Exodus - Blood In Blood Out (2014)

Label: Nuclear Blast

1. Black 13 (6:21)

met Dan the Automator

2. Blood in Blood Out (3:42)
  3. Collateral Damage (5:27)
  4. Salt the Wound (4:24)

met Kirk Hammett

5. Body Harvest (6:28)
  6. BTK (6:56)

met Chuck Billy

7. Wrapped in the Arms of Rage (4:30)
  8. My Last Nerve (6:10)
  9. Numb (6:14)
  10. Honor Killings (5:42)
  11. Food for the Worms (6:23)
  12. Angel of Death * (4:38)
avatar van hellboy123
Voor de liefhebbers zijn er inmiddels alweer 2 nummers op youtube gezet.

Het titelnummer+lyrics is te beluisteren via EXODUS - Blood In, Blood Out (OFFICIAL LYRIC VIDEO) - YouTube
en het nummer Salt in the Wound met een solo van Kirk Hammet via EXODUS - Salt The Wound feat. KIRK HAMMETT (OFFICIAL LYRIC VIDEO) - YouTube

Tja wat moeten we er van verwachten? Zo na een enkele luisterbeurt lijkt het muzikaal sterk op de Exhibit A/B albums alleen dan met de zang van speenvarken Souza. De oudere cd's met hem kan ik wel waarderen, maar pas na meerdere luisterbeurten en ben bang dat dat met deze cd net zo gaat worden.

Waarschijnlijk ben ik 1 van de weinige die het jammer vindt dat Dukes er weer uitgetrapt is.... (Ik zet maar weer eens een CD van Generation Kill op, de huidige band van Dukes, echt een aanrader !!!)

avatar van Edwynn
DIT klinkt GVD weer helemaal als Exodus. Het scheurt, het schuimbekt en het klinkt weer eens lekker geschift. Ondanks de moderne sound, hangt er een dikke oldschool-lucht omheen. Laat maar komen die handel.

avatar van RuudC
Enorm zwakke en vooral fantasieloze plaat. De terugkeer van Souza is het enige positieve wat ik kan bedenken.

avatar van Edwynn
Afgaande op de twee nummers die ik tot nu toe heb gehoord, is Souza wel een heel belangrijke factor in de uitstraling van Exodus. Dat semi-donkere van de Atrocitydingen lijken weer even verbannen te zijn. De productie is me wat te modern, maar daar kan ik me wel overheen zetten. Ik verwacht nog wel het één en ander van de gehele plaat.

avatar van RuudC
De nummers die je gaat horen, zijn van het niveau van de willekeurige jonge retro thrashband.

avatar van FFM
FFM
Veel old school invloeden, Tempo of the Damned pt 2
Lekker, echt lekker....

avatar van Rudi S
RuudC schreef:

Jouw lezers op metalfan zijn het daar regelmatig niet mee eens

avatar van RuudC
Maar ook net zo regelmatig wel. ik denk dat het aardig 50-50 is.

avatar van Rudi S
Oh, dan heb jij een paar dagen niet gekeken, even turven dan maar.
De fanclub is los, laat je niet kisten.

avatar van Edwynn
Het album is geschreven toen Dukes nog in de band zat. Toch lijkt de zang van Zetro precies dat typische Exodusdinges toe te voegen.

avatar van Bouvier666
Ik ben het hier met Edwynn en RuudC eens.
Exodus klinkt hier weer als vanouds en ramt er weer helemaal ongeremd op los. Zetro's stem voegt weer heerlijk dat typische Exodusdinges toe...
Maar na 10 luisterbeurten blijft er eigenlijk nog bijna niks hangen, en laat dat nou net ook het euvel zijn van ...
... ja, jonge retro thrashbands dus.

Ik mis de geniale riffs en melodielijnen die van het type Pleasures Of The Flesh, Faboulus Disaster en Tempo of The Damned zeg maar.

avatar van the crook
Damn....je waant je met de nieuwe Exodus weer helemaal in de jaren '80. Sommige nummers hadden zo op Pleasures of the Flesh of Fabulous Disaster kunnen staan! Nu komt dat natuurlijk niet in de laatste plaats door beroeps schreeuwlelijk Souza, die zich hier weer eens van zijn maniakaalste kant laat horen.

Ik waag me nog niet aan een cijfer, daar wil ik het album wat vaker voor hebben gehoord, maar iets zegt mij dat me dit beter bevalt dan de voorgangers van Blood In Blood Out....

avatar van james_cameron
Zanger Steve 'Zetro' Souza is opeens vrij onverwachts terug op het nest. Helaas, moet ik zeggen, want ik vond zijn plaatsvervanger Rob Dukes heel wat beter. De snauwende schreeuwzang van Souza houdt niet bepaald over. Maar goed, afgezien daarvan valt er gelukkig veel te genieten. De oerdegelijke thrash van Exodus staat nog steeds als een huis en het tempo van de songs ligt hoger dan ooit. Fijn gitaarwerk, met lekker hakkende riffs en veel gave solo's (eentje is van Metallica's Kirk Hammett). Alle songs zijn eigenlijk wel de moeite waard, al is een meer midtempo song als Salt The Wound wel direct wat minder interessant dan de snellere beukers.

Tempo of the damned vind ik een bruut album en ik was enigszins dan ook wel positief geladen met de terug keer van Souza. Na hem een aantal luisterbeurten te hebben gegeven weet ik nog steeds niet wat ik er van moet denken, het is snel en het beukt. Qua gitaarwerk had ik eigenlijk heel wat anders verwacht, gezien Holt vervanger is van Hanneman in Slayer, was ik in eerste instantie bang dat dit album dan ook vele invloeden vanuit die stijl zou bevatten, maar het tegendeel! Al met al word ik niet warm van dit album, eveneens niet meer van het album tempo of the damned die ik er afgelopen week meerdere keren door de speakers heb gewalst. Ik denk toch dat ik de afgelopen jaren erg gecharmeerd ben geraakt van het zangwerk van Dukes wat naar mijn mening veel sterker en meer diepgang kent dan dat van Souza. Wel moet ik toegegeven dat Souza meer aan de root sound van Exodus staat. Dit album gaat denk ik niet veel luisterbeurten meer krijgen en ik zie er eigenlijk ook tegenop als ik mij bedenk dat ik ze volgend jaar Live ga bewonderen. Los van het gitaargeweld, doe mij Rob Dukes maar.

avatar van The_CrY
Enorm lekkere beukplaat! Wat me wel dwarszit is dat dit gebeuk geen heel uur vol te houden is. Het is gewoon teveel van hetzelfde om dit over zo'n lange tijd te laten boeien. In isolatie is het allemaal erg tof, vooral 'Blood In Blood Out' en 'Collateral Damage', maar in bulk begint het na een nummer of vijf, zes wel genoeg te worden. Sommige nummers zouden goed geschrapt kunnen worden want bijvoorbeeld 'Numb' of 'Honor Killings' zijn best lekker, maar voor mij gaat dat het ene oor in andere oor uit. Afijn, wel een fijne plaat met zeker een handvol nummers die ik graag eens beluister in een wilde bui.

avatar van Kronos
Edwynn schreef:

Inderdaad. En samen met Souza lijkt ook de humor in de hoezen weer terug te komen. Dat zelfrelativerende aspect was ik gaan missen bij Exodus. Heerlijk thrashplaatje dit.

avatar van namsaap
Lekkere beukplaat!

avatar van gigage
Het gallopeert er lekker op los allemaal maar ik zit bij elke song te wachten tot de solo's beginnen...dat zegt denk ik wel genoeg.

Heerlijke plaat met een paar top nummers, zoals 'Collateral Damage' en 'Body Harvest'. Zeer herkenbaar Exodus, maar soms neigt het ook wel een beetje richting (de nieuwe) Kreator.

Ik begrijp niet dat deze plaat zoveel negatieve commentaar krijgt, ik vind het één van de beste platen die Exodus uitgebracht heeft de afgelopen jaren, de Exodus platen met Rob Dukes heb ik ook altijd graag beluisterd tot op de dag van vandaag nog steeds maar deze nieuwe met Souza vind ik toch nog beter.

buizen
Als ik de hoes zie moet ik direct denken aan het drama in Parijs. Een of andere hal, en een hel: dat vuur, die doden of wat zijn het. Gaat op den duur wel over. Voor mij wel, voor de betrokkenen nog maar zeer de vraag.

Het album:
Afgaande op de positieve reacties hier en sowieso omdat Exodus altijd een favoriet is geweest gaat buizen morgen dit album halen, kom toch langs de platenboer en het wordt tijd voor weer eens een actueel 'modern' album.
Leuk dat Kirk Hammett mee doet, hij was een van de oprichters van Exodus destijds.
En Souza weet live het publiek nog steeds te boeien hoor, tenminste op Fortarock dit jaar wel.