dEUS - Selected Songs 1994-2014 (2014)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Instant Street (6:13)
  2. The Architect (3:57)

met Buckminster Fuller

3. Little Arithmetics (4:29)
  4. Constant Now (3:45)
  5. Hotellounge (Be the Death of Me) (6:23)
  6. Slow (6:09)
  7. Roses (4:52)
  8. Via (4:11)
  9. Quatre Mains (4:54)
  10. Fell Off the Floor, Man (5:14)
  11. Sun Ra [Live at A38 Budapest, 03.03.2012] (6:13)
  12. Suds & Soda (5:13)
  13. Theme from Turnpike (5:46)
  14. Ghost (4:33)
  15. Bad Timing (7:07)
  16. The Real Sugar (3:57)
  17. Nothing Really Ends (5:28)
  18. Serpentine (3:18)
  19. Magic Hour (5:24)
  20. Eternal Woman (4:23)
  21. Right as Rain (4:22)
  22. Include Me Out (5:01)
  23. 7 Days, 7 Weeks (3:54)
  24. Nothings (2:29)
  25. Wake Me Up Before I Sleep (2:55)
  26. Smokers Reflect (4:27)
  27. Secret Hell (5:00)
  28. Magdalena (4:58)
  29. Disappointed in the Sun (6:04)
  30. Twice (We Survive) (4:31)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
freakey schreef:
Staat er eigenlijk nog unreleased spul op? Ik zag dat Sun Ra live was, maar verder?

avatar van IllumSphere
CHIEP schreef:
Nougatbollen.

Die basgitaar in Nougatbollen maakt het nummer af, vind ik.

avatar van freakey
CHIEP schreef:

?

avatar van murena68
Ideaal voor in de auto, op cd 1 knalt hoogtepunt na hoogtepunt uit de speakers en op cd 2 staan de meer ingetogen nummers. Deze is perfect als mijn vrouw ook erbij zit. Natuurlijk ontbreken er nog prachtige nummers, maar daar heb je de reguliere platen voor.
Enig minpuntje: de live versie van sun-ra zou ik door een ander nummer ingevuld hebben.
dEUS, zonder twijfel de beste Belgische rockband ooit.

En over het belang van een verzamelaar, men bereikt er een nieuwe generatie van luisteraars mee, want voor 15€ voor 30 nummers kan je niet moeilijk doen.

Popdroid
De recente hits zoals "The Soft Fall" en "Keep You Close" ontbreken jammer genoeg. Verzamelcd's met alle singles zijn een zeldzame soort. Toch wel jammer.

avatar van SirNoodle
Waardering toch een beetje verhoogd, de 2de CD is eigenlijk zowat de volledige setlist van hun Soft Electric Tour van dit jaar, ik heb ze in Oostende gezien en dat concert was toch heel indrukwekkend.

buizen
murena68 schreef:
Ideaal voor in de auto, ............... Deze is perfect als mijn vrouw ook erbij zit.

avatar van Minneapolis
Om de traditie van "aanmerkingen op verzamelaars" hoog te houden: (het schitterende jazzy) Nine threads, Sister dew (grootste verrassing dat deze mist) en het recentere Girls keep drinking en The give-up scene had ik er graag op gezien.

avatar van Johnny Marr
Johnny Marr schreef:
Aaaargghhh, waarom is deze niet compleet?
Waarom staan er geen essentiëlere tracks op zoals 'Put The Freaks Up Front' en vooral: 'The Soft Fall' ??!!! Was toch een single :s

Ook 'Sirens' ontbreekt hier, en had ik nog niks over gezegd!! Een echte schande is het.

avatar van Arrie
Put the Freaks Up Front is fantastisch maar wel een albumtrack en niet per se een dEUS-klassieker. Wel interessant dat ze voor Magdalena zijn gegaan ipv de singles Sister Dew en The Ideal Crash.

Het is vooral jammer dat het niet in chronologische volgorde staat. Ik snap dat nooit: is toch een kleine moeite?

avatar van Johnny Marr
Phoeh ja, The Ideal Crash en zelfs Sister Dew missen hier ook. Ongelofelijk toch? Maar ja, wat een oeuvre hebben ze dan ook. Gelukkig staan ze wel op No More Loud Music.

avatar van Arrie
Ik besef nu dat dit niet echt een 'greatest hits' of singlesverzamelaar is, zoals NMLM dat wel is, maar dat dit eerder een subjectieve selectieve van dEUS-hoogtepunten is. Ja, daar kan je eeuwig over bakkeleien. Ik vind een dergelijke verzamelaar verder niet echt toegevoegde waarde hebben: ik stel wel mijn eigen selectie samen als ik dat wil.

Natuurlijk zetten ze er dan net één live-versie op waardoor je hem als fan toch weer wil hebben.