Madonna - Rebel Heart (2015)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Living for Love (3:38)
  2. Devil Pray (4:05)
  3. Ghosttown (4:09)
  4. Unapologetic Bitch (3:51)
  5. Illuminati (3:44)
  6. Bitch I'm Madonna (3:47)

met Nicki Minaj

10. HeartBreakCity (3:33)
  11. Body Shop (3:39)
  12. Holy Water (4:09)
  13. Inside Out (4:23)
  14. Wash All Over Me (4:00)
  15. Best Night * (3:33)
  16. Veni Vedi Vici * (4:39)

met Nas

17. S.E.X. * (4:11)
  18. Messiah * (3:22)
  19. Rebel Heart * (3:21)
  20. Beautiful Scars * (4:19)
  21. Borrowed Time * (3:24)
  22. Addicted * (3:33)
  23. Graffiti Heart * (3:39)
  24. Living for Love [Paulo & Jackinsky Full Vocal Mix] * (7:14)
  25. Living for Love [Funk Generation & H3drush Dub] * (6:07)
  26. Autotune Baby * (4:00)
  27. Living for Love [Dirty Pop Remix] * (4:59)
  28. Living for Love [Thrill Remix] * (5:11)
  29. Living for Love [Offer Nissim Dub Mix] * (7:12)
west Ik dacht in 1983 toen ik "Holiday" zag: Ach, daar hebben we weer zo'n eendagsvlieg. Hoe fout kun je het soms hebben? Dat gezegd hebbende moet je wel daarbij weten dat ik meestal wel goed zit qua dat soort voorspellingen....

MadonnaAlbums Met jouw mening beledig je, als het goed is, geen enkele fan. Het is jouw mening en daarvoor is deze site in het leven geroepen!

Vote For The Song Of Summer 2015: Round One - newnownext.com

Via deze site kan je stemmen welke nummer de ''zomer-liedje van 2015'' word. Alhoewel ik ''Bitch I'm Madonna'' verschrikkelijk vind, heb ik er toch opgestemd. Ik gun 't haar om weer een hit te scoren.

avatar van Waste Management
Stem op ''Bitch I'm Madonna'' bij de bovenstaande link.

Ik moet iets toegeven...
Ik begin ''Bitch I'm Madonna'' stiekem leuk te vinden...

avatar van Waste Management
Ahhh, de videoclip is te zien. Leuke clip is 't geworden, maar had wel iets meer verwacht. Maar maak niet uit, Top.

Muzikaal vind ik "Bitch I'm Madonna" bijster interessant. Tekstueel matig. Denk wel dat het een waanzinnig "live"-nummer word.

avatar van Waste Management
Als 4de single, weer een ballad graag. ''HeartBreakCity'', ''Wash All Over Me'' of ''Messiah''?.

avatar van Bassie1978
Beter dan MDNA en Hard Candy. Toch een paar liedjes die ze beter links had kunnen laten liggen (Bitch i’m Madonna, Living for Love) maar over het algemeen één van haar betere werken! Ghosttown en Messiah zijn de toppers!

avatar van Gert1980
Onlangs dit album weer eens opgezet, maar vijf jaar na de release kan ik nog steeds maar één ding zeggen; man man man, wat een zooitje troep is dit.
Madonna was hier al een aardig tijdje de weg kwijt , Hard Candy (2008) en MDNA (2012) brachten ons al niet veel, maar met deze draak ging het wel écht goed mis. Zelfs het universum probeerde haar dit te vertellen; het uitlekken van de demo's in december 2014, haar val tijdens de Brit Awards begin 2015 en toen de verkoopcijfers van deze schijfjes.

De eens zo grote Madonna met die geweldige neus voor het zetten van trends, compleet de weg kwijt, wanhopig vastgrijpend aan allerlei huidige trends en zielig wanhopig gedrag (hup, laten we maar weer eens een tiet laten zien, om over die grillz nog maar te zwijgen). Hoe kan het zo verkeren...
Is dan alles slecht op dit album? Nee, zo erg is het ook weer niet. Devil Pray, Ghosttown, Heartbreak City en Messiah zijn erg mooi. Ietwat overgeproduceerd, maar mooi! Joan of Arc, Unapologetic Bitch en Best Night klinken gewoon erg lekker en sommige van zojuist genoemde nummers hebben iets van oudere Madonna albums in zich qua klank. Maar dan heb ik het dus over zeven nummers, zeven van de negentien (even van de deluxe versie uitgaande). Zeven, waarvan er maar vier écht mooi zijn.
Bij veel andere nummers wachtte ik op een climax die maar niet ging komen. Iconic is hier het beste voorbeeld van, het begint allemaal erg veelbelovend, maar laat je onverzadigd achter.

Wat ik ten tijde van de release van dit album het meest beschamend vond was dat veel fans op de diverse fan fora beweerden dat dit album beter zou zijn dan Ray of Light.
Mijn inziens bewijst zoiets durven beweren dat Madonna haar meeste fans, net als de dame zelf, flink de weg kwijt zijn.

Twee ** voor de moeite.

avatar van Darkzone
Dit jaar staat bij mij in het teken van de herontdekking van Madonna, die in de jaren 80 al leuke en ook pikante songs had, te midden van die andere supersterren Michael Jackson en Prince (en wat later George Michael). Erotica en Bedtime Stories waren al albums met gewaagde zaterdagavond tracks. Als tiener kreeg je er rode oortjes van.

Met Frozen kwam de wederopstanding, maar haakte ik af vanwege het afgrijselijke titelnummer Ray Of Light. Afgelopen jaar liet ik de cd zelfs 3 keer bij de kringloop liggen, tot ik hem afgesproken herfst toch een keer meenam en blij verrast was. Al blijft het titelnummer verschrikkelijk.

Eerder dit jaar de lp Like A Prayer weer eens opgezet en wederom een herontdekking en via een advertentie op marktplaats een mooie batch cd's van Madonna, incl een paar live-cd's/dvd's gescoord.

En toen Rebel Heart deluxe editie op 2cd gekocht bij een verkoper uit Hong Kong. 25 tracks incl 2 remixen van Living For Love.
En de eerste luisterbeurt 2 dagen terug sloeg meteen in als een bom. Een erg gevarieerd album met vele stijlen, en toch geen verzameling losse tracks, dit qua tekst rebelse album.

Ja, en Bitch I'm Madonna vind ik toch wel een erg fijn nummer. Normaliter niet mijn ding, maar hier een van de hoogtepunten.
Voor die 12,50 euro absoluut geen miskoop. Verre van. Zeer geslaagd album met soms zeer gewaagde lyrics.

avatar van Style.Girl
Album nooit helemaal goed beluisterd, maar ik moet zeggen het wordt dit keer ook weer steeds beter! Misschien moet ik altijd even wennen aan albums van Madonna. Dat had ik ook met Ray of Light, Confessions on the Dancefloor en Madame X. Nu behoren ze tot de leukste. Deze moet ik toch nog iets vaker beluisteren, maar al zeker een stuk beter.

Leukste nummers tot nu toe: Devil Pray, Ghosttown, Unapologetic Bitch, Illuminati, Hold Tight, Iconic, Holy Water, Inside Out en Wash all over Me. Ook zijn er veel bonustracks die ik nog niet had geluisterd, omdat ze niet op Spotify staan. Die zijn ook stuk voor stuk leuk! En ja ook Autotune Baby, geweldig haha.

Bitch I Am Madonna vind ik toch wel het minste nummer van het album. Daar is geen twijfel over mogelijk. Op het begin vond ik het echt vreselijk! Nu kan ik het wel waarderen, maar het doet me verder niet veel. Zal het niet zelf niet zomaar opzetten.

Voor nu van een 3,0* naar een 3,5*, maar misschien wordt het wel meer. Nog even verder ontdekken.

Even terug in de tijd… Als 15-jarige jongen ontdekte ik dit album toen ik Ghosttown op de radio hoorde (waarschijnlijk een van de weinige keren dat dit liedje gedraaid werd, maar oké…). Natuurlijk kende ik Madonna, maar ik had me nooit echt verdiept in haar muziek. Toen ik het album voor de eerste keer opzette, ging er een heel nieuwe wereld voor me open. Dit album werd zelfs mijn ‘summer album’ van 2015. Vooral van het nummer ‘Wash all over me’ kon ik geen genoeg krijgen!
Door de jaren heen heb ik altijd wel nummers beluisterd van Rebel Heart. Tijdens de eerste lockdown herontdekte ik het nummer ‘Rebel Heart’ en doet me nu terugdenken aan het moment waarop de wereld letterlijk op slot zat.

Om de een of andere reden heeft dit album me gelijk vanaf het begin gepakt. Hoogtepunten: Living for love, Ghosttown, Hold Tight, Joan of Arc, Icon, HBcity, Inside out, Wash all over me en Rebel heart.

De beats (veel werk van Avici), Madonna’s stem, de sfeer en de teksten. Voor mij is dit echt mijn favoriete Madonna album, ook al zullen heel veel Madonna fans dit nooit begrijpen… Het feit dat dit album (nu al) nostalgische gevoelens opwekt, maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Bovendien ben ik door dit album, de rest van Madonna’s albums gaan ontdekken.

Waardeloos,meer kan ik er niet van maken.

avatar van Yield
Heb dit album rijkelijk laat aangeschaft, vooral omdat voorganger MDNA nogal wisselvallig was. Ik luister niet naar Spotify maar schaf albums op CD en Vinyl nog steeds fysiek aan. Ik stem ook alleen op albums die ik in mijn bezit heb. Na MDNA dacht ik dat het niet meer goed zou komen, maar niets blijkt minder waar. Vandaag een halfje erbij gedaan. In het kader van de Madonna singles TOPIC dat nu actueel is, het hele album weer gedraaid en het bevalt mij nog steeds prima.
Devil Pray, Joan of Arc, Inside Out, HeartBreak City, allemaal voorbeelden van prima tracks wat mij betreft, beter dan sommige singles ook, hoewel ook Ghosttown erg goed is. Maar vooral de kwaliteit in de breedte valt mij op.
Ik heb de 19 tracks versie in mijn bezit en ja, het is niet allemaal top, maar nergens skip ik een track.
Fijn album. ****