Een mooie coherente sfeervolle plaat, met het prachtige Streets of Arklow (zal er niet heen gaan

) en Cul de Sac.
De nummers staan voor mijn gevoel in dienst van het album als geheel. Daarmee vind ik ook Veedon Fleece een aparte voetnoot binnen de albums -die ik tot nu toe heb- van Van Morrison.
Zijn zang is dik in orde, gevarieerd en begeesterd. Ik moest zelf wel even achter mijn oren krabben, toen ik besefte dat het Van zelf was op Who was That Masked Man. Zo'n kopstem heb ik bij hem niet vaak gehoord.
Veedon Fleece opent prachtig met Fair Play, wat m.i niet een nummer is, maar meer een staat van zijn.
Comfort You is een prachtige 'ballade', een andere stijl als Have i told you Lately, maar met eenzelfde warme inborst.
Prachtige muziek om rustig bij weg te dromen, met Bulbs als het olijke uitstapje en diens lalalaas. Die o zo mooi klinken.
Yep Van the Man is een artiest waarvan langzaam maar zeker diens oeuvre steeds meer aanwezig is in mijn muziekkast. Dit Veedon Fleece is een sterke toevoeging daaraan.
Op dit moment staat Astral Weeks bij mij als favoriet, maar ik weet niet, waar het met dit Veedon Fleece nog heen kan gaan.