Naughty by Nature - Naughty by Nature (1991)

Label: Tommy Boy

1. Yoke the Joker (5:07)
  2. Wickedest Man Alive (4:21)

met Queen Latifah

3. O.P.P. (4:31)
  4. Everything's Gonna Be Alright (4:50)
  5. Let the Ho's Go (4:16)
  6. Everyday All Day (5:41)
  7. Guard Your Grill (5:01)
  8. Pin the Tail on the Donkey (3:47)
  9. 1, 2, 3 (4:38)

met Lakim Shabazz en Apache

10. Strike a Nerve (6:21)
  11. Rhyme'll Shine On (3:56)

met Aphrodity

12. Thankx for Sleepwalking (5:16)
  13. Uptown Anthem * (3:04)
Eén van mijn favoriete hip-hop albums. Deze cd is voor mij tijdloos. Kan er altijd naar luisteren Nummers als 'Uptown Anthem', 'Everything's Gonna Be Alright', 'Guard Your Grill' en natuurlijk 'O.P.P.' blijven het goed doen.

Marcel²
Dit is een klassieker onder de hip hop albums. De bekendste tracks zijn O.P.P. en Everthing's Gonna Be Alright. Het album luisterd lekker weg, leuk die oude style. De beats zijn ook erg goed.

een geweldig album, yoke the joker vind ik erg goed.
treach doet het echt geweldig op dit album
4.5/5

avatar van thomzi50
Myn exemplaar heeft maar twaalf tracks

avatar van Sjaan
1991 alweer...Kwordt oud. Wel een lekker album,beetje simpel soms.Je hoort later toch dat ze wat volwassener zijn geworden.

avatar van snoopy
Ik weet alleen nog dat Uptown Anthem een soundtrack was van die ene film JUICE.

avatar van DJFreez
thomzi50 schreef:
Myn exemplaar heeft maar twaalf tracks

Volgens mij is "Uptown Anthem" er later aan toegevoegd. Ik heb 'm volgens mij niet op de CD staan. Deze is inderdaad afkomstig van de soundtrack van 'Juice' top nummer!

Grappig dat hier "Everything's Gonna Be Alright" vermeld wordt, terwijl mijn versie toch echt "Ghetto Bastard" heeft staan. Ze hebben die titel aangepast toen ie als single werd gereleased, anders zou ie nooit gedraaid worden. Ik heb echt net de CDsingle van "OP.P."/"Wickedest Man Alive" binnen, fijn! Ik heb ook een Remix EP met veel remixen van "O.P.P" en nog één of twee tracks van dit album en natuurlijk de versie: "You Down With MTV".

avatar van Kos
Kos
Uptown Anthem stond er aanvankelijk niet op inderdaad.

avatar van P Jay
Erg vermakelijk, gemakkelijk in het oor liggend album. Enkele bekende nummers zoals O.P.P. en Everything's Gonna Be Alright. Toch redelijk commerciële nummers.

Maar ook vette nummers: Yoke the Joker, 1,2,3, Uptown Anthem, Everyday All Day,...

Wickedest Man Alive is ook wel erg leuk met dat Jamaïcaanse sfeertje.

Gewoon een erg toffe, (soms) vrolijke plaat uit een goede periode. Treach is een prima MC (maar soms begint zijn flow te vervelen), maar zeker skilled! De beats van Kay-Gee zijn soms wat te gepolijst, maar ze liggen dan weer goed in het gehoor.

Een typisch 3,5*-album voor mij: goed met sterke punten maar ook wat minpunten. Maar toch wel kleine klassieker door O.P.P. .

avatar van jelmer19
Gewoon een erg leuk album deze..
Vandaag maar weer eens geluisterd en het blijft voor mij gewoon goeie vrolijke Hip-Hop.. Nummers als ''Everything's Gonna Be Alright'', ''Every Day All Day'' en ''1,2,3'' vind ik heerlijk om te horen. Goeie beats en de manier van rappen is ook gewoon vet !!

kArIzMa_TuRk
Zeer goed album. Bevat zeer goeie nummers. Als ''HipHop Hooray'' en ''Feel me Flow'' ook aan deze album vastzaten, had deze album een halve ster meer gescoord.

''Everything's Gonna Be Alright'' blijft trouwens gewoon een meesterlijk nummer!

avatar van Sjaan
Hip hop Hooray is een cdeetje later maar verder zeer woest

avatar van DJFreez
P Jay schreef:
Toch redelijk commerciële nummers.

Wat is commercieel? En waarop wordt de benaming 'commercieel' gebaseerd? Als je het vergelijkt met de 'hiphop' van tegenwoordig, die echt helemaal geproduceerd wordt om hits te scoren, is dit verre van commercieel. Veel hiphop was op een andere manier behoorlijk toegankelijk in die tijd. Denk aan Eric B & Rakim, De La Soul en Digital Underground, maar de insteek van die artiesten is nooit geweest om hits te scoren, dus in basis is de muziek niet commercieel...

RedLightCityBoy
Veel te weinig stemmen, voor een veel te goed album.
Met veel te goede flows.

avatar van Boris91
Draai dit album de laatste tijd erg vaak. Treach flowt geweldig hier en de producties zijn erg leuk gedaan. Enige track die ik wel eens wil skippen is Let the Ho's Go (waar natuurlijk gelijk dat deuntje van Run-D.M.C.'s Peter Piper in te herkennen is), voor de rest allemaal erg goede tracks met een paar kleine klassiekers natuurlijk. Hele dikke vier sterren, kan richting 4.5* gaan als blijkt dat dit ook langer houdbaar is.

avatar van Boris91
Naar de 4.5* gegaan, klassiekertje.

avatar van principal2000
Een klassieker of in ieder geval er dichtbij komend. Vooral wegens de hit OPP. Maar naast dit nummer staat er meer dan voldoende ander werk op dit album om de gemiddelde hiphop-liefhebber erg te bekoren.

avatar van Outblasty
Een erg dikke plaat! De cover deed me geloven dat dit een duistere plaat zou zijn maar ik vind het juist het tegenovergestelde. Lekker jazzy vrolijke beats en ik vind de rappers gewoon erg aangenaam klinken! Ik zou zo uit mn hoofd nog geen favorieten kunnen opnoemen maar dat komt nog wel want dit album ga ik zeker vaker draaien.

Voorlopig 4*

EDIT: vuile krent

Gewoon een 4,5* geven, dit album geeft mij gewoon echt een goed gevoel!!

avatar van Shelter
nuaghty by nature is gewoon de shit...typische beats die soms erg veel op elkaar lijken maar toch interessangt blijven.
Hip hop hooray en Uptown Anthem bijv, lijken echt veel op elkaar.
Ik vind de rappers altijd goed flowen, de lyrics zijn in principe niet echt spectaculair. De beste nummers op deze plaat naar mijn mening:
OPP (classic), Everythings gonna be alright. guard your grill en zeker weten Uptown Anthem. 1, 2, 3 vind ik echt een fuck nummer.

@ outblasty als je nog niet bekend bent met NbyN, check de volgende tracks: poetic justice en mourn you till i join you (over Tupac).

avatar van P Jay
Shelter schreef:
1, 2, 3 vind ik echt een fuck nummer.

waarom?

Is één van mijn favorieten... Chill jazzy deuntje toch?!

avatar van jacknina
Goeie ouwe tijden !!!1

avatar van Timmie
Ik heb Naughty by nature toevallig ontdekt en ze bevallen me!
er staan veel vette nummers op dit album
ze gebruiken soms reggae in hun nummers vooral in "everything is going to be allright" en "Wickedest man"
Verder is het gewoon een Classic album.

avatar van MAS
MAS
Geef je een classic een 3,5?

misschien maak ik hem wel 0,5 hoger moet ik hem toch nog een keer luisteren

wat heeft Thankx for Sleepwalking (5:16) een vette beat zeg daar word ik echt blij van

Toch nog is geluisterd en is de 4* wel waardig veel vette beats etc

avatar van Poeha
Omg...O.P.P. heb ik nog op cd-single.
Geweldig nummer nog steeds

avatar van Jar0on
Echte begin 90's tracks en dat hoor je ook, CLASSIC! 4,5*
Vind Everything's Gonna Be Alright echt zon geweldig nummer!

avatar van Holla
Een van de eerdere voor-90's-releases die ik vet vond

avatar van Oortrommel
Wat een heerlijk album, wat een heerlijke producties, wat een heerlijke flows, wat een heerlijke vibe. Kortom; wat heerlijk (had ik dat al gezegd?).

Zonder gein, dit is echt een fris album wat ik veel te laat heb ontdekt. Naughty by Nature is me eigenlijk altijd ontschoten, waarom weet ik niet, maar ik heb me toch laten overhalen om te beginnen aan hun werk. En als dit een voorbode is voor hun latere werk, kijk ik er in ieder geval al erg naar uit.

Terug naar het album: O.P.P. en Everything's Gonna Be Alright zijn voor mij dé hoogtepunten (gek genoeg ook beide singles), maar tracks als Every Day All Day, 1,2,3 en Yoke the Joker mogen er ook wezen. De flow van Treach luistert trouwens erg prettig weg, doet me in de verte denken aan Das EFX, met die versnellingen in tempo.

avatar van behangplakker
Als ik Pin the Tail on the Donkey hoor, wil ik eigenlijk weer Tony Hawks Pro Skater 2 uit het stof halen

avatar van behangplakker
behangplakker schreef: