Modern Talking - Let's Talk About Love (1985)

Alternatieve titel: The 2nd Album

West-Duitsland
Label: Hansa

1. Cheri Cheri Lady (3:45)
  2. With a Little Love (3:33)
  3. Wild Wild Water (4:17)
  4. You're the Lady of My Heart (3:18)
  5. Just Like an Angel (3:13)
  6. Heaven Will Know (4:01)
  7. Love Don't Live Here Anymore (4:20)
  8. Why Did You Do It Just Tonight (4:21)
  9. Don't Give Up (3:18)
  10. Let's Talk About Love (3:53)
Dames en heren,

er komt een tijd
dat mensen dit bijzonder gaan vinden, een soort camp-plus.

zo slecht en zo goed bedacht (eerlijk is eerlijk) tegelijk.

Hede ten dage (2007) begrijp ik niet wat mensen kan bezielen. Maar als het in musicmeter kan staan, zij er liefhebbers voor.

Als je goed luistert en dus de moeite neemt het album een waardering te KUNNEN geven, is het simpwelweg gewoon een goed geproduceerd album. Vele artiesten kunnen hier aan tippen.

avatar van PEN15
Ik wil hier al tijden iets neerzetten, maar heb mezelf heel lang tegen weten te houden.

Deze plaat heb ik ooit een keer gehoord en ik vond de hele inhoud een grote verschrikking op één nummer na. Zeker zoiets als cheri cheri lady, onbegrijpelijk dat het wordt gerekend tot een van hun beste hits.
Toen ik het nummer Love don't live here anymore voor de eerste keer beluisterde schoot ik hard(!!!) in de lach en ik dacht, deze plaat moet zo snel mogelijk naar de stoffige zolder.

Toch bleven die rare stemmetjes "oh let me oh let me explaaaaiinn" een beetje in mijn gedachten echoen en heb ik dat nummer er als enige tussenuit gehaald en onverwachts ben ik daar toch wel gek op geworden. Een nummer dat zo raar en stom is, dat het eigenlijk ook wel geniaal is geworden. Teksten als: "See you through the eyes of love, my love" zijn gewoon om te schaterlachen, maar daarna vind je het normaal en ga je er op meezingen. Ik heb inmiddels dat betreffende nummer honderdenduizenden keren gedraaid en hij verveelt me nooit. Toch blijft het gekke dat ik naar de rest van de plaat niet durf te luisteren, Cheri Cheri Lady vind ik gewoon zó erg, een bijna-nachtmerrie!

Mijn vriendin van destijds, lang geleden en een Duitse! Zij vertelde me dat die armoedige teksten het resultaat waren van eventjes snel iets opzoeken in een Duits-Engels woordenboek en dat deze heren(?) -ze zei het altijd vragend in de verondersteling dat die Thomas Anders geen echte vent was- 10 minuten na het werk even op een achterkamertje een tekst en een melodie hadden verzonnen. Dus niet mijn woorden, maar het oordeel van een echte Duitse!

Lang verhaal dat ik toch echt even kwijt wilde!!!

avatar van PEN15
Ben kort op vakantie geweest en ondervonden hoe populair Modern Talking nog altijd is in Litouwen. Ik merkte al eens eerder dat in het uitgaansleven in Polen en Hongarije die derde plaat "ready for romance" over en over werd gedraaid. Als hij was afgelopen ging hij gewoon opnieuw, het hield pas op als je er zelf wegging. Nu was dat in Polen gelukkig nog R4R die ik wel redelijk vind, maar in Litouwen was het dus deze op een plaats waar ik niet echt kon vluchten of oordopjes bij me had. Cheri Cheri Lady vind ik misschien 1% minder erg dan ik het altijd al heb gevonden en met uitzondering van love don't live here heb ik over de rest nog altijd dezelfde mening. Ik vind dit echt zo verschrikkelijk, hoe hebben ze dit nou ooit kunnen verkopen?

avatar van sjoersje
Dit tweede album van Modern Talking is wat consistenter dan het eerste. De algehele kwaliteit van de nummers is daardoor wat hoger, maar het wordt er ook eentoniger door. Tracks 2,4,5 en 6 lijken zelfs voor MT-begrippen wel heel erg op elkaar.

Aan het succes deed het weinig af. De berekende hitformule van Dieter Bohlen werkte hier nog op volle toeren.