Earl Sweatshirt - I Don't Like Shit, I Don't Go Outside: An Album by Earl Sweatshirt (2015)

Alternatieve titel: I Don't Like Shit, I Don't Go Outside

met Na'kel Smith

10. Wool (2:33)

met Vince Staples

avatar van Appels123
Ik ben er nog niet over uit of ik Grief fantastisch of vreselijk vind. Heb hier wel echt zin in.

avatar van He$$el_01
Grief is echt genieten. Als de rest van het album van hetzelfde niveau is hebben we nu al drie hip hop platen die beter zijn dan alles wat vorig jaar is uitgekomen qua hip hop.

avatar van woutorrmusic
Ik vraag me af waarom Quest/Power niet op dit album staat. Geweldig nummer

Earl Sweatshirt - Quest/Power [Prod. Budgie & SAMIYAM] - YouTube

avatar van Delars
Idd, jammer dat die er niet op staat. Grief bevalt al beter dan eerst. Toch wel benieuwd naar het totaalplaatje.

avatar van Holla
Wool wordt in elk geval een keiharde afsluiter.

En Mantra een hoogtepunt

Dikkop
Grief is zijn beste nummer tot nu toe imo.
Heerlijke lo-fi beat.

avatar van Harderwiek
Wow. Grief. Komt in hiphop niet vaak voor dat er zo oprecht gerapt wordt!

KanyeWestGOOD
Beter een album met 10 hele sterke nummers dan een album van 18 waarbij er 8 net niet tracks op staan. ik ben dus wel voorstander van 10-14 tracks op een album.

FelipeGutiérrez
Ik blijf me nog steeds storen aan die beat van Grief. Ik begrijp dat 'ie voor een lo-fi sound wil gaan, maar dat bevalt me nog niet echt zo. De verses zijn wel weer hard en oprecht. Vooral dat gedeelte over Tyler The Creator.

avatar van woutorrmusic
Welk gedeelte gaat over Tyler?

FelipeGutiérrez
volgens mij zei die iets als if he dont ride for me i dont die for him.

Doelend op de verslechterde relatie met Tyler, die in een interview aangaf niet close meer te zijn met earl omdat 'mensen veranderen'.

avatar van Delars
Album klinkt goed, interessante beats. Grief komt ook veel beter tot zijn recht op het album. Earl blijft een sterke rapper met een goede flow en dito teksten. Lekker jaar voor hip-hop.

avatar van timWTF
Mantra is in elk geval fucking gruwelijk.

GCITY050
Wool is een zieke track! Ga nu de hele plaat luisteren:)

avatar van Bedorvenkebab
Holla schreef:
Wool wordt in elk geval een keiharde afsluiter.
En Mantra een hoogtepunt

Je hebt nog gelijk ook. Mensen gaan waarschijnlijk wel haten op het feit dat het album kort is, en gedeeltelijk instrumentaal.
Edit: Ik mis Tyler op Off Top. Had perfect gepast.

avatar van Appels123
Ben eigenlijk wel blij met het feit dat het album maar 30 minuten duurt. Hoewel Earl veel minder monotoon is dan bij Doris, vind ik het nog steeds moeilijk om mijn aandacht heel lang bij zijn stem te houden (hoewel ik zijn stemgeluid zeker niet verkeerd vind).

avatar van woutorrmusic
De beat van Faucet is echt next-level. Wat een goed album is dit...

avatar van Joe D
WHEN YOU GET DONE LISTENING TO IT, LISTEN TO IT AGAIN, THATS WHY ITS 30 MINUTES NUMBNUTS - smarturl.it

- Earl op Twitter.

avatar van Harderwiek
Lekker sfeertje hoor, dit album! Off top

avatar van Appels123
Staat nu al de hele dag op repeat en op dit moment een steady 4.5. Man man man, Earl is in topvorm.

avatar van Holla
Heerlijke plaat en mijn favorieten zijn zoals verwacht Mantra en Wool. Wat een klapper is die laatste zeg...

avatar van carero
Holla schreef:

Is Vince weer de show aan het stelen ja? Ben benieuwd, ga nu luisteren.

carero schreef:

Is Vince weer de show aan het stelen ja? Ben benieuwd, ga nu luisteren.

Vince killt Earl daar wel ietwat.

Vind Vince solo altijd maar matig, maar samen met Earl is het toch wel echt een beest van een rapper.

Nu maar wachten op een StapledSweatshirt album

avatar van niels94
Ik ben ook wel benieuwd naar die StapledSweatWolfGenesis-plaat.

FelipeGutiérrez
Earl weet een leuk sfeertje neer te zetten, maar dit komt niet in de buurt van Doris.

avatar van Tha)Sven
Wow, Grief is uitzonderlijk. Kandidaat voor beste nummer van het jaar.

avatar van Xtase
Faucet, Grief en Wool zijn pareltjes.

avatar van Joe D
FelipeGutiƩrrez schreef:
volgens mij zei die iets als if he dont ride for me i dont die for him.

Volgens mij gaat dat niet over Tyler. Ze hebben geen beef ofzo, maar ze zijn gewoon wat minder close als eerst.

Ponty Mython
Dit deed Tricky toch beter.