Kae Tempest - Everybody Down (2014)

Label: Big Dada

1. Marshall Law (5:39)
  2. The Truth (3:21)
  3. Lonely Daze (3:58)
  4. Chicken (2:46)
  5. The Beigeness (3:08)
  6. Theme from Becky (3:55)
  7. Stink (2:46)
  8. The Heist (3:54)
  9. To the Victor the Spoils (3:01)
  10. Circles (5:06)
  11. A Hammer (3:42)
  12. Happy End (7:31)
  13. Hot Night Cold Spaceship * (4:03)
avatar van Slowgaze
Behoorlijk gemiddelde, en naar aanleiding van wat ik her en der lees over deze plaat zou dit zeer des Slowgazes zijn. Zou iemand me hier wat meer over willen vertellen, ervaringen, associaties, enzovoort?

avatar van music4life
..is there truth outside of perception that is the question... Hip hop pareltje dit

avatar van Ploppesteksel
Slowgaze schreef:
Heel kort door de bocht: een vrouwelijke Ghostpoet on acid die (schijnbaar?) vertelt over anderen i.p.v. over zichzelf.

Marshall Law en Theme from Becky zijn mijn favoriete nummers. En sterker nog, dit album maakt zelfs kans om mijn favoriete album van 2014 te worden.

Voor mij het beste hiphop album van 2014.
Ik hou sowieso al van een vettig brits accent en de verhalen die Tempest vertelt op deze plaat zijn echt wel indrukwekkend. Ze zou beter boeken gaan schrijven! De thema's zijn op zich niet zo speciaal, maar ze vertelt het zo gedetailleerd dat je alles voor je neus ziet gebeuren. Het is ook een echt album, want alle nummers hangen door één of ander lijntje aan elkaar vast. Wat de beats betreft: niet om van achterover te vallen. Maar ze zorgen wel voor de perfecte sfeer bij het verhaal dat Tempest wil vertellen. Echt wel de moeite hoor dit!

avatar van Slowgaze
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga hier binnenkort toch maar even achteraan!

avatar van music4life
Doen, je zult niet bedrogen uitkomen slowgaze

avatar van Elohim
Naar aanleiding van Sjaakspeares post in het forum dit gaan checken. Ben nog bezig een mening hierover te vormen, maar het doet me erg denken aan Scroobius Pip met ruigere instrumentatie. Kan ik wel inkomen, het ietwat hoge stemgeluid met dat Britse accent dat ervan druipt contrasteert zeer fijn met de lage rommelende beats.

avatar van hoi123
Ha, wel vrij speciaal, dit album: het is, nog meer dan alle conceptalbums die ik tot nu toe ken, écht een verhaal dat hier verteld wordt, inclusief personages, karakterbeschrijvingen en een complete plottwist in de afsluiter erbij. Mevrouw Tempest heeft een erg fijne flow met een soms heerlijk accentje en de teksten zijn, ondanks hun vaak weinig poëtische karakter (wat onvermijdelijk is als er echt een verhaal verteld wordt), meer dan redelijk. Melodieus gezien is niet ieder nummer even geniaal, zo hebben nummers als The Truth en To the Victor It Spoils een wat te vage beat en bovendien vrij matige refreintjes, maar soms heeft Tempest hier zeker wat te bieden, zoals op de lekker duistere opener Marshall Law of op Becky's Theme met z'n heerlijk ontspannen beat.

Aangezien dit album dus zo duidelijk "leunt" op z'n verhaal, voel ik me echter niet helemaal bezwaard om te zeggen dat het einde van de afsluiter nét wat te zoetsappig is - een nog iets ironischer gebruik van de titel had ik nog wel leuk gevonden. Toch is dit best een uniek album met bovendien dus enkele echte toppers; 4 sterren vind ik dus wel gerechtvaardigd.

avatar van hansjuvefan
Fe-no-mi-naal op Best Kept Secret! Vooraf kort opgezocht maar het deed me weinig. Toch gaan zien om eens wat anders te horen dan rock of electronica, en volledig omvergeblazen. Eens checken, dit album.

avatar van Herr Meijer
Idem dito voor Haldern Pop. Wat een relevatie!

nieuwe single!

nog eens: happy end!

wat een track...

Eens ?

avatar van Niek
Ik begrijp het enthousiasme wel, maar ik word er niet zo vrolijk van. Iets te haperig, iets te zwaar op elektronica en bas leunend en het flowt gewoon niet zo lekker. Wel leuk om kennis mee gemaakt te hebben .