Paul Revere & The Raiders - Just Like Us! (1966)

Label: Columbia

1. Steppin' Out (2:34)
  2. I'll Be Doggone (2:51)
  3. Out of Sight (2:59)
  4. Baby, Please Don't Go (2:33)
  5. I Know (3:09)
  6. Night Train (2:56)
  7. Just Like Me (2:35)
  8. Catch the Wind (2:13)
  9. (I Can't Get No) Satisfaction (3:18)
  10. I'm Cryin' (3:08)
  11. New Orleans (3:05)
  12. Action (1:30)
  13. Ride Your Pony (2:47)
  14. Just Like Me [Alternate Album Mix] * (2:37)
  15. B.F.D.R.F. Blues (Single-only Flipside) * (5:07)
avatar van Toon1
Paul Revere & the Raiders waren in de jaren '60 in Amerika zo'n beetje de tegenhanger van de British Invasion bands die het land overspoelden. Wat succes betreft; die hadden ze enorm en ze moesten alleen maar onderdoen voor de Beatles en de Stones.
Ze droegen 18e-eeuwse kostuums uit de Amerikaanse revolutie om hun Amerikaans zijn te benadrukken, en natuurlijk is de naam 'Paul Revere' een verwijzing naar de Amerikaanse held uit diezelfde revolutie. Jammer genoeg schrikt dit tegenwoordig veel mensen af denk ik, omdat ze door die kostuums op een of andere komische novelty-band lijken. Maar ze brachten enkele van de leukste nummers uit de jaren '60 voort, en ze zijn zonder twijfel een van de beste garage/rock 'n roll bands. Sommigen noemen ze zelfs proto-punk (veel mensen op last.fm hebben ze zo zelfs getagged).

In ieder geval, dit is samen met 'Revolution!' mijn favoriete Paul Revere & the Raiders-album (het was ook de best verkochte Raiders-plaat in de VS). Paul Revere is de frontman van de band, maar Mark Lindsay zou hoe langer hoe meer vocals tot zijn rekening nemen. Op deze plaat is er nog een afwisseling van vocals tussen al de verschillende leden.
Maar ik vind 'Just Like Us!' zo goed omdat het gewoon zo'n lekker rock 'n roll album is. Tuurlijk staan er heel wat covers op, maar ze zijn allemaal meer dan prima uitgevoerd (ook al kunnen ze niet altijd tippen aan het origineel). Je zou al deze muziek hier ook wel 'frat rock' kunnen noemen, typisch voor die tijd. Frat rock is eigenlijk 'party rock', rock 'n roll muziek voor op feestjes dus. Bekendste voorbeelden van frat rock zijn denk ik de nummers 'Louie Louie' en 'Wooly Bully' (alhoewel de muziek hierop veel beter is en ruiger ).
Bekendste songs op 'Just Like Us!' zijn natuurlijk 'Steppin' Out' en 'Just Like Me', die beiden op de eerste Nuggets compilatie staan. Afsluiter van 'Just Like Us!' is het nummer 'Action', het titelnummer van het tiener-muziekprogramma in de VS 'Where the Action Is', waarin ze de huisband waren.
Maar 'Just Like Us!' is een dus een heerlijke rock 'n roll plaat die ik zeer graag draai op maximum volume!
Beste nummers: I Know, Just Like Me, Catch the Wind (Donovan-cover in een Byrds-versie ), New Orleans

4.5*

EVANSHEWSON
Toon1 schreef:

4.5*

Ik ken deze band enkel van naam, en dan nog nauwelijks. Interessant om lezen, en ik zal herlezen.

Begrijp niet goed hoe jij op je leeftijd zoveel afweet van muziek die me vèr vèr voor je tijd lijkt. Maar dat is alleen maar toe te juichen, dat spreekt.

avatar van Droombolus
Net zoals bij zo vele bands uit de 60s was PR&R een echte singles band en ben je beter af met een Greatest Hits comp, maar dit is wel een lekker album .........

Pieter Paal
'Just like me' is voor mij de definitie van een goede popsong.

avatar van jorro
Paul Revere & The Raiders. Eindelijk een US garagerockgroep tussen al die Britse groepen die in 1966 in de US succes hadden. In de wat lagere regionen van de 100 Greatest Albums of 1966 staat een hele rij garagerock bands waarvan dit op 85. Hoewel ook dit redelijk beschaafd klinkt, zit er toch wat meer lef in dit album.
Ook hier weer een aantal covers. Zelfs Satisfaction van de Stones wordt gecoverd. De meeste garagerock scoort bij mij een krappe voldoende. Zo ook dit, waarbij de single Just Like Me er iets bovenuit steekt.
Het album staat 168e in Best Ever Albums. over 1966. Het album Here They Come uit 1965 scoorde 2,5 *, Dit album geef ik 3*.