D'Angelo - Live in Oslo (2012)

Funk / Soul
Label: Intergroove

1. Devil's Pie (7:13)
  2. Soultronic (3:10)
  3. Gettin' Ready (0:59)
  4. Send It On (5:41)
  5. Feel Like Making Love (5:19)
  6. Chicken Grease (7:14)
  7. Me and Those Dreamin Eyes of Mine (4:46)
  8. Sh*t Damn Motherf**ker (7:51)
  9. Sardines (2:25)
  10. Left & Right [Part 1] (5:52)
  11. Left & Right [Part 2] (6:20)
  12. Interlude for Real (1:09)
  13. Brown Sugar (11:26)
  14. Lady (5:10)
  15. Jam Jammin' (15:52)
  16. Interlude Maiden Voyage (3:05)
  17. Untitled (How Does It Feel) (8:04)
avatar van Minneapolis
Marco dB: Ik las in de D'Angelo berichten dat je er woensdag ook bij was in Utrecht, en ik zie dat je hier ook gestemd hebt.
Aangezien ik nergens samples kan vinden ben ik heel benieuwd. Hoe verhoudt dit album zich qua sfeer met de huidige tour? En hoe is de geluidskwaliteit?

avatar van Marco dB
Minneapolis schreef:
Marco dB: Ik las in de D'aAngelo berichten dat je er woensdag ook bij was in Utrecht, en ik zie dat je hier ook gestemd hebt.
Aangezien ik nergens samples kan vinden ben ik heel benieuwd. Hoe verhoud dit album zich qua sfeer met de huidige tour? En hoe is de geluidskwaliteit?

Ik weet niet of dit nu echt een officiële release is of meer een veredelde bootleg, maar de geluidkwaliteit hiervan is echt prima. Het is een opname van de Voodoo-tour en dus al van vijftien jaar terug, maar qua geluid nog goed te vergelijken met de huidige tour. Hier was ie nog wat zwoeler en heb je wel echte blazers en niet uit een doosje.
Staat overigens gewoon op Deezer als je een indruk wil krijgen.

Marco dB schreef:

Staat overigens gewoon op Spotify of Deezer als je een indruk wil krijgen.

Bedankt! Ga ik daar luisteren.
De veelzijdigheid van de huidige tour (met vette funk, bijna psychedelische rock en af en toe zelfs wat duisters) vond ik geweldig en gaf het flink wat meer diepgang t.o.v. The Jazz cafe. Het enige wat ik miste waren inderdaad blazers, want dat had zeer goed gepast bij zijn JB achtige funk jam's.

Ziegler
In de iTunesStore heet deze 'live in stockholm'. Zelfde voorkant, zelfde muziek. Zelfde album? Of toch stiekum een ander optreden.
edit: al gevonden. Dit album heette destijds 'in oslo', maar was opgenomen in Stockholm. Vreemd.

Ziegler
Ik begin die D'Angelo veel beter te waarderen nu ik zijn live-prestaties begin te ontdekken. Heerlijk album en prettiger dan zijn wat klinische studiowerk. In dat opzicht doet het me denken aan Jill Scott. Daar houd ik enorm van liveregistraties en minder van het studiowerk.

avatar van Minneapolis
Inmiddels ook beluisterd, en ik vind het een erg lekkere plaat. Zeer funky, met op dat gebied misschien wel als hoogtepunt Jam Jammin' maar dat is na slechts 1 luisterbeurt via Spotify (ik ga de cd maar eens ergens bestellen, want ik ga hier veel plezier aan beleven).
Vooralsnog geef ik 4,5 sterren, en dat doe ik niet vaak.

Veel funkier dan Live at the Jazz cafe dus, maar nog niet met de variatie van de laatste jaren waar D'angelo ook de gitaar oppakt. De aanwezigheid van de blazers is (zoals Marco db al zegt) een groot pluspunt op deze plaat.

Ziegler: n.a.v. jouw comment ga ik ook La Scott's live albums er nog eens bijpakken.

Neem experience.

Ziegler
Lekker album zeg. We beginnen met 4,5 ster!

avatar van vinylbeleving
Dit is geen officiële release maar een bootleg. Het doet echter niks af aan de kwaliteit, want de opname klinkt als een klok. Leuk weetje is dat Soulzanger Anthony Hammilton destijds backing vocals zong, zijn herkenbare stemgeluid is vaak heel goed te horen.
Vreemd genoeg tourt D'Angelo met zijn band inmiddels wel weer met echte blazers, in tegenstelling tot de concerten in Paradiso en tivoli.

Ziegler
Het lijkt me sterk dat je een bootleg via de officiele kanalen kan kopen.

avatar van vinylbeleving
Ziegler schreef:
Het lijkt me sterk dat je een bootleg via de officiele kanalen kan kopen.

Ik ken genoeg winkels die dat toch doen hoor.

Itunesstore?

avatar van VDB79
D’Angelo live of studioalbum is wel een wereld van verschil. Ik heb nooit zoveel gehad met zijn studio albums. Ik weet niet wat het is, hoevaak ik het ook een kans geef, er mist iets. Dit live album is hoe ik het graag hoor. Fantastisch vette funk met lange uitgestrekte jamsessies. Maargoed het zou D’Angelo natuurlijk niet zijn als dit dan weer niet officieel uitgebracht is.