Bozzio Levin Stevens - Situation Dangerous (2000)

Metal / Rock

6. Tragic (6:59)
  7. Tziganne (4:27)
  8. Lost (6:24)
avatar van timing
uit het topic "CD's die aandacht verdienen":

Terry Bozzio (alombekend waarschijnlijk maar voor de zekerheid: o.a. bij Zappa gezeten), Tony Levin (King Crimson) and Stephen Stevens (?) met het gelegenheidsalbum Situation Dangerous. Instrumentale patsermuzikantenrock met een breed scala aan verschillende maatsoorten en sfeerwisselingen. Terry Bozzio gaat flink los op deze plaat zoals hij dat solo ook vaak doet, vooral wat betreft china's (schrijf je dat zo?) e.d.

avatar van lebowski
Zo eens even vier sterren uitdelen. Zo'n spierballenbijeenkomst is van tijd tot tijd wel aan mij besteed, vooral omdat de heren naast biceps vooral veel finesse tonen. Bodybuilders die een eitjes pellen zeg maar. Unique Selling Point: de gitaar die in alle vormen, maten, geluiden en snelheden tot je komt, de ene keer nog mooier dan de andere. Zelfs een flamenco kwam voorbij in huize lebowski. Uiteraard op een lekker ritmebed van Bozzio en Levin. Ik denk dat de Prog-liefhebber hier wel iets mee kan. Deze wel iig 4*

avatar van Corporal Clegg
Ongeloooooofelijk goeie plaat.
Ik ga nog géén sterren geven, daarvoor ken ik hem nog niet goed genoeg, zal tegen de 5 aan zitte !
Echt een knaller. Technisch hoogstandje waar ook hetb nodige geboel in zit.
WAUW WAUW WAUW factor !!!

Joy
zo, dit is andere koek dan dat ik vorige week zag met holdsworth derbie

zo hoor ik het zaakje veel liever

beuken!

avatar van iggy
De eerste vond ik toch beter lees rauwer. Hier heeft het trio volgens mij langer over nagedacht. En dat heeft in dit geval iets minder goed uitgepakt. Maar wederom een goede cd

avatar van sinkthepink
Mijn god, wat een geweldige platen zijn dit toch! Ik heb ze al veel langer maar vandaag de hele dag zitten draaien, genieten gewoon. Er valt zoveel te ontdekken en er zit veel micro detail en dynamiek in de muziek, ik had het graag eens op SACD gehoord.

Guitars & Wings
Steve Stevens is de grote bekende voor mij. De anderen ken ik wel van naam, maar heb ze nooit gevolgd. Bekend van Billy Idol, Vince Neil en Atomic playboys. Helaas heb ik deze uitstap van hem nooit echt begrepen.

avatar van iggy
Guitars & Wings schreef:
Steve Stevens is de grote bekende voor mij. Helaas heb ik deze uitstap van hem nooit echt begrepen.

Waarom niet? Drie uitstekende muzikanten die er flink op los rocken. Zonder het gezeik van een zanger. Niks mis mee toch?