538 Dance Smash Hits Winter 2002 (2002)

Dance
Label: BMG

1. Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (3:58)
  2. PPK - ResuRection (3:13)
  3. Brooklyn Bounce - Club Bizarre [DJ's @ Work Remix] (3:39)
  4. DJ BoozyWoozy - Party Affair (3:20)
  5. DJ Melvin en L.O.I.S. - L.O.I.S. (3:26)
  6. Faithless - Tarantula (3:04)
  7. Riva en Dannii Minogue - Who Do You Love Now? (3:53)
  8. DJ José en G-Spott - Access (3:42)
  9. Alcazar - Sexual Guarantee (3:34)
  10. Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:49)
  11. Roger Sanchez - You Can't Change Me (3:13)
  12. Lasgo - Alone (4:00)
  13. Daniel Bedingfield - Gotta Get Thru This (2:42)
  14. Delerium - Underwater [Rank 1 Remix] (4:06)
  15. OceanLab - Clear Blue Water (3:38)
  16. Silicone Soul - Right On (3:12)
  17. Sonic Inc. - Taste of Summer (3:49)
  18. CJ Stone - Shining Star (3:38)
  19. Cherry Moon Trax - The Club (3:36)
  20. Bang Gang - I Like to Move It (3:23)
  21. The Moon - Blow the Speakers [DJ Nookie Dance Hall Remix] (3:56)
  22. Georgina - Yo Quiero Bailar (3:39)
Ondanks dat het commerciële top 40 dance is vond ik dit altijd best leuke verzamelaars.
Het bekende werk wisselt wat af met het onbekende.
Ik merk wel dat ik dan meestal meer had met het bekendere werk

avatar van Zwammer
He volgens mij heb ik deze ook nog ergens thuis liggen

Deze heb ik ook!

Dat nummer van PPK is echt een geweldige track. Jammer dat je hem nooit meer hoort...

avatar van nuf
nuf
herman schreef:

volkomen gelijk! het geluid van dat nummer laten me een beetje denken aan de 'bollen' op de cover

avatar van tnf
tnf
22 is echt vreselijk. Zet 'Verbaan' achter de artiestennaam, en dan snap je me misschien wel.

avatar van RogerV
1.Carol Elizabeth Jones - L'Amour Toujours (3:58)
Zal wel een foutje zijn want deze is natuurlijk van Gigi D'Agostino die in die jaren ineen immens populair werd. Het is erg fout maar toch wekt het wel nostalgisch gevoel op naar mijn eerste jaar als student.

2.PPK - ResuRection (3:13)
Niet slecht maar vond hem wel wat overhyped

3.Brooklyn Bounce - Club Bizarre [DJ's @ Work Remix] (3:39)
De verkleutering van hardtrance trad al heel snel in.

4.DJ BoozyWoozy - Party Affair (3:20)
Weerzinwekkend goedkope prut

5.DJ Melvin en L.O.I.S. - L.O.I.S. (3:26)
Gaat wel dit nummer. Verveelt snel.

6.Faithless - Tarantula (3:04)
Leukste single van Faithless van Outrospective. Mooie gebruik van geluiden.

7.Riva en Dannii Minogue - Who Do You Love Now? (3:53)
Leuk projectje van Renee & Gaston die hiermee perfect inspeelden op de hernieuwde populariteit van haar zuster

8.DJ José en G-Spott - Access (3:42)
Simpele eurodance, maar oke

9.Alcazar - Sexual Guarantee (3:34)
Nog iets leuker dan de voorganger. Ondanks gejatte strings toch wel leuk gedaan.

10.Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:49)
Is bij mij op een of andere manier nooit echt aangeslagen

11.Roger Sanchez - You Can't Change Me (3:13)
Ultracommerciele house maar prima te pruimen

12.Lasgo - Alone (4:00)
Is te verstouwen maar niet speciaal

13.Daniel Bedingfield - Gotta Get Thru This (2:42)
Leuke nabrander van de toen al weggezakte 2-step

14.Delerium - Underwater [Rank 1 Remix] (4:06)
Aardige remix van een mooi Delerium nummer

15.OceanLab - Clear Blue Water (3:38)
Leuk vocal tranceplaatje

16.Silicone Soul - Right On (3:12)
Gewoonweg een prachtig housenummer. Leuke clip ook.

17.Sonic Inc. - Taste of Summer (3:49)
Pure energieke tranceknaller.

18.CJ Stone - Shining Star (3:38)
Mooi gemaakte hardtrancehit met een zonnig geluid en een goed gekozen zangeres.

19.Cherry Moon Trax - The Club (3:36)
Typische Belgische discotheken plaat. Hoewel simpel toch pakkend.

20.Bang Gang - I Like to Move It (3:23)
Achterlijke cover die weer eens pure vinylverspilling is

21.The Moon - Blow the Speakers [DJ Nookie Dance Hall Remix] (3:56)
Totaal zinloze uitmelkerij

22.Georgina - Yo Quiero Bailar (3:39)
Misschien wel een idee om een vergunningensysteem voor zangeressen in te voeren om dit soort non talent te weren.

avatar van tnf
tnf
Ha, extra nostalgie, zeker 1/3 van deze cd stond op m'n twee eerstgebrande eigen verzamelaars (en ja, ik heb ze nog, ben er altijd nogal serieus mee omgegaan, in plaats van ze als wegwerp-dingen te zien).

Was leuk, niet meer afhankelijk zijn van het aanbod in de winkels.

Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours

Het zit tegen happy hardcore aan, met dat gepitchte stemmetje, maar het heeft wat. Iets wat je naar de volumeknop doet grijpen zodra het langs komt op de radio. En @ voorganger: een correctie van de artiest is inmiddels ingezonden, nu staat het gewoon goed op deze pagina.

PPK - ResuRection

Best een leuk nummer, gewoon o.k., maar inderdaad minder speciaal dan dat mensen beweerden dat het was. Ik wil hem trouwens graag horen mét de oost-Europese teksten op sommige plekken, heb hem ook weleens zonder gehoord.

Brooklyn Bounce - Club Bizarre [DJ's @ Work Remix]

Tja, hadden ze dit maar een paar jaar eerder uitgebracht. Op het moment dat dit uit kwam zat ik er echt niet meer op te wachten. En anno nu vind ik er nog steeds weinig aan. Mag het origineel a.u.b. weer op?

DJ BoozyWoozy - Party Affair

Een deel van de Klubbheads. Aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh....

DJ Melvin en L.O.I.S. - L.O.I.S.

Vrij subtiel clubby nummer dat simpelweg bestond en waar verder niet zoveel over te zeggen viel. Gewoon o.k., een zeventje, vond ik toen al en nu nog (had hem wel op eerdergenoemde cd's gezet, trouwens).

Riva en Dannii Minogue - Who Do You Love Now?

Ik zou hier Zki & Dobre cq. Renee & Gaston niet in herkennen, als ik het niet zou weten, vanwege het trance-gehalte. Maar de voor hun kenmerkende verfijning, productioneel gezien, is wel gewoon aanwezig. Zeer lekker nummer, en Dannii's stem past er prima bij. Ze klinkt trouwens nagenoeg identiek aan haar zus, valt me op.

Alcazar - Sexual Guarantee

Ik vind de voorganger juist net iets leuker, maar ook dit zet ik met uiterst veel plezier op. Ze wisten best wat leuks te maken van al die oude samples, met een vette knipoog erbij.

Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head

De Gypsy woman van de jaren 00, ook al vind ik dát nummer wat leuker. Maar het heeft eenzelfde soort catchyness (een veel treffender titel hadden ze voor dit nummer niet kunnen verzinnen). Tikje 'koud' maar toch niet heel verkeerd, wel heb ik altijd gevonden dat Kylie er in de bijbehorende clip ongezond uit zag. Hoewel veel ánderen haar daarin juist razend sexy vonden; die jurk deed wat dat betreft wonderen.

Roger Sanchez - You Can't Change Me

Heerlijk nummer, met veel drive en een zéér catchy melodie. En ook nog goed gezongen (door N'Dea Davenport, die in het verleden in wel meer goed te pruimen nummers te horen is geweest). Niks mis mee, dus. Al vanaf dag 1 heb ik meer met deze dan met z'n voorganger, Another chance.

Lasgo - Alone

Ik hoor z'n voorganger liever, en het lijkt er wel héél erg veel op, maar toch vind ik het in z'n soort best te doen. De clipjes kwamen duur over, trouwens, zéker voor iets uit een landje als België. Duidelijk een groepje dat aandacht besteedde aan z'n producties.

Daniel Bedingfield - Gotta Get Thru This

Als ik het slaapverwekkende middle of the road-gekwijl hoor dat hij erná uit heeft gebracht, wat je anno nu véél vaker hoort als zogenaamde golden oldie, vergeet ik bijna dat 'ie met dít begon. Zit een lekkere groove in. Hierna kwam nog 1 redelijk vlotte, in early 90's-Michael Jackson-stijl (James Dean, heette het), en dan vraag ik me toch af waar z'n muzikale hart ligt.

Silicone Soul - Right On

Die warme string-melodiën, dat is het geheim van deze. Al zit er bij nadere beluistering ook best een catchy zanglijn in. Lekker nummer, inderdaad.

Cherry Moon Trax - The Club

Tja, deze kwam voor mij dus te laat, hier was ik een paar jaar eerder gegarandeerd op los gegaan. Een wat fantasieloze kopie van het geluid van de aloude verzamelcd-classics Houseparty I en II (uit 1991/1992), ook. Dan toch liever de originelen, zeg maar. Maar misschien was ik minder kritisch geweest als die muziek geen deel uit had gemaakt van m'n muzikale roots.

Bang Gang - I Like to Move It

Míj lokt het niet echt uit tot bewegen.

Georgina - Yo Quiero Bailar

...en déze ook niet.

(Het scheelt nog dat het mens het zelf verdomde goed wist, dat ze geen geboren zangeres was. Ze zei het zelf destijds nog eufemistisch, iets in de trant van 'ik kan toon houden - en that's it', maar dat klonk nog steeds positiever dan nodig...)

avatar van pureshores
1.Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (3:58)-Nooit echt gesnapt wat men hier leuk aan vindt, de kitscherigheid spat er vanaf

2.PPK - ResuRection (3:13)-inderdaad de hype hieromheen ook niet echt duidelijk, het doffe beatje en deuntje is echt niet wereldschokkend

3.Brooklyn Bounce - Club Bizarre [DJ's @ Work Remix] (3:39)-soort over the top onnodige bewerking van U96

4.DJ BoozyWoozy - Party Affair (3:20)-vreselijk en die clip ook

5.DJ Melvin en L.O.I.S. - L.O.I.S. (3:26)-doordeweeks hitjesgevoel

6.Faithless - Tarantula (3:04)-de eerste ok plaat, inderdaad de leukste single van Outrospective met een leuke drive erin

7.Riva en Dannii Minogue - Who Do You Love Now? (3:53)-ook nooit geweten van Zki & Dobre. Een nummer dat eerst als Stringer door het leven ging en toen opgeleukt werd met Dannii

8.DJ José en G-Spott - Access (3:42)-saaie meuk dat zo op Q is not good for you zou passen

9.Alcazar - Sexual Guarantee (3:34)-deze is fout leuk, komt wel door de gejatte sample, echt een niks aan de hand nummer

10.Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:49)-Kylie la la laat zich een eind weg met 1 van de best verkochte singles van de jaren 00, eigenlijk een erg simpel plaatje en dito produktie

11.Roger Sanchez - You Can't Change Me (3:13)-deze is leuk ja maar heeft alle kenmerken om genegeerd te worden door een zender als 538 (i.e. soulvolle zangeres, 2e single, te clubby)

12.Lasgo - Alone (4:00)-deze vind ik leuker als Something, al blijft het wel zo plat als een eurodubbeltje

13.Daniel Bedingfield - Gotta Get Thru This (2:42)-dit gaat nog wel, hierna werd het full on sky radio

14.Delerium - Underwater [Rank 1 Remix] (4:06)-mooi remix van een minder bekende track

15.OceanLab - Clear Blue Water (3:38)-trance nummertje dat niet stoort

16.Silicone Soul - Right On (3:12)-kan me niet voorstellen dat 538 dit ooit heeft gedraaid. Een swingend clubnummer met een disco ge-ente drive en een opzwepend refrein, hierna zouden de Silicone Soul boys een totaal andere weg inslaan

17.Sonic Inc. - Taste of Summer (3:49)-die proef ik niet

18.CJ Stone - Shining Star (3:38)-beetje pittig nummer maar niet aan mij besteedt

19.Cherry Moon Trax - The Club (3:36)-valt beetje uit de toon hier, hang naar de 90's

20.Bang Gang - I Like to Move It (3:23)-I don't

21.The Moon - Blow the Speakers [DJ Nookie Dance Hall Remix] (3:56)-het origineel was al niks maar deze remix voegt echt niets toe

22.Georgina - Yo Quiero Bailar (3:39)-daar is ze weer, nog meer colazang