And So I Watch You from Afar - Heirs (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Run Home (4:33)
  2. These Secret Kings I Know (2:38)
  3. Wasps (2:39)
  4. Redesigned a Million Times (4:41)
  5. People Not Sleeping (3:50)
  6. Fucking Lifer (2:40)
  7. A Beacon, a Compass, an Anchor (6:16)
  8. Animal Ghosts (2:47)
  9. Heirs (7:29)
  10. Tryer, You (5:45)
avatar van repelstefan
Klinkt bij de eerste keer luisteren in elk geval beter dan All Hail Bright Futures. Het vrolijke van die plaat trekken ze door, maar er zit wat meer vaart in het album. Het album is hier te beluisteren.

avatar van Metalhead99
Aardig Post-Metal plaatje. Inderdaad wel redelijk vrolijk en mede daardoor luistert het gewoon best lekker. Verder niet enorm bijzonder.

avatar van Don Cappuccino
Heirs zet de heppiedepeppiepostrockrichting van All Hail Bright Futures voort, maar pakt ook wat zwaardere elementen van het oudere werk terug. Daar zit ook voor bij een beetje het knelpunt van deze plaat en waarom hij minder is dan zijn voorganger. De middenweg is namelijk minder interessant dan ASIWYFA die er op los experimenteert of juist helemaal los gaat. Ook zijn de vocalen toegenomen, al blijven dit vooral kreten.

avatar van Slowgaze
Nou, deze gaat niet snel nog een keer op. Wat een enorme kitscherige sfeer en gitaarlijntjes en die vocale bijdrages werken ook niet bij. De plaat klinkt soms best aardig, maar dan doemen de associaties met elfjes, kabouters en dikke jongens en meisjes met zwarte t-shirts aan die elfjes en kabouters leuk vinden.

avatar van coldwarkids
Redesigned A Million Times greep me gelijk bij m’n keel. Ik ben blij dat ik deze band toch beter heb leren kennen. Ten tijde van GANGS nog weleens een nummertje of twee van gedraaid en daarna uit het oog verloren. Gelijk deze en Endless Shimmering op vinyl besteld!