Vandenberg - Vandenberg (1982)

Label: ATCO

1. Your Love Is in Vain (4:15)
  2. Back on My Feet (3:55)
  3. Wait (5:11)
  4. Burning Heart (4:11)
  5. Ready for You (3:57)
  6. Too Late (4:12)
  7. Nothing to Lose (3:23)
  8. Lost in a City (3:58)
  9. Out in the Streets (4:07)
avatar van Edwynn
Nou, die hebben anders ook tijd om met hun trekkers op de snelwegen te vervelen.

avatar van Rudi S
Edwynn schreef:

Nou hij heeft toen niet meegedaan, geen tijd.
Overigens heeft die boer/ zanger ook al met Adje onlangs Burning heart op plaat gezet (hoes is op het veld vd boer).
Vandenberg's Moonkings - Rugged and Unplugged (2018) - MusicMeter.nl

avatar van viking1
Hoorde de nieuwe /oude singel op you tube, mmmwh hoeft om mij ook niet echt. Ben wel benieuwd naar het nieuwe materiaal. Maar begrijp dus als het goed is is het project moonkings nu dan weer afgelopen? Zou erg jammer zijn vondt 'n leuk bandje met een goede zanger. En tuurlijk Vandenberg is commercieel veel interessanter dan moonkings.weet niet of adje klaar was met moonkings en weer aan wat anders toe was. Maar vond en vind moonkings ook 'n erg leuke band. Ben benieuwd. Met Vandenberg 2020 zalt ook wel weer los lopen.

avatar van namsaap
Ik was best enthousiast toen in hoorde dat Ronnie Romero met Adje gaat samenwerken. Ik vind hem een erg goed zanger. Vooral bij Lords Of Black, maar bij Rainbow deed hij het ook prima. Op deze herbewerking is het mij echter allemaal een beetje te gortig. Iets teveel een randje op de stem, en die ad libs passen hier niet. Wat dat betreft vind ik Jan Hoving (alias Moonkingszingmeneer/boer) dit nummer smaakvoller vertolken.

Maar goed, het gaat uiteindelijk om het nieuwe materiaal dat is opgenomen. Dat hoeft niet vergeleken te worden met oude versies en zal op zichzelf moeten overtuigen. We zullen zien of dat lukt.

avatar van gigage
Dit debuutalbum of een best of set live spelen, dat trekt mij dan weer over de streep. Dat werd door Moonkings helaas achterwege gelaten.

avatar van vielip
En de zóveelste heropgenomen versie van Burning heart Ik snap het aan de ene kant wel want dat nummer is nu eenmaal het enigste nummer waarmee ze internationaal deuren geopend krijgen. Maar door al dat herkauwen begin ik zo langzaamaan bijna een hekel aan het nummer te krijgen. En dat is zonde want het is in de oerversie een prachtsong. Wat de wederopstanding verder betreft; ik hoop dat ze live hun in mijn ogen beste album Alibi niet vergeten! Maar zal wel aangezien dat album als een relatieve flop wordt beschouwd.

Moonkings is het naar de zin van Adje toch niet geworden? Daarom Vandenberg nieuw leven in blazen. Ik ben zeer benieuwd.

avatar van De buurman
Dat intro van Wait, als die elektrische gitaar erin komt. Om van te watertanden, wat een sound.

Heerlijk album met geen zwakke nummers. Tevens vind ik de drumsound ook erg sterk!!

Machtig

Machtig album zeker de dikke 4 punten verdient

yellowhite
Eerlijk gezegd vind ik dit nou niet bepaald een geweldig album. Ja "Burning Heart" is een geweldige ballad en zeker zijn status waard. Dit lied steekt enorm boven de andere tracks uit. Alleen "Wait" komt in de buurt, maar word verpest door een simpel refrein. Tevens zijn de meeste teksten gewoonweg slecht.

Het openingsnummer lijkt op een kopie van Bad Company (waar Adje fan van was) en klinkt ook totaal anders dan de andere nummers. Het tweede nummer heeft een geweldige, wat funky, riff. Het is meteen een stuk heftiger dan het eerste nummer. Hierna komt "Wait" die fantastisch begint en een perfecte opbouw heeft met geweldig gitaarwerk. Maarja, wanneer het refrein begint beginnen mijn tenen toch te krommen.

Kant 2 vind ik echt een stuk minder goed. "Ready for You" is een cliche hard rock nummer. "Too Late" heeft een lekkere drum sound maar verveelt ook snel. Gelukkig is "Nothing to Lose" wel een goed nummer. Het refrein doet me denken aan "If Heaven is Hell" van Tokyo Blade. Daarbij is het ook niet echt origineel.
De laatste twee nummers doen me helemaal niks.

"Burning Heart" is hierbij de terechte hit. Verder zijn "Back on My Feet", "Wait" en "Nothing to Lose" ook fijne nummers, maar niet bepaald geweldig. De rest is gewoonweg matig.

PS: het feit dat Adje ook enkel nog "Burning Heart" live speelt, zegt denk ik toch al genoeg over hoe hij zelf over de rest denkt?

avatar van gigage
If heaven is hell van Tokyo Blade is van een later tijdstip dan Nothing to Lose. Dus die verwijzing kan beter daar gemaakt worden. De meetlat leggen tegen alle andere albums van de jaren 80 heeft sowieso niet zoveel zin, meen ik. De keuze was in '82 niet zo reuze als men wel eens voor wil wenden en al helmaal niet in het Nederlandse clubcircuit, TV of radio.

Je P.S. is gebaseerd op 1 concert van een uur wat Adje onder deze bandnaam heeft gespeeld in het buitenland. Het heeft niet zoveel zin om dit onbekende debuutalbum daar te gaan promoten nee. Dus krijg je whitesnakeklassiekers. Jammer.

Met Mats Leven nu aan boord zou er aan een nieuw album worden gewerkt. Ben benieuwd

avatar van vielip
Wait heeft een simpel refrein maar Nothin' to lose noem je goed. En dát refrein dan? Over simpel gesproken. Vind ik persoonlijk niet erg hoor. Ik hou er op z'n tijd wel van.

avatar van gigage
Afgelopen zomer is de Complete Atco Recordings 4CD set uitgebracht voor de liefhebbers. Met als extra's wat demo's en live recordings. Ook te streamen.

avatar van Dirkrocker
Leuke hardrock plaat van eigenbodem. Burning heart kennen we allemaal natuurlijk, maar ook nummers als your love is in vain, back on my feet en wait zijn zeker de moeite waard. Jammer genoeg staan der ook nummers op zoals ready for you. Die vind ik dan weer wat flauwig en goedkoop. Maar goed al met al vind ik dit en leuke plaat. Moet eerlijk bekennen dat dit de enige plaat is die ik in huis heb van de mannen. De opvolgende platen nooit beluisterd of tegengekomen ook. Kom vooral omdat adje zelf nooit zo enthousiast was geloof ik van die platen en mijn interesse ook wat verdween. Maar lees hier toch weer opbeurende berichten dus , misschien toch maar is checken.

avatar van vielip
Zeker aanschaffen! Heading for a storm en vooral Alibi zijn te gekke platen. Al sta ik wat betreft Alibi bij de minderheid qua mening

avatar van lynyrd
Waren te groot voor Nederland.

vielip schreef:
"De zoveelste heropgenomen versie van Burning heart" Voor het eerst ben ik het helemaal eens met Vielip. Lagen we eerst schriftelijk met elkaar in de clinch over de Saxon albums van midden tachtiger jaren. Maar dit keer de spijker op z'n kop. Burning heart wordt inderdaad teveel uitgemolken. Terwijl er 1 nummer ook uit hetzelfde jaar finaal over het hoofd wordt gezien : Het van de Heading for a storm afkomstige ballad Different worlds. De evenaring van Burning heart en misschien wel ietsje beter. Met wat meer gevoel gezongen, maar dat is mijn mening. Different worlds hoogste positie was in 1983 nummer18 1 plaats hoger dan Burning heart en heeft 7 weken in de top 40 gestaan, 2 weken langer dan Burning heart. Echter is Different worlds slecht gepromoot destijds. Het aantal keren dat het op de radio te horen was is op 1 hand te tellen. Maar van dat nummer hadden ze wel een nieuwe versie kunnen maken met ook weer een prachtig gitaar intro, geldt uiteraard ook voor Burning heart. Heb gistermiddag wat albums gedraaid. Het was bij mij Vandenberg/ Manic Eden/ Moonkings middag. En de eerste 3 albums van Vandenberg die zijn fenomenaal. Waarbij ik Heading for a storm en Alibi de beste albums vindt. Ik kan niet echt kiezen tussen deze 2 albums het ligt zo dicht bij elkaar. Maar ook ik ben volledig met je eens dat Alibi een onder gewaardeerd en een vergeten album is en dat is onterecht naar mijn mening. Ook de zang van Bert Heerink is om van te genieten een waanzinnige stem. Echter helaas had de goede man destijds ook nogal vaak een stuk in de kraag en is later uit de band gezet een Syd Barrett geval dus, alleen in het geval van Syd was het LSD. Anyway Bert Heerink is weer opgedoken in de Jan Akkerman band en Vandenberg is weer heropgericht met opnieuw een sterk debuut album : 2020. Het recente album Sin daar kan ik nog geen zinnig woord over schrijven want die heb ik nog niet. Het heropgerichte Vandenberg gaat natuurlijk wel ten koste van Moonkings wat ook een goeie band was, hezelfde geldt voor Manic Eden dat het maar slechts 1 album uit hield.