David Arnold - Die Another Day (2002)

Score
Label: Warner Bros.

1. Madonna - Die Another Day (4:38)
  2. Paul Oakenfold - James Bond Theme (4:05)
  3. On the Beach (2:51)
  4. Hovercraft Chase (3:49)
  5. Some Kind of Hero? (4:32)
  6. Welcome to Cuba (2:07)
  7. Jinx Jordan (1:29)
  8. Jinx & James (2:04)
  9. A Touch of Frost (1:52)
  10. Icarus (1:23)
  11. Laser Fight (4:35)
  12. Whiteout (4:55)
  13. Iced Inc. (3:08)
  14. Antonov (11:52)
  15. Going Down Together (1:36)
avatar van Thunderball
Sinds eind november op Lalaland de complete score van Arnold op dubbel cd uitgebracht. Aanrader!

avatar van Thunderball
Dit is de tracklijst van de in November uitgebrachte complete score op Lalaland records:

Cd1:

Total additional music = 49:45

Total disc 2 time = 71:43

Total album running time = 148:30

* Niet eerder uitgebracht

** Bevat niet eerder uitgebracht materiaal

† Bevat het “James Bond Theme” van Monty Norman

Dit wordt door de filmmaatschappij ook gezien als een experiment. Wordt deze aardig goed verkocht, dan zullen mogelijk ook nog andere Bond scores vrijgegeven gaan worden. Fingers crossed!

neo
Ik kan niet precies achterhalen hoeveel exemplaren van de 5000 nog over zijn, maar uit tactische overweging had ik zelf gekozen voor een andere Bond scores om die ''stroom'' in gang te zetten. Er zijn immers Bond score waa,r ook via onofficiële wegen, niet alles, kraakhelder, van is verschenen.

Ook weer gek dat Madonna ontbreekt. Uit mijn hoofd was er 1 track waar Arnold het in wist e verwerken, alsmede een versie in de aftiteling.

avatar van Thunderball
Het gaat dan ook louter om de instrumentale score van Arnold, dus geen Madonna, dit zal waarschijnlijk bij andere releases ook het geval zijn.
In de film hoor je, bij het feest in het ijspaleis, een alternatieve mix van het Madonna nummer en ook tijdens de aftiteling is een remix te horen (die staan ook op de maxi-single), maar ik denk niet dat Arnold daar zelf veel van doen bij heeft gehad.

Wat betreft een mogelijk volgende release:
de banden van Golden Gun en The Spy who... liggen natuurlijk nog steeds klaar sinds de releases uit eind 2002 en hoeft niet lang naar gezocht worden, dus hoop doet leven...

avatar van Thunderball
De complete score dubbel cd eindelijk in zijn geheel gedraaid:

tja, jaren lang het met de absoluut-niet-complete soundtrack moeten doen, maar.... eigenlijk is die nog zo gek niet:
die luistert iig lekker vlot weg, dat doet deze complete score van Lalaland absoluut niet.
Wat een ontzettend rommelige, drukke lange score is dit, zeg!
Ik had er jaren geleden al een complete bootleg dubbelaar van aangeschaft, maar ook die heb ik volgens mij maar 1 1/2 x gedraaid, de verveling slaat al snel toe bij deze.
Arnold heeft ook de neiging om stukken reeds opgenomen orkestrale muziek te samplen en die door de muziek heen te mixen wat een vaak chaotisch resultaat op levert, als goed voorbeeld heb je de openingsscène muziek.
Geen slechte score, maar als pure luistermuziek cd zou ik toch eerder van hem Tomorrow Never dies, of Casino Royale aanraden aan de gemiddelde filmfan.

PS: 50 minuten aan niet eerder uitgebrachte/alternatieve bonus stuff is natuurlijk WEL erg lekker om te hebben!

avatar van Thunderball
Afgelopen jaar dus geen expanded Bond score meer uitgebracht door Lalaland. Wat ik er van begrijp is dat EON dit tegen houdt en als er al eentje was verschenen zou het die van TND geweest zijn, het zou tot nu toe louter om een Arnold score zijn gegaan. Op die score zat ik sowieso niet echt te wachten. Jammer....

neo
Jammer inderdaad. Maar TND zou potentieel nog best interessant kunnen zijn, tenzij het enkel een samenraapsel is van de twee vorige score uitgaven. Zou bijvoorbeeld best een versie willen zien verschijnen van Backseat Driver zonder de Propellorheads toevoeging.