Pixie Lott - Pixie Lott (2014)

Label: Mercury

9. Raise Up (3:36)
  10. Bang (3:34)
  11. Leaving You (3:47)
  12. Cry and Smile (3:39)
  13. (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher * (3:26)
  14. Cry Baby * (3:31)
  15. The Girl You Left Behind * (3:15)
  16. Nasty * (2:47)

met The Vamps

avatar van Emile93
Nasty en Heart Cry zijn erg leuk! Nu hopen dat de rest ook zo goed is!

avatar van Emile93
Lay me down klinkt ook best lekker! Ik begin echt uit te kijken naar dit album!!! Al vrees ik dat het album vanwege de late releasedatum gaaf floppen.

avatar van Emile93
Nasty was het nummer dat in januari als single verscheen. Ik blijf het een ge-wel-dig nummer vinden. Het nummer was eigenlijk geschreven voor Christina Aguilera voor de film Burlesque (waarin Aguilera een van de hoofdrollen had). Echter haalde het nummer de film niet en is nooit uitgebracht (al is Christina's versie wel op youtube te vinden als je goed zoekt). Nu heeft Pixie het dus overgenomen en werkelijk als een jas aangetrokken. Heerlijk nummer en perfect voor Pixie's soms wat hese stem. Slimme 1e singlekeuze.

Lay Me Down is een lekker nummer met 90's sausje. Het is erg catchy en blijft goed hangen. Slimme 2e singlekeuze.

Break Up Song opent met een orgelachtige begeleiding, waardoor het wat gospelachtig aandoet. Het orgelachtige geluid blijft maar als het refrein begint komen de drums en overige instrumentatie erbij waardoor het nummer zich ontpopt tot een lekker popnummertje. Ik haat normaal nummers die de titel 'Break Up Song' of iets soortgelijks dragen. Dit is serieus het 1e nummer met die titel dat ik wél leuk vind. Het is een mooi nummer geworden waarbij je je in de jaren '60 waant.

Van jaren '60 naar jaren '90- '00 met Champion. Ontzettend sterk en catchy nummer, De piano is in dit nummer heel lekker! Het koortje dat er na 2 minuten bij komt doet het nummer ook goed als afwisseling. Van dit nummer word ik enorm vrolijk! Het einde van het nummer had wat mij betreft alleen iets anders gemogen want nu stopt het wat abrupt.

Kill A Man is weer totaal wat anders dan Champion. Het valt nu weer heel goed wat mij dit album al steeds opviel: de microfoon van Pixie is ingesteld alsof de nummers in de jaren '80 zijn ingezongen. Ik vind het heel apart. Het geeft Pixie's stem iets extra's. Heel fijn! Kill a Man is een prima popnummer. Het kabbelt lekker vrolijk voort (al is de tekst niet bepaald vrolijk). Lekker nummer.

Ain't Got You! JAAA zo hoor ik Pixie graag! Een rustiger nummer waarin Pixie's hese stem perfect tot zijn recht komt. Pixie kan haar ad libs lekker kwijt in het nummer. Ze gooit haar gevoel er in en laat het nummer elke seconde verder groeien in kracht (tot de bridge, die wat rustiger is). Na de bridge bereikt het nummer een hoogtepunt en klinkt het bijna als een smeeklied, maar nergens overdreven. Fantastisch!

Heart Cry verscheen vorig jaar als soort van promotiesingletje maar is nooit echt als officiële single uitgebracht. Eigenlijk jammer want het nummer heeft alle potentie om als single te scoren. Het is catchy, ligt makkelijk in het gehoor en het gefloten riedeltje blijft flink hangen in je hoofd. Blijft een lekker nummer! Ben erg blij dat het nummer toch het album heeft weten te halen.

Ocean had ik voor de release van dit album ook al eens gehoord. Lekker nummer met ook weer een lekker ritme. Moest er een beetje aan wennen na de 1e luisterbeurt. Maar na een paar keer merk je dat het nummer heel goed in elkaar zit!

Het album vervolgt met Raise Up, en door de piano-intro zou je een ballad verwachten. Pixie opent het nummer met een stem vol boosheid en zingt 'This ain't a fairytale'. Het nummer krijgt echter meer een R&B sausje (maar de pop/soul overheerst). Het nummer bouwt al snel op in kracht. Toch is dit nummer wat minder catchy. Het is een mooi nummer doet mij persoonlijk wat minder omdat ik het iets té vind worden naarmate het einde van het nummer dichterbij komt (door alle uithalen en ad libs).

Bang is weet compleet wat anders dan Raise Up. Het nummer heeft een gezellig sfeertje.

Leaving You is een mooie ballad. Heerlijk soulful nummer met motown sfeertje. Pixie's stem komt hierin weer mooi tot zijn recht. Haar kopstem in het refrein is ook erg mooi en sfeervol.

Cry and Smile is de afsluiter van het album. Het nummer opent a capella. Mooi!!! Tijdens dit stuk is duidelijk hoe sterk en herkenbaar Pixie's stem is. De instrumentatie komt er in het refrein zachtjes bij, maar blijft gedurende het nummer minimaal. Een prachtige albumafsluiter!

Pixie levert met haar 3e album een erg mooi album af. Ze heeft een voller volwassener stemgeluid dan op Turn It Up (Louder) en Young Foolish Happy. De muziek op dit album is perfect voor Pixie's stem. Toch is dit album een erg afwisselend album. Dit toont de veelzijdigheid van Pixie maar weer eens. Pixie moet vooral zulke afwisselende muziek blijven maken en in de lijn blijven van dit album want dat past mijns inziens het best bij haar!