Guru - Jazzmatazz, Vol. 2: The New Reality (1995)

Hip-Hop / Jazz
Label: Chrysalis

1. Light It Up (1:44)
  2. Lifesaver (4:13)

met Baybe

3. Living in This World (4:29)

met Sweet Sable en J. Rodriguez

4. Looking Through Darkness (4:48)

met Mica Paris

5. Watch What You Say (5:00)

met Chaka Khan en Branford Marsalis

6. Defining Purpose (Jazzalude II) (1:02)
  7. For You (4:10)

met Me'Shell NdegéOcello en Kenny Garrett

8. Medicine (Mental Relaxation) (4:19)

met Ini Kamoze en True Masters

9. Lost Souls (4:12)

met Jamiroquai

10. Nobody Knows (The Real Deal) (3:58)

met Shara Nelson en Jan Kincaid

11. Hip Hop as a Way of Life (Jazzalude III) (1:17)
  12. Respect the Architect (4:51)
  13. Feel the Music (3:57)

met Baybe en Paul Ferguson

14. Young Ladies (4:12)

met Kool Keith en Big Shug

15. The Traveler (4:01)

met Donald Byrd

16. Maintaining Focus (Jazzalude IV) (1:18)
  17. Count Your Blessings (4:02)

met Bernard Purdie en Brian Holt

18. Choice of Weapons (4:24)
  19. Something in the Past (3:19)

met Freddie Hubbard

20. Revelation (Alot on My Mind) (4:35)

met Ronny Jordan en Bu

avatar van Reijersen
Guru speelt na een sterke 1e editie een goede 2e editie naar ons toe. Wederom jazzy en funky. Leuk plaatje met veel verrassend uit de hoek komende features.

3,5 ster.

avatar van tnf
tnf
Ik heb genoten van deel 1, en deze klinkt ook goed. Maar toch had ik op meer gehoopt.

Er lijkt niks mis mee, het is allemaal hartstikke lekker gespeeld en gezongen en zo. In de basis zit het wel in m'n muzikale straatje. Alleen blijven de meeste nummers (uitzonderingen als 2 en 7 daargelaten) niet echt hangen. Het blijft daardoor een beetje aan de oppervlakte drijven.

Wel een lekkere cd om op de achtergrond aan te zetten als je ergens mee bezig bent. Maar dat 'ie maar op weinig momenten afleidt is tevens het nadeel hiervan. Met meer momenten waarop ik m'n oren spits om eens beter te luisteren naar hetgene wat er zoal te horen is, had deze ook gewoon vier sterren kunnen krijgen.