'Til Tuesday - Voices Carry (1985)

Label: Epic

1. Love in a Vacuum (3:34)
  2. Looking over My Shoulder (4:15)
  3. I Could Get Used to This (3:02)
  4. No More Crying (4:00)
  5. Voices Carry (4:13)
  6. Winning the War (4:03)
  7. You Know the Rest (4:26)
  8. Maybe Monday (3:40)
  9. Are You Serious (3:15)
  10. Don't Watch Me Bleed (3:26)
  11. Sleep (3:40)
avatar van Saldek
Opkomende band toen die best aardig aan de weg timmerde. Ontvingen zelfs een award voor beste nieuwkomer in '89. Maar daarna werd het stil en vernamen we niets meer van deze band die toch best lekkere muziek maakte. Dit album heb ik wel eens gehoord, maar daar blijft het dan wel bij. Maar dattie lekker klonk weet ik nog wel..........4 *

avatar van andré
Saldek schreef:

Maar de zangeres, Aimee Mann, maakt natuurlijk nog steeds muziek, en niet onverdienstelijk.

avatar van orbit
Het nummer Voices Carry is prima.

Wat een leuk new-wave bandje .

Mssr Renard
Aimee Mann is een (erg) bekende solo-artiest, maar ze speelde en zong voordat ze solo was al in 'Til Tuesday. Ik ben niet een enorme kenner van new-wave, maar ik vind dit een erg gave band. Sowieso vind ik de stem van Aimee hier gaaf klinken. Een heel klein beetje zoals Lisa Dalbello.

Aimee speelt ook basgitaar, en kan aardig tekeer gaan op het fretboard. Ze heeft het slappen ook goed onder de knie.

De muziek kan soms wat lichtvoetig overkomen, waarbij de nadruk wat meer ligt op de synthpartijen en wat minder op de gitaarpartijen. De gitaar is net als de basgitaar meer een ritme-instrument. Een mooi voorbeeld daarvan is het heerlijke groovende I Could Used to This, wat ook bovendien ontzettend mooi gezongen.

De bekendste song van deze plaat is Voices Carry, en die is ook erg lekker. Maar eigenlijk is de hele plaat gewoon prima. Ik weet niet of er een renaissance van deze sound in de maak is, maar als dat zo is, wil ik wel weer eens wat nieuwe muziek ontdekken.