Kringloopwinkeltoppertje

Deze LP werd vroeger volgens mij gratis weggegeven.
Mensen waarvan je dacht dat ze niet van muziek hielden of uberhaupt muziek in huis hadden, bleken deze plaat te hebben, maar van mijn muziekvrienden had niemand hem dus.
En ik ook niet.
Altijd nieuwsgierig geweest wat dit nu zou zijn.
Maar gelukkig had dit album de twijfelachtige eer om zowat als eerste, (toen iedereen zijn LP's ging wegdoen) in alle kringloopwinkels en dan ook nog in veelvoud op te duiken.
Ik had er dus toch nog vrij snel een gaaf exemplaar van te pakken voor 2 kwartjes.
Het is dus een Hare Krishna album

Deze club timmerde in de jaren 70 (en ook 80 nog wel) flink aan de weg in Nederland en waarschijnlijk heeft de Nederlandse afdeling deze LP regelmatig weggegeven op straat.
Een elpeetje voor een bekeertje...

Op de hoes worden George Harrison, Alice Coltrane, Stevie Wonder, Neil Diamond en Turiyasangitananda

, bedankt voor hun bijdrage aan ISKCON (International Society for Krishna Consciousness) Projects.
Er staat ook nog muziek op.
Het is vrij softe, lichtelijk jazzy, maar soms ook lichtelijk funky rockmuziek die zeker niet in sneltreinvaart voorbijkomt en vooral heel erg jaren 70 klinkt.
Doet mij een beetje denken aan Steely Dan zonder scherpe randjes, maar ook aan de vroege Brothers Johnson en soms aan de rustigere kant van Chicago.
Zonder nummers die er in eerste instantie positief of negatief uitspringen.
De zanger brengt het allemaal nogal ingetogen en liefjes.
Er zit geen tekstvel bij, maar ik hoor nogal eens Hari Hari en Krishna Krishna voorbijkomen.
Kun je dus gerust opzetten als je bezoek krijgt in je leefkuil

Deze LP is bij mijn weten nooit op CD uitgekomen.
Ik ga nog geen favoriete liedjes aanvinken, want ik ga hem de komende weken lekker nog een paar keer draaien.
Eerst maar eens 2,5 sterren.