Chad & Jeremy - Yesterday's Gone (1964)

Folk
Label: World Artists

1. A Summer Song (2:38)
  2. Now And Forever (1:45)
  3. Dirty Old Town (3:04)
  4. Like I Love You Today (2:38)
  5. September In The Rain (2:30)
  6. Yesterday's Gone (2:29)
  7. If She Was Mine (2:03)
  8. Willow Weep For Me (2:33)
  9. Only For The Young (Instrumental) (2:55)
  10. Too Soon My Love (2:28)
  11. The Truth Often Hurts The Heart (2:49)
  12. No Tears For Johnnie (3:18)
avatar van heartofsoul
Van de discografie van Chad & Jeremy raak ik altijd een beetje in de war, maar dit is in ieder geval hun eerste Amerikaanse album. Ik beluisterde het album via YouTube, want de hier getoonde Spotify-link betrof een ander album, met bijna dezelfde nummers. Er is overigens ook een compilatie met dezelfde titel verschenen met alle nummers van hun eerste albums voor World Artists Record / Ember, dus die heb ik er ook even bijgepakt.
Yesterday's Gone bevalt me iets beter dan I Don't Want to Lose You Baby. De songs zijn alle in het folkpop idioom en lekker pretentieloos met fijne lichte arrangementen die de sfeer van de sixties voor mij doen herleven. Wel zijn hun drie hits ( Yesterday's Gone, A Summer Song en Willow Weep For Me) ook gelijk de hoogtepunten. Only for the Young is een mooie instrumental. Lang niet gek, dit album.

avatar van jorro
Het album valt bij elkaar te scrobbelen op spotify en you tube. En dan is de conclusie dat het de Engelse Simon & Garfunkel zijn die we horen. Maar ik zal niet de eerste of enige zijn die dat beweert, Het zijn allemaal in die stijl gezongen liedjes, behalve uiteraard het instrumentale Only For the Young. Waarmee ik gelijk het enige minpuntje te pakken heb. Het is wel saai zonder zang,
Nummer 65 in de 100 Greatest Albums of 1964 en tot mijn verbazing geen notering in BestEverAlbums.
Ik houd wel van Simon & Garfunkel, dus ook wel van deze twee heren - 3,5*