The Vines - Highly Evolved (2002)

Australiƫ

11. Ain't No Room (3:28)
  12. 1969 (6:27)
avatar van FeZ
FeZ
Na de eerste kennismaking met The Vines via Get Free was ik toch niet zo heel enthousiast. Maargoed na aanraden van een vriend toch maar helemaal beluisterd en het werd eigenlijk steeds leuker. Ik hou het bij 3,5 *

Laatst was ik bij hun concert in de melkweg. Het slechtste concert ooit in mijn leven, echt een hele grote domper. De zanger was helemaal in een andere dimensie: "Fucking mushrooms!!!" riep hij constant. Dat, en nog meer iriitante dingen. De rest van de band ergerde zich duidelijk aan het gedrag van hun frontman, maarja de schade was al gedaan en de paddo's werkten opperbest. Zeer ongepast begon hij zelfs nog zijn gitaar half kapot te raggen op het podium, zeer ongepast aangezeen het publiek op goede muziek zat te wachten en niet nog meer lompe acties van die vent. Het boe-geroep was dus ook duidelijk terecht. Maarja aangezien er een stuk of wat modieuze-alternatieve-bruggertjes al het slechts slikten en om "MORE! MORE!" riepen, viel het effect van het boegeroep een beetje weg. Gelukkig kwamen er nog een aantal nummers die wél goed waren uitgevoerd, zoals "fuck the world".

avatar van Daan
Heb je hun nieuwste cd al is een keer beluisterd Fez..?
Die is uitgekomen op 22 Maart..

avatar van FeZ
FeZ
Ja, maar nog niet zo vaak. Ik vindt dit album denk ik wel beter, maar misschien verandert dat na nog een aantal luisteren van winning days.

Ik hoorde laatst een cover van Miss Jackson (van Outkast) door The Vines. Best leuk!

1,0
Ik heb m'n stem maar veranderd in een 1 ipv een 0,5 en dat is voor de numemrs Outthaway en Get Free. Ik snap werkelijk niet hoe ik dit album ooit heb kunnen kopen.. verschrikkelijk.

Na het album nu net één keer geluisterd te hebben blijf ik Get Free toch het leukste nummer te vinden en is de rest een beetje tegenvallend. Maar ga hem nog wat vaker overluisteren.

Bob Cremers
Een mooi album 3.5 sterren waard.

avatar van Bert Wasbeer
Laatst weer eens teruggeluisterd, was de hype toch echt niet waard. Ze hebben ook nooit de status behaald die ze werd toegedicht

Davez
Dit debuutalbum is nog wel oke, Fuck the world hoorde ik daarna en ja dat is een zoveel in een dozijnnummer en aangezien het eerste album ook niet meteen een wereldplaat is ban ik niet verdergegaan met deze band.

Niettemin staat hier een bijzodner aanstekelijk nummer op namelijk factory, ook sunshin vind ik zeer goed, lekker noisy op het einde.

Homesick klinkt ook best ok en de hit get free ook.

Ik geef 3* niet slecht maar ook niet overtuigend

avatar van Tijn79
Toch nog het leukste album

Toen dit net uit was vond ik het eigenlijk een erg leuk plaatje: het was in die tijd na alle lounge en new acoustic movement wel weer eens tijd voor ongecompliceerde rammelrock.
Helaas heeft het de tand des tijds niet doorstaan en hoor ik er nu wat nepperige opgefoktheid in door die dus totaal niet oprecht overkomt ('laten we eens Nirvanaatje spelen').
Enkele nummertjes zijn best leuk maar verder bleef het hier voor mij bij wat betreft the Vines.

Nep?get free is zo heeeerlijk rauw.

avatar van Pater-jan
Het beste album van de band...

avatar van captain scarlet
Deze jongens kennen hun klassiekers. Beatles, Nirvana, Supergrass, Radiohead, en zo kun je nog wel even doorgaan. Hoewel niet erg origineel is het wel een aangenaam en vakkundig in elkaar geknutseld album met 'n paar lekker rockende nummers en mooie popballads. Eigenlijk wel 'n knap album maar zonder een echte ziel.

avatar van Ducoz
Ik heb deze voor 1,5 dollar gekocht toen ik in San Fransisco was, bij Rasputin

avatar van evil23
Highly Evolved het debuut van The Vines blinkt niet uit in originaliteit maar het is wel een cd met een uitstekende mix van catchy rockers, ballads, en wat psychedelica die voor de nodige afwisseling zorgen waardoor de plaat erg fijn blijft om naar te luisteren.

avatar van frolunda
Australische Nirvana kloon met hier en daar wat Beatlesque invloeden.Staan best een aantal aardige nummers op,Get free en het titelnummer maar die 3,5 ster destijds was toch iets te veel van het goede.......Het begin van In the jungle lijkt touwens wel erg veel op Don't fear the reaper van Blue Öyster Cult .