Wat een geweldig album is dit wel
Ik heb dit pas onlangs ontdekt, maar toch is Ferment nu al op weg naar een plaats tussen mijn lievelingsalbums wat betreft Shoegaze. Zoals Helicon zei zijn het de uitwaaierende gitaren die het doen. Mijn favorieten hier zijn I want to Touch You, Black Metallic en Ferment, die alle 3 tot de absolute top wat betreft shoegazenummers horen.
Voorlopig al 4,5 sterren, maar dat zou zeker nog kunnen stijgen

starsailor schreef:(quote)
I respect that, maar zit hem nu weer te luisteren en ondanks dat ik Ride als de koning van de shoegaze zie, vind ik dit album na Nowhere de beste shoegaze plaat.
Die meningen kan ik combineren. Nowhere van Ride is voor mij de onbetwiste nummer 1. Daarachter volgen Lush, Catherine Wheel (nu al) en My Bloody Valentine. Slowdive volgt bij mij ook pas daarachter, net als Chaptherhouse, Swervedriver en Pale Saints. Toch zou ik Slowdive geen zwakke schakel noemen. Integendeel zelfs, van Souvlaki kan ik toch ook zeker genieten, ze halen alleen niet het ontzettend hoge niveau van Ride.
PS: Zijn er nog bands die ik hier mis qua Shoegaze, want die zou ik dan met plezier willen ontdekken