Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone (2014)

Australië
Folk / Rock
Label: EMI

1. A Heartbreak (4:15)
  2. My Word for It (4:08)
  3. Grizzly Bear (4:08)
  4. Heart Beats Slow (4:35)
  5. Wherever You Are (3:41)
  6. Get Home (4:31)
  7. Death Defying Acts (5:13)
  8. Little Whiskey (3:35)
  9. From the Stalls (5:09)
  10. Other Things (2:58)
  11. Please You (5:40)
  12. Main Street (5:34)
  13. Crash and Burn (6:36)
  14. Do Without * (4:14)
  15. All This Love * (4:05)
  16. Roses * (3:29)
avatar van Zwaagje
harencoor schreef:
Mijn kennismaking met dit talentvolle duo. Mooie cd.

ik zou als ik jou was ook nog eens naar "down the way" luisteren. Die vind ik persoonlijk nog beter, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

avatar van fabrice
Zwaagje schreef:

'A Book Like This' is mijn favoriet, helaas is deze nooit op vinyl uitgebracht.
Maar eerlijk gezegd vind ik de drie albums fantastisch.
Binnenkort komt weer een nieuw album uit .... die staat al op mijn aankooplijst ?

avatar van stoepkrijt
Grizzly Bear, A Heartbreak en Heart Beats Slow zijn echt verrukkelijke popliedjes. Ik kan ze blijven draaien zonder ze beu te raken. Het zijn vrij luchtige liedjes ook, net als de meeste op dit album. Gelukkig staan er voor de afwisseling ook een paar wat meer 'solide' songs op met een iets somberdere toon: Death Defying Acts en Mainstreet. Die behoren daardoor ook direct tot de betere liedjes. Crash and Burn uiteraard ook, dat door zijn lengte en opbouw zowaar meeslepend klinkt.

Down the Way heb ik niet zo goed meer op mijn netvlies, maar deze opvolger blijft net wat beter bij me hangen. Het zijn vooral de aanstekelijke popsongs die het verschil maken, Grizzly Bear en A Heartbreak voorop.

Rudi1984
Waarom heb ik dit niet veel eerder ontdekt? Hooked!

AC1
Gechecked op Spotify en gelukkig maar want dit haalt niet meer het niveau van de vorige platen.

avatar van Pepino
Heb het album al een groot aantal keer beluisterd en vind toch dat het allemaal minder interessant wordt na Grizzly Bear. Veel gemijmer op een gitaarstrofe, zonder dat het echt catchy of pakkend is. Goed als achtergrondmuziek, maar toch niet sterk genoeg om gericht naar te luisteren.

avatar van Johnny Marr
Pepino schreef:
Grizzly Bear.

Misschien is dit ook wel een band die je eens kan uitchecken? Lijkt me wel iets voor jou. 'Shields' uit 2012 lijkt me een ideale instapper. Hun plaat van vorig jaar is ook goed. Veckatimest en Yellow House, hun klassiekers, ken ik (nog) niet. /offtopic

avatar van Zwaagje
AC1 schreef:

Met terug werkende kracht ben ik het hier helemaal mee eens. Het niveau van de eerste platen halen ze helaas niet meer de laatste jaren.

Ik begrijp waarom mensen 'Down the Way' een beter album vinden dan deze. Maar als ik naar een onbewoond eiland zou gaan, zou ik toch deze meenemen. Het is alsof je moet kiezen tussen het knappe meisje en het meisje waar je eigenlijk mee wilt zijn (en die daardoor uiteindelijk veel mooier en bijzonderder is dan het knappe meisje, oh gin tonic!). Op het eerste gezicht klinkt het misschien als een vrij vlakke, voortkabbelende plaat, maar voor mij is het toch echt een groeibrilliant. En als het dan toch een vlakke en voortkabbelende plaat is, dan wel de beste vlakke en voortkabbelende plaat die ik ken!! Ik vind alle nummers lushio, maar als ik toch favorieten moet benoemen dan zijn dat, in volgorde van het album, "From the Stalls', 'Please You', 'Main Street' and 'Crash and Burn'. Oh yeah.

avatar van jordidj1
Heart Beats Slow ❤️

avatar van Pepino
Jammer dat op Spotify de cover anders is. Deze hier is echt veel mooier!

avatar van Rudi S
Pepino schreef:
Jammer dat op Spotify de cover anders is. Deze hier is echt veel mooier!

Beide albumhoezen zijn juist , hier staat gewoon de " regular" albumhoes en op spotify staat de deluxe hoes omdat het deluxe album op spotify staat.
Oh ja, Death Defying Acts

avatar van Jordipordie
Vandaag weer eens opgezet. Blijft een lekker album dat prettig weg luistert en niet verveelt ondanks het erge brave karakter. Bedenk me dat dit het enige album is dat ik van ze ken. Tijd om de andere albums op te gaan zoeken