Malik B & Mr. Green - Unpredictable (2015)

Label: Enemy Soil

1. Dolla Bill (1:18)
  2. Metal Is Out (2:32)

met Benefit

3. Crown of Thorns (2:51)

met Skrewtape

4. What Can I Say (2:28)
  5. We Gonna Make It (2:58)

met Nate Green

6. Devil (2:50)
  7. Sometimes (2:33)
  8. Definition (3:34)
  9. Tyrants (3:58)
  10. Rips in the Paper (3:17)
  11. Rhyme Exercise (1:38)
  12. Dark Streets (4:10)

met R.A. the Rugged Man en Amalie Bruun

13. Fake Friends (2:05)
avatar van -marco-
Ben hier erg nieuwsgierig naar! Mr green is een fijne producer. Erg benieuwd naar de combi met Malik B.

avatar van equalsthree
Malik B & Mr. Green x Benefit - "Metal Is Out" Okayplayer

Nieuw nummer, vandaag gereleased. Belooft veel!

avatar van -marco-
Heerlijk album.

avatar van Harderwiek
Wat blijft Mr. Green toch een geweldige producer!

avatar van unown
Dit klinkt toch wel verschrikkelijk goed op 't eerste gehoor, en dan vooral de producties Meer van Mr. Green gaat gecheckt worden.

avatar van Kos
Kos
Were gonna make it klinkt wel extreem kut.

avatar van Harderwiek
Ja dat is inderdaad wel een beetje corny nummer

nedbed
Lachwekkend slechte track inderdaad. Gelukkig is de rest een stuk beter.

avatar van thgryda
Eerste indruk: klinkt allemaal erg lekker. Mr. Green blijft een topproducer, zijn kenmerkende voice-sample producties varieert hij met bombastische beats met de nodige cuts. Zo zet hij weer een lekker sfeertje neer. De chemie die hij met Pace Won heeft, is hier echter wat afwezig. Malik B is een zeer degelijke MC en trekt goed zijn streng op de producties maar weet ze toch niet echt naar een hoger niveau te tillen. Ik sluit me bij gevolg bij de 3.5'jes aan: zeer vermakelijk album met een vrij constant en hoog niveau maar net niet speciaal genoeg om een diepe indruk na te laten...

avatar van Silky & Smooth
Weer de typische Mr. Green sound die mij erg doet denken aan Legends Never Die. Origineel is anders, maar desondanks een aardige hip-hop plaat. Malik B is een fanatieke rapper met fijne stijl om naar te luisteren. Echt hoogstaand wordt het niet, maar tracks als We Gonna Make It en Dark Streets blijf ik nog wel even draaien!

avatar van He$$el_01
Sometimes is echt weer zo'n typische Mr.Green beat waarbij het vrijwel onmogelijk is je hoofd stil te houden.

Sowieso staan er weer genoeg lekkere beats op dit album.

avatar van Nr.4
Ja, lekkere boombap hiphop dit. Misschien weinig nieuws onder de zon, maar dit soort basic albums op z'n tijd vind ik erg prettig.

avatar van Elohim
Dark Streets klinkt erg fijn! Doet me denken aan Immaculate Conception met dat voice-sampletje, alhoewel de piano ter ondersteuning natuurlijk weer een typische Mr Green sound heeft. De vocalen in het refrein met de subtiele scratches werken erg goed!

avatar van Elohim
Heb nu drie nummers beluisterd, Dark Streets, het openingsnummer Dolla Bill, en What Can I Say. Bij zowel Dolla Bill als What Can I Say duurde het even voor ik verder kon luisteren, omdat ik het sample moest achterhalen. Het Dolla Bill sample heb ik zelf in een ver verleden gebruikt, en het het What Can I Say sample is identiek aan Sole's Year of the $exxx Symbol. Nu kijken of ik verder kan gaan, of dat Mr Green me weer gaat ophouden met bekende samples...

avatar van Rhythm & Poetry
Het kleine meesterwerk van Mr. Green, een van de betere producers van dit moment. Hij gaat klassiek te werk door steeds wat meer bombast toe te voegen, steeds wat meer gelaagdheid door het toevoegen van samples. Het klinkt zo vlot, zo typisch hiphop en toch ook weer modern. Echt een Mr. Green topwerk.

Malik B. flowt fijn, en heeft een geweldig stemgeluid (doet zonder meer denken aan Black Thought). Slechts de gastartiesten boeien vaak niet of passen niet bij de stijl.

avatar van waxs
Er staan een paar flinke missers op deze plaat. Overall spreekt de plaat mij ook niet zo aan en dat is vreemd want Mr. Green ken ik als een uitstekende producers en voormalig Roots lid Malik B. als een uitstekende MC. Sommige nummers zijn werkelijk niet om aan te horen, zoals Crown of Thorns en We Gonna Make It (overigens ook 2 nummers die ernstig met elkaar vloeken). Er zit geen grotere lijn in deze plaat, het is een verzameling liedjes, meer niet. Het productiewerk is weinig vernieuwd en ook Malik B. weet niet te schitteren. Nummer 7 tot 10 zijn redelijk oke, maar ik kom niet op een voldoende uit.

avatar van Rhythm & Poetry
Malik B is alleen qua stemgeluid vergelijkbaar met Black Thought. Het liefst hoop ik dat Mr. Green met een echt goede MC gaat samenwerken. Want ik vind hem wel een van dé beste producers van dit moment en geniet van al zijn beats volop op deze plaat.

Laat Insight of iemand van dat kaliber maar eens samenwerken met Mr. Green, voor mij is dat puur watertanden.

avatar van Elohim
Toch vind ik een heel album Mr Green soms wel wat teveel, aangezien hij zelf niet veel weet van variatie. Zo lijken sommige pianoloopjes wel héél erg op elkaar.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Mr. Green erg goed, maar inderdaad ook erg eentonig (net als Apollo Brown). Zo vind ik Dark Streets heel erg op Learn Truth van R.A. the Rugged Man lijken.

avatar van Rhythm & Poetry
Jawel, maar bijna elke goede producer heeft een herkenbare stijl. Het fijne aan de beats hier vind ik dat je precies hoort hoor Mr. Green te werk gaat. Er komen steeds wat elementen bij, op een rustige manier. Steeds meer gelaagdheid. Ik geniet daar erg van, maar kan me voorstellen dat dit voor een ander juist te voorspelbaar is.

avatar van Silky & Smooth
Mee eens, een herkenbare stijl betekent niet dat ik er niet van kan genieten. Alleen krijg ik het gevoel dat hij wat blijft hangen en zichzelf niet echt uitdaagt. Het is ook leuk dat mensen denken "oh, kan hij dat ook?!" i.p.v. alleen maar "ja, leuk dat hij dat kan".

avatar van Elohim
Eens met S&S. De stijl die hij heeft is erg te genieten, maar inderdaad, Dark Streets heeft meerdere overeenkomsten met Learn Truth dan de aanwezigheid van RA, en het pianostuk in Metal is Out lijkt bijna identiek aan de piano sample in Dangerous Three van RA...