Perfume Genius - Too Bright (2014)

Label: Matador

1. I Decline (1:58)
  2. Queen (3:50)
  3. Fool (3:55)
  4. No Good (3:49)
  5. My Body (2:17)
  6. Don't Let Them In (2:21)
  7. Grid (2:39)
  8. Longpig (2:50)
  9. I'm a Mother (3:30)
  10. Too Bright (3:25)
  11. All Along (2:34)
  12. Story of Love * (2:34)
  13. My Place * (3:00)
  14. When U Need Someone * (3:40)
Het is geen prater en hij is wat in zichzelf gekeerd maar tegelijkertijd ook heel extrovert en dat was opmerkelijk maar maakt een artiest des te boeiender.

Ik vond het echt prachtig en als je dan vooraan staat en hij meer dan de helft van het concert letterlijk voor je neus staat heb je het gevoel dat ie er alleen voor jou staat en als een artiest dat kan ben je een grote. Dan mag Mike een klein ventje zijn.... ik vond zijn optreden meer dan groots! 5* voor zijn Bitterzoet optreden. Geen twijfel mogelijk.

avatar van DargorDT
Ik luister nu voor de tweede keer naar het album. Die uithaal in Fool gaat wel door merg en been. Maar het pakt me wel. Queen is ook mooi! Op de een of andere manier doet zijn stem me aan Paul Simon denken (Of Art Garfunkel, ik haal ze altijd door elkaar... Er zit enorm veel emotie in de songs... Emotie is misschien niet het goede woord. Een bepaalde gevoeligheid.

(Edit: Garfunkel dus, in de hogere regionen)

Hij deed gisteren een paar uithalen die haast door merg en been gingen. Dat was live echt zo indrukwekkend!

DargorDT schreef:

Gisteren kregen we dan ook een prachtige cover van Bright Eyes te horen

aERodynamIC schreef:

Gisteren kregen we dan ook een prachtige cover van Bright Eyes te horen

Dat méén je niet... Griezelig zeg. Laat ik nu juist tijdens het horen van No Good aan Bright Eyes gedacht hebben! Vandaar dat ik dat schreef, van Art Garfunkel. Heb tussendoor nog even zijn stem (die van G.) gecheckt op Spotify. Ik zit nog steeds te luisteren trouwens, met Grid horen we weer een andere kant. Ik heb meer referenties bij deze luistersessie, maar Mike kent zijn klassiekers dus... Hulde

avatar van DargorDT

Dank! Ik ben erg benieuwd. Zal later vanavond even luisteren/kijken (na Maestro). Nu even Sigur Rós, want de stem van Mike riep ook wat associaties op met de wijze waarop Jónsi zijn (kop)stem gebruikt.

Geen slechte naam om te noemen.... niet zo verwonderlijk dat ik Perfume Genius ook hoog aansla

avatar van nico1616
aERodynamIC schreef:

Het optreden geeft dit album net ook het kleine zetje naar de 5*. Bij deze

Bij mij zijn het de vorige albums die ik nu eindelijk begin op waarde te schatten. Ik moest de brave man live horen om ten volle te beseffen hoe getalenteerd en oprecht hij is.

avatar van wexxel99
Dat had ik ook Nico...Na zijn optreden ben ik deze man meer gaan waarderen. Zeer indrukwekkende performance. Ben nu bezig met het her beluisteren van zijn laatste album en dat smaakt na het optreden echt beter.

avatar van Fathead
Ik vind de meer breekbare Perfume Genius toch beduidend beter - deze plaat doet me maar bij vlagen opveren. Laatst de voorganger weer eens intensief beluisterd en die bezorgt me veel meer kippenvel. Donkere introspectie, worsteling en dergelijke zijn toch minder aanwezig, maar de dreiging is wel gebleven (gelukkig).

Minder dus dan de voorganger, maar dat was dan ook een wereldplaat. Dit is een mooie plaat.

avatar van AOVV
'I Decline' duurt nog geen twee minuten, maar wat een fantastisch mooi nummer is dat. Het grijpt in mijn ogen terug naar het debuut, nog steeds mijn favoriet. Tegelijk is de productie wel een pak minder lo-fi, zodat de piano nu niet klinkt als dat oude ding van oma die nog op de zolder stond. Over het gehele album gezien zorgt dat er wel voor dat dit me allemaal wat minder charmeert dan het debuut, maar daartegenover staat wel het meer diverse karakter van dit album, en de duidelijke stappen die Mike Hadreas zet. Kudos!

Ik heb hier voorlopig 4 sterren voor veil. Na het - in mijn optiek - iets minder 'Put Your Back N 2 It', weer een knap album.

avatar van -SprayIt-
Nog maar eens uit de kast getrokken. Blijft een bijzonder werkje. 4,5 blijft staan.

avatar van Devoo
Net Fool voor de eerste keer gehoord... Wow! Hier moet ik achteraan.

avatar van popstranger
Perfume Genius is er helemaal in geslaagd om met een totaal ander soort plaat als zijn 2 vorige mij helemaal in te pakken. Hij zoekt andere muzikale wegen en dat werkt enorm goed. Bij de opener waan je je nog even op zijn vorige plaat maar vanaf Queen is de transformatie compleet. Toch wel benieuwd naar zijn volgende stap...