Thunderdome 2001 Part 1 (2001)

Electronic / Dance
Label: ID&T

1. DJ Niel - Battlefield (5:09)
  2. Catscan - Enemy on the Run (5:04)
  3. Armageddon Project - Church of Pentagram (3:08)
  4. Frozen en Dr. Macabre - Dimension of the Doomed (5:43)
  5. E-Man - Entering the Unknown (4:32)
  6. Noise Suppressor - Mysteryland '00 (4:18)
  7. Catscan - Virgin Territory (5:22)

met DJ Promo

8. Armageddon Project - Armageddon Style (3:35)
  9. Marc Acardipane - Intruder (4:37)
  10. N-Vitral - Enhence Nervious (4:15)
  11. Marc Acardipane - Metal Man (3:44)

met The Horrorist

12. Catscan - Finishing Profiles (4:40)
  13. DJ Promo - My Recipe for Disaster (4:18)
  14. Endymion - The Core (6:28)
  15. Armageddon Project - Phase 2 (4:03)
  16. DJ Producer - The Signal (3:51)
  17. Evil Activities - The Intro (Xtinction) (2:14)
  18. DJ Promo - My Underground Madness (5:28)
  19. Hard Creation - Let's Get Them All (5:10)
  20. Catscan - Capture in Distress (3:56)
  21. Evil Activities - Xtinction (4:04)
  22. Neophyte - My Ballz in Yer Mouth (5:24)
  23. DJ Promo - Hurricane Brain (4:02)
  24. Korsakoff - Separated World (4:49)
  25. DJ Kristof en DJ Niel - Streetknowledge (3:25)
  26. Bulldozer Project - Arise (4:26)
  27. Delta 9 - My Brain (3:55)
  28. Nosferatu - Experiments of Human Nature (3:42)
  29. The D.O.C. - Out There [Z-Vago & Outblast Remix] (4:27)
  30. Bass-D & King Matthew - Nuclear Hardcore (3:50)
  31. DJ Promo - Bullet from My Gun (5:00)
  32. Pino D'Ambini en T-Wisted - Respect the Cock (2:37)
  33. Endymion - Power to Forget (5:14)
avatar van Goodfella
Daar zaten we dan, op een tuinfeestje in de zomer van 2001. Jongetjes waren we, nog helemaal nastuiterend van de gabberhype die net voorbij was. De trainingspakken lagen nog maar nét stof te verzamelen in de kast - of deden enkel nog dienst als weekendoutfit voor thuis. En toen was daar de nieuwe Thunderdome. Gitzwart, onheilspellend. Namen als Armageddon Project, Catscan en N-Vitral trokken de aandacht en wat bleek.... vanaf de eerste track van de eerste cd ging er een nieuwe wereld voor ons open. Wat te denken van CHURCH OF PENTAGRAM.. het maagomdraaiende geweld!! VIRGIN TERRITORY .... ENHANCE NERVIOUS ... Wat gebeurde hier?? Waar was die veilige gabberwereld waarin tracks nog gewoon gingen zoals je dat mocht verwachten? Die vonden we -van de schok bekomen- voornamelijk terug op de tweede cd, maar dat mocht eigenlijk niet baten. Revolutie! Hardcore leeft!

avatar van Onderhond
Mooi bericht Goodfella. Ook ik heb mooie herinneringen aan deze CD, al was dat meer tijdens het studeren. Examenperiode, en dan krijg je dit binnen. Je wordt er wel enthousiast van

Toch blijft ik Part 2 de echte mijlpaal vinden. Deze CD licht een tipje van de sluier. Tracks als "Enhence Nervious", "Church of Pentagram" en "Virgin Territory" kondigen revolute aan. Een schimp klasse, terwijl Part 2 ongenadig voor de knock-out zou zorgen. Als ik zo terugluister ontbreekt het hier aan de massale toevloed aan toppers. De track die er mij ver bovenuit springt is "Armageddon Style". Stomper van een track

CD 2 is inderdaad minder, al was het voor mij toen ook niet echt "de bekende hardcore". Dit was toch voller en harder dan wat ik gewoon was. Stapje hoger. CD begint trouwens wel geweldig met die Xtinction Intro. Erg sfeervol. Verdere relatieve hoogtepunten van The DOC en Nosferatu.

In z'n geheel, en over beide CDs apart de mindere van Part II vind ik. Nog wel steeds 4*, want dit was het toch chronologische begin, en een hoop tracks klinken nog steeds erg lekker.

Onderhond schreef:
CD begint trouwens wel geweldig met die Xtinction Intro.

Wel grappig, dat hebben ze gewoon gejat van het intro van deze plaat:

avatar van Onderhond
Met hetzelfde effect door/over ook ?

avatar van BoordAppel
Dat de stem vervormd bedoel je en op de achtergrond hoor je allemaal bommen en granaten? Toffe intro is dat.

And there is only one... year... left

Die plaat maar weer ff draaien .

avatar van brooklyn
Ik zoek het voor je uit onderhond, denk dat die effecten er idd niet bijzitten daar.

avatar van brooklyn
Vond dit ook altijd een leuk cd'tje. Nergens geniaal, zoals ik hardcore nooit vind, daar is het me allemaal veels te lomp voor. Zo'n virgin territory ook, je pakt een sample van een bekende film, en daarna gooi je je 909 maar en gaan maar... don't like it...

Vind ik die enemy on the run stukken vetter bijvoorbeeld. My Underground Madness, ook zo'n lekkere knaller... vette melodielijnen en voice-samples....

en onderhond: de effecten zitten ook bij de Busta versie d'rin...

avatar van Jordy
brooklyn schreef:
dat hebben ze gewoon gejat van het intro van deze plaat

Hoevaak ik vroeger Thunderdome liefhebbers niet heb horen zeggen "wow wat een stoer stukje", wat vervolgens gewoon 1:1 overgenomen was van een hiphop plaat

Die "if you don't like words like..."-monoloog uit Home Invasion bijvoorbeeld.

Een van de vele redenen waarom ik mijzelf toen ik 14 werd te oud vond worden voor deze muziek.

avatar van Onderhond
Ja, en dan ben je hip-hop gaan luisteren ? Volwassen hoor

brooklyn: kay, danke, maar hoe je die platte Promo stuff beter kan vinden dan het geram van een AP ontgaat mij toch volledig

avatar van brooklyn
Ik hou niet van geram En plat? laat ik eens kort door bocht doen: alle hardcore is plat

avatar van brooklyn
Zit deze cd weer eens te luisteren. Damn, die arise-plaat... hoe fout kunnen voice-samples en melodiën zijn zeg

brooklyn schreef:

Mjah, moeilijk te pikken van een electroliefhebber dit . Het beter Hellfish, Void Settler of Armageddon Project werk vind ik verder ook allesbehalve plat, maar jah

avatar van Hardcoremaster
Toffe cd deze...na een jaar stilte vanuit ID&T kwam eindelijk de nieuwe Hardcore..die mij wel tot 2005 heeft tegengestaan. Maar ook een paar jaar erna was ik nog niet helemaal eruit wat ik nu wilde..heb wel gewoon trouw elke thunderdome gekocht. De nieuwe hardcore is te gek...maar het was wel wennen dat ik de eerste paar keer luisteren van zo'n cd, de hoes erbij moest pakken, alleen om te weten.."Wie is dit nu ook alweer"
De indentiteit van vele Dj's was rechtgetrokken en de cd's nu gaan op het zelfde ritme verder. Zo is het ook gekomen dat ik nu zonder skipwerk de cd helemaal uitzit...is wel een magapluspunt...kun je lekker rustig blijven zitten en genieten.

De beste nummers zijn voor mij:
Church of Pentagram
My underground madness
The Signal
My Brain

Ook vond ik meteen bij deze cd, dat hardcore de indentiteit wat heeft laten terugzakken, maar dat de muziek veel zwaarder is geworden.
Het heeft een paar jaar geduurd bij mij om te wennen...maar nu is het supertof om te beluisteren.
Prima Intro-album van de New-core 4,0*

NocturnalTerror
Dit album was tevens het debuut van Dj Korsakoff ! En ze levert hier een kanjer van een track af!

Verder zijn er hier toch übervette tracks op te vinden , neem nu bv Metal Man , eerst die gozer die ze longen loopt uit te schreeuwen en dan wordt er die stevige Hardcore bass erin gegooid , teringvet gewoon !

Maar dé toptrack op dit album vind ik toch Bullet from my gun van Dj Promo met die geweldige Prodigy (Mobb Deep , ja als Hip-hop kenner weet je natuurlijk direct wie het is en ga je het dan nog is extra vet vinden) tekstsample erin en een goed hypnotizerende melodie !

Na 2 jaar geen Thunderdome compilaties was dit echt wel een stevige beuker voor het nieuwe millenium , met een toch wel redelijk nieuwe maar enorm goede stijl ! Stevig bewijs dat Hardcore enorm creatief en innovatief kon zijn en fans kon blijven behouden en bijmaken !