The Four Owls - Natural Order (2015)

Label: High Focus

met DJ Premier

5. Pay the Price (3:52)
  6. Defiant (4:08)
  7. Control (4:07)
  8. The Four Elements (3:39)

met DJ Sammy B-Side

9. Dawn of a New Day (4:35)

met Smellington Piff

14. Judgement (3:52)
  15. Old Earth (4:15)
  16. Motivation (3:50)
Vijf sterren?

Vertel eens, izzotisch! Ik vind de single, Think Twice, erg tof.

Dit is hip hop zoals het hoort.. Dikke tracks vette lyrics! stuk voor stuk zijn ze vet...

CD begint al meteen HARD! Rice Torture dikke banger!
Silent flight is al een tijdje uit...chille sample...lekkere drums!

Think twice is natuurlijk de dikste track van de cd.. maar wat wil je.. als premo de beat voor je uitrolt!
Vind Leaf dogg (is ook de producer) over het algemeen de dopeste..lyrics zijn dik... en een stem uit duizende!

Verder geniet ik helemaal van Ain't like it en Old earth! Bovengenoemde nummers zijn imo de grootste uitspringers.. de rest luisterd heerlijk weg!

Draai de hele cd al 2 dagen op repeat! Zo'n muziek wordt helaas bijna niet meer gemaakt...Vind dat Joey Bada$$ het wel leuk probeerd maar this niet die echte Boombapp waar ik naar snak!

Had het geloof in Hip Hop bijna verloren en luisterde puur alleen nog oude shit! Alles is poppy tegenwoordig en gemaakt om snel te cashen! Dankzij High Focus en met name de formatie the four owls kan ik weer een tijdje vooruit:D

avatar van Arrie
Bedankt! Persoonlijk vind ik dat er nog steeds een hoop toffe hiphop gemaakt wordt, maar je hebt me toch wel benieuwd gemaakt. Zal hem eens checken!

avatar van MJ_DA_MAN
izzotisch schreef:
Beter zoeken G, voordat je onzin uitslaat.

avatar van Delars
Gappieeee

avatar van René.
Ik ben ook een G.

avatar van Delars
Old Earth is wel een hard nummer moet ik toegeven.

MJ_DA_MAN schreef:
Beter zoeken G, voordat je onzin uitslaat.

Kom maar op? noem een buiten the doppelgangerz ...goeie albums? kom aub niet aan met lil wayne , drake en alles met diezelfde vibe?

avatar van MJ_DA_MAN
izzotisch schreef:
Oh, ik wilde dus met Lil' Wayne en Drake aankomen. En het nieuwe album van Soulja Boy.

avatar van Silky & Smooth
Op de oersaaie beat van DJ Premier na is dit een prima album qua producties. Degelijk, maar fijn om naar te luisteren. De MC's van The Four Owls zijn echter matig en één is zelfs niet om aan te horen. Daarnaast heb ik het Britse accent nooit echt kunnen waarderen bij rappers, wat ook niet echt in hun voordeel werkt. Een gastartiest als Smellington Piff (ongetwijfeld ook een Brit) houdt het dan nog wat interessant, maar ook niet genoeg voor een voldoende.

avatar van Arrie
Serieus? Ik vind het juist erg leuke rappers. Zal dan wel echt door het accent komen, gok ik. Ze hebben wel een heel eigen stemgeluid, maar dat vind ik juist tof.

avatar van Silky & Smooth
Ja, ik heb vaak geprobeerd Britse projecten te luisteren, maar ik kan er niet aan wennen. Meer Amerikaanse Britten als DOOM en Slick Rick wel, maar die hebben sowieso een unieke stijl. Gek genoeg vind ik het Australisch accent van bijv. Hilltop Hoods wel weer cool, terwijl ik het verschil niet bijzonder groot vind.

avatar van Rhythm & Poetry
Wederom een plaat waarvan je verwacht dat er tussen haakjes achter de albumtitel het jaartal 2002 staat. Ik snap die drang van veel undergroundartiesten niet om zo overduidelijk terug te grijpen naar jaren die al heel lang achter ons liggen. De eenvoudige samples, de algehele sfeer, het typische scratchwerk, de onderwerpen, het rechttoe rechtaan rappen alles wordt op een gemiddelde manier uitgevoerd. Meer dan tien jaar geleden had ik dit waarschijnlijk al niet meer vernieuwend gevonden. Niet dat muziek per se vernieuwend moet zijn, maar iets van de eigen tijd toevoegen mag echt wel. De technologie is er. De apparatuur is veel beter. Het hoeft niet meer zo stoffig te klinken.

O ja, ik vind de accenten ook maar niks. Mijn liefde voor UK-hiphop is sowieso tot een minimum beperkt.

avatar van Arrie
Ik snao niet waarom artiesten per se moderne elementen in hun muziek zouden moeten verwerken. Laat artiesten gewoon maken wat ze zelf tof vinden en waar ze ze goed bij voelen, dan krijg je over het algemeen ook het tofste resultaat. Het is niet dat omdat een soort muziek 15 jaar geleden of zelfs 40 jaar geleden al werd gemaakt, dat dat nu niet meer mag. En hé, liever dat dan dat ze geforceerd hun muziek proberen een modern geluid te geven.

Ik mag graag naar artiesten luisteren die echt iets vernieuwends, een nieuw geluid neerzetten. Maar ik mag ook graag naar artiesten luisteren die gewoon lekker hun ding doen, ook al is dat al eerder gedaan.

En waarom is het meteen een 'drang'?

Overigens vind ik de accenten juist erg tof. De rappers klinken juist lekker uniek en hebben een eigen geluid, ook door hun wat aparte stemgeluid.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat artiesten vooral de muziek moeten maken waar ze zich zelf goed bij voelen vind ik natuurlijk ook. Dat ik er geen groot voorstander van ben is op mijn beurt weer mijn goed recht. Ik vind dat oude elementen ook nog zeker kunnen werken, alleen niet op dit project omdat ik hier alleen maar herhalingen in ontdek door vroeger al veel beter werden uitgevoerd. Noem het een kwestie van smaak. Dat ik de MC's stroef vind klinken helpt in ieder geval ook niet echt mee.

Waarom die drang? Dat is meer een gevoelskwestie. Waarom zou je anders met de vele sampleprogramma's en MPC-technieken voor zo'n oud geluid gaan? Omdat je wil dat dit je stijl is en dus de drang / wil hebt om gedateerde muziek te maken.

avatar van Arrie
Dat de MC's mij juist erg bevallen, helpt voor mij dan juist prima mee.

Het probleem voor jou is dus niet zozeer de herhaling, maar gewoon dat je het niet zo tof uitgevoerd vindt. En ik wel. Lijkt me inderdaad een kwestie van smaak.

avatar van Rhythm & Poetry
Yessir, want nieuwe hiphop met ouderwetse elementen kan ik nog wel degelijk tof vinden. Of het dan om Engel en Just of Damu the Fudgemunk gaat maakt mij niet uit. Een artiest mag dus gerust teruggrijpen naar een voor hem of haar fijne periode, maar ik wil er wel iets eigens in horen. Dat The Four Owls deels wel een eigen geluid hebben komt meer doordat het uit de UK komt en daar de authentieke hiphopgeschiedenis net als de Nederlandse niet zo groot of bekend is als de Amerikaanse.

Wel vind ik de stijl hier redelijk vergelijkbaar met de muziek uit de VS van rond de eeuwwisseling (ik denk aan de wat rustigere muziek van Non Phixion of JMT).

avatar van LarsHiphop
Ik vind dit echt een geweldig album. MC's zijn prima, de beats hebben ook een lekker sfeertje en daarbij kan het britse accent mij heel erg bekoren. Mijn favoriete hiphop album dit jaar, althans veruit meest beluisterde tot nu toe. Het label High Focus is zeker de moeite waard om te checken voor wie dit een goed album vind. Op High Focus staan meerdere artiesten getekend die een soortgelijke stijl hebben en daarbij ook nog in de buurt komen van het niveau van The Four Owls!

Rene1979
Mensen zijn wel gekkies. Toegegeven het UK accent moet je liggen, eens. Ik vind het heerlijk! Dit album mag rustig van mij een "classic". worden genoemd. Ben hier echt gek op.