Elbow - Lost Worker Bee EP (2015)

Label: Fiction

1. Lost Worker Bee (4:53)
  2. And It Snowed (4:15)
  3. Roll Call (6:27)
  4. Usually Bright (3:05)
avatar van mattman
4 erg sterke nummers van Elbow. Jammer dat ze deze niet bewaarden voor een volledig album, want dat zou misschien iets fantastisch opgeleverd hebben.

avatar van Supersid
Inderdaad opvallend sterke nummers...

avatar van meneer
Staat nu op. Ben zeer, zeer benieuwd !!

avatar van Hedser
Prima tussendoortje van Elbow. Vooral Roll Call is een heerlijk nummer.

avatar van m. pedri
Ben m nu aan het luisteren, maar is inderdaad een lekker tussendoortje.
Zou deze alleen digitaal beschikbaar blijven, of komt deze ook uit op cd/ lp?

avatar van meneer
EP gemaakt om de fans te tijd te laten overbruggen naar een volgend album. De mannen zijn bezig met solo- en andere projecten. Het album heet 'Lost Worker Bee' naar het symbool voor de stad Manchester waar het album dan ook is opgenomen.

Ik moet voor mezelf constateren dat ik het niet echt sterk vind. Veel elementen die voor Elbow herkenbaar zijn en ik ergens het gevoel heb dat het een herhaling van zetten is. En ja, ik vind Elbow een geweldige band, maar ik mis een stukje spanning. Bij 'Roll Call' begin ik dat lichtelijk te krijgen bij de aanvang van het nummer, maar als het koor van Elbow inzet dan denk ik: "Been There, Done That".

Tijd om weer eens de Home - Real World Studios - realworldstudios.com in Wiltshire te gaan....

Edit: en dan zet ik Dead in the Boot op en bij de eerste tonen denk ik: Yes....

avatar van mvfreak
Niet verassend, maar wel weer gewoon erg goed. Elbow klinkt, net als op The Take of ..., erg uitgebalanceerd en volwassen. Gewoon 4 pareltjes.

avatar van IntoMusic
And it snowed en Roll Call zijn de beste van de vier! Misschien inderdaad niet verassend, maar die gasten brengen wel kwaliteit door de speakers met aanstekelijk ritme en zang.

avatar van Alicia
Wat een ongelooflijk mooi liedje is "Usually Bright"!

Less Elbow is more Guy!
Wat een prachtige stem heeft die knul toch!
De rest van dit schijfje is natuurlijk ook weer helemaal top!

Jan uit Berlijn
mvfreak schreef:

Wat is verassend dan? Dat ze iets nieuws en totaal geniaals doen? Wie lukt dat dan? Soms word ik moe van recensies, die verwachten dat iedere groep/ artiest zich blijft ontwikkelen en verbeteren. Ga gewoon luisteren en geniet, of niet. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

avatar van Sparks
Jan uit Berlijn schreef:

Ik weet niet tegen wie je het hebt maar het lijkt erop dat mvfreak al flink aan het genieten was

avatar van meneer
Ik hoop eerder dat het 'verrassend' is dan 'verassend'...

Mwoah, ik vind het wel fijn als een band zich ontwikkelt en dat hoeft niet persé iets totaal nieuws of geniaals te zijn. Ik kan dit album(pje) best wel waarderen, maar zeker - voor mij - een herhaling van zetten.

Jan uit Berlijn
Ja sorry, ik ben al een aantal jaren weg uit Nederland (gelukkig ) en dan wil een spellingsfoutje er wel eens in sluipen .
Een herhaling van zetten is niet verkeerd, zolang het maar voor de betreffende persoon iets te bieden heeft. Genieten bijvoorbeeld. De 1 vindt André Rieu prachtig. De ander Dr. Dré, of André van Duin. En wat is ontwikkelen? Progressief zijn? Het kunstje beter doen dan het vorige? Mwah....ik vind dat muziek je moet raken. Niet meer of minder dan het vorige kunstje.

avatar van Mark17
Frontman Guy Garvey gaat solo! Op 30 oktober verschijnt zijn debuut Courting The Squall. Meer details vooralsnog onbekend.