Ik vind het een mooie track. Vooral dat koor erbij maakt dat deze track ( net als veel andere tracks op dit album ) er een is om bij weg te dromen. De track werkt op een goede manier naar een enorme uitspatting van het orkest toe. Wat wel enigszins jammer is dat als het orkest net lekker luid bezig is, het nummer toch wat abrupt eindigt. Maar desalniettemin een heel mooi nummer.
tbouwh schreef:
Even checken, en jawel, deze score stond op naam van James Newton Howard. Ik ken hem vooral van zijn bijdrages aan de Batman-scores, maar echt individueel topwerk kende ik (nog) niet van hem.
Misschien is dit dan wel de eerste die ik hoor, want de score van Maleficent past erg goed bij de film, en is los ook een luistergenot.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat James Newton Howard de aflopen jaren eigenlijk niet echt individueel topwerk heeft afgeleverd. Vroeger, toen Howard nog wat minder bekend was in Hollywood leverde hij prachtige scores af. Erg mooie scores van hem vind ik o.a. The Village (2004), Signs (2002) ), Atlantis: The Lost Empire (2001), King Kong (2005) en Lady in the Water (2006)
Maar sinds dat hij echt is doorgebroken vind ik de kwaliteit van zijn werk in het algemeen wat minder is geworden. De laatste jaren vind ik dat hij steeds meer op de automatische piloot is gaan componeren. Zijn meer recente scores weten bij mij bijna nooit tot echte verwondering te zorgen Deze score voor Malificent kwam dan ook als een aangename verassing. Ik vind dit de beste score van Howard in jaren.