Dream Theater - Breaking the Fourth Wall (2014)

Alternatieve titel: Live from the Boston Opera House

Metal / Rock
Label: Roadrunner

1. The Enemy Inside (6:18)
  2. The Shattered Fortress (12:45)
  3. On the Backs of Angels (8:48)
  4. The Looking Glass (4:46)
  5. Trial of Tears (15:23)
  6. Enigma Machine (8:21)
  7. Along for the Ride (4:53)
  8. Breaking All Illusions (12:29)
  9. The Mirror (6:47)
  10. Lie (7:56)
  11. Lifting Shadows Off a Dream (6:27)
  12. Scarred (11:41)
  13. Space-Dye Vest (7:48)
  14. Illumination Theory (19:25)
  15. Scene Two: I. Overture 1928 (3:41)
  16. Scene Two: II. Strange Déjà Vu (5:09)
  17. Scene Seven: I. the Dance of Eternity (6:16)
  18. Scene Nine: Finally Free (9:56)
Wereldse eerste indrukken met een goed bij stem zijnnde James Labrie.
Staat zoals altijd als een huis. Draai momenteel CD 1
Verdere uitgebreidere reacties als ik de rest ook heb gedraaid. (ook goede keuze van numers)

Mijn dag kan al helemaal niet stuk nu op CD 2 (toP) nummers staan van AWAKE ( met het Metallica achtige nummer the Mirror).
Wat een subliem overzicht van de heren Dream Theater ( jammer dat de score niet hoger kan).

Heb de DVD thuis en ben 'm aan het "grijs" draaien! Vooral "Illumination Theory" is een topper. Wat een concert! Was ik daar maar bij geweest.

avatar van peter1963
Geweldige DVD met een goed bij stem zijnde James Labrie.
Illumination Theory het hoogtepunt van deze DVD, heerlijk met een koor en een orkest erbij.

Wat vooral opvalt is de zuiverheid van de keyboards die nu eens goed gemixt zijn op de voorgrond.

vijf sterren!!!!!!!!!

Zit nu de dvd te bekijken. Mag ik ook een 10(!) geven???? Jeetje wat bere goed!!
Helder geluid goede voaclen, ja zelfs met de drummer gaat het goed komen

avatar van sp00kjj
Puike performance maar wat een beroerde mix, zowel Stereo als Surround, niet om aan te horen (op de blu-ray). Helaas hebben ze daar wel vaker last van bij Dream Theater. Live at Luna Park klonk wel goed, maar dat was dus slechts een incident.

avatar van notsub
Deze registratie heeft zeker zijn momenten, maar het blijft doorbijten bij het recentere werk. Het is leuk dat ze een mini-uitvoering van Awake realiseren. Dat werkt. Dat Space-Dye Vest nu ook live is geregistreerd is best bijzonder. Ik heb niet de indruk dat de band in topvorm is, maar in de toegiften vlamt het bijvoorbeeld wel lekker. Ik heb hier echter geen aanleiding gehoord om de recentere studio CD's weer eens te gaan luisteren, daarvoor zitten te ze echt te veel vast geroest in hun eigen patronen.

avatar van ProgMetal
Had hier graag een mooi aantal sterren gegeven maar ik geef alleen sterren aan albums waar ik de CD('s) ook echt van heb en dat is nu precies het probleem hier.
Op CD alleen voor de happy few die er voldoende geld voor over hadden.
Dus 0 sterren van mij