Na hun debuut hoor ik deze als tweede. Hun tweede heb ik dus nog niet gehoord, maar dit derde album heeft voor mij al veel meer inhoud dan hun debuut. Opvallend is dat de band niet meer alleen maar bezig is met het creëren van een sound, maar ook met het maken van nummers. We horen dus eindelijk echt melodieën en zang. De sound is nog lekker zwaar, maar niet meer zo overdreven gemaakt met allemaal bijgeluiden. De link met industrial en ook EBM is hier heel duidelijk aanwezig. Sommige nummers zijn meer liedjes en wat rustiger, andere zijn meer dancefloor fillers en sommige een combinatie daarvan. Ik denk dat het voor mij de samenstelling is die een bepaald evenwicht schept, waardoor ik deze plaat ook als album prettig vind. Het debuut had bij mij eerder het tegengestelde effect: een muur van geluid, zonder echt liedjes te horen. Het nummer Deeper klinkt wel een beetje als een vreemde eend in de bijt, maar het is heerlijk opzwepend en komt het best tot zijn recht als je erop danst. De afsluiter is ook opzwepend, maar is een soort combi tussen gothic rock, industrial en EBM. Al is het voor mij niet nodig om af te sluiten met bijna 3 minuten een kleregeluid aan het eind van het nummer, het mag de pret niet drukken. Het prima album is al neergezet, we zien het maar als een duidelijk signaal dat de pret nu echt over is.
Ja, dit is een plaat waar ik wat mee kan. Heb hem zelfs op mijn vinylwishlist gezet.