Yevgueni - Kannibaal (2005)

Belgiƫ
Label: Petrol

1. Als Ze Lacht (4:25)
  2. Oud en Versleten (3:13)
  3. In Deze Stad (4:54)
  4. Alsof Er Niets Gebeurde (4:01)
  5. Sara (3:38)
  6. Wat Zal het Zijn (3:26)
  7. Kannibaal (2:52)
  8. Gezellig (3:23)
  9. Mama Ik Wil Papa (3:05)
  10. Robbie (2:52)
  11. Eenzaam met Jou (3:13)
avatar van c-moon
Gisteren (21.04.06) schitterende deze heren nog op Nekkanacht. Een zeer fijn (kleinkunst/rock-groepje) is dit. Pakkende teksten, en heel mooie melodieën, mét een ongeloofelijk mooie stem... die me soms aan Wim de Craene doet denken, de betreurde veel te vroeg gegane Vlaamse kleinkunstenaar...

Schitterende liedjes zijn "Als Ze lacht", "Wat Zal Het Zijn", "Mama Ik Wil Papa" en "Eenzaam met jou", maar eigenlijk halen ook de andere songs een zeer hoog niveau.

Om in het oog te houen deze sympatthieke heren!!! Ze gaan het nog vér schoppen, althans: dat wens ik hen vanharte toe!!!

avatar van Thoost-
Subliem!

avatar van Thinhoth
Top !

avatar van Ploppesteksel
bangelijke CD. Als Ze Lacht & Oud en Versleten zijn ronduit geniaal, brilliant & nog mooi ook. Proficiat zou ik zo zeggen.

gerre schreef:
Waaw! In deze stad, prachtig.

Cover blijkbaar, ik wist het niet. Ik hoorde onlangs In Liverpool van Suzanne Vega, net hetzelfde dacht ik, alleen in het engels waardoor het iets minder 'geniaal' is..

avatar van Gajarigon
Alleen zijn op de wereld
niet zo handig voor een kannibaal

Prachtig allemaal.

EVANSHEWSON
Veelbelovend Vlaams bandje met steengoede teksten; Iemand kwam daar bij mee af, ik had er nog nooit van gehoord. Zal in Nederland wel geheel onbekend zijn.

Mama ik wil papa is schitterend en vooral ook Als ik oud ben en versleten
Hier is die prachtige veelzeggende tekst :

Als ik oud ben en versleten
en ik voor mijn raampje sta
of in mijn rolstoel neergezeten
nauwelijks weet da'k nog besta

Als ik oud ben en versleten
jou moet vragen wie ik ben
Al jouw liefde ben vergeten
en mijn vrienden niet meer ken

Geef me dan alsjeblief een spuitje of een duwtje door het raam

Als ik oud ben en versleten
mijn hersenen al gestorven zijn
maar mijn lijf 't nog niet wil weten
en blijft leven voor de schijn

enkel mensen werk verschaf
Als ik niet meer alleen kan eten
meer dan een been al in't graf

Geef me dan alsjeblief een spuitje of een duwtje door het raam
Ik schrijf vooraf wel een briefje dat het per ongeluk is gegaan

Ik ben geboren zonder luier en zo wil ik ook graag dood
ik kan nog uren zitten kauwen op een simpel stukje brood
zo blijf ik nog wel bezig maar het hoeft niet meer voor mij
want laat ons eerlijk wezen ja het is al lang voorbij

Ik schrijf vooraf wel een briefje dat het per ongeluk is gegaan

Veelbelovend zoals ik zei, ik hoop dat ze het waar kunnen maken, op zijn minst toch in Vlaanderen.
4 sterren ****

Een heerlijke cd, en sowieso top-10-materiaal. Een van de weinige cd's waarvan meerdere liedjes 5 sterren halen hier (en 5 sterren = "bij de 50 beste liedjes ooit").
En het leuke is: live lossen ze de (zeer hoge) verwachtingen volledig in, waarvoor dank! ^^

avatar van Tavve
Magistrale muziek, ook hun tweede album 'Aan de arbeid'.

Ik luister er geweldig graag naar, en ik ben kampioen in het missen van optredens van Yevgueni. Ik heb al een 5-tal keer de mogelijkheid gehad ze te gaan bezichtigen, en tot mijn grote schaamte is het er nog nooit van gekomen. Maar daar wordt dit jaar werk van gemaakt =D

Ik vind het enkel jammer dat ze zo gehyped zijn. Ik kende ze van voor ze geregeld in de media kwamen (ondermeer met 'Zo is er maar één'), en ik moet zeggen dat heel die hype wat afbreuk heeft gedaan aan de muziek. Het past er gewoon totaal niet bij.

Maar dat verandert natuurlijk niets aan de genialiteit van deze plaat en zijn opvolger.

(Ik heb zo wel wat m'n twijfels over de ranking van deze plaat in de rock top 50 hier =D)

avatar van Ploppesteksel
Klopt, het zou beter bestempeld worden als kleinkunst / pop.

avatar van Tavve
Dat is waar. Oorspronkelijk werden ze trouwens als kleinkunst voorgesteld.

avatar van hans25
Mooie, vaak eenvoudige muziek
en ijzersterke teksten... Waauw!

avatar van cinefiel
Gisterenavond live gezien, en dan maar hun debuut gekocht (Aan De Arbeid heb ik al platgedraaid). Ze waren geweldig, zo zie je maar dat je geen vijftig euro hoeft te betalen om tegenwoordig nog een goed concert te zien. Ze hebben bijna al hun nummers gespeeld, en het zijn stuk voor stuk geweldige liedjes, met fenomenale teksten.
Dus heb ik 'Kannibaal' vandaag al zeker vier keer gedraaid, en ik kan nu al direct 5 sterren geven, deze plaat terecht op één in de toplijst van België.

avatar van cinefiel
Heb hem nu al twee dagen lang helemaal kapotgedraaid en ik kan er maar geen genoeg van krijgen, het ene zalige nummer na mekaar!!!
Ik kan gewoon niet anders dan hier vijf sterren aan te geven en hem in mn top 10 te zetten!

avatar van LennartDG
4*. Ooit zou ik hem 5 gegeven hebben (lees: een half jaartje terug, toen ik hem gekocht had ), maar mettertijd vind ik hem niet beter denk ik. Live hadden ze me wel geïmponeerd, en mijn moeder ook trouwens (daarom dat zij spontaan Aan De Arbeid voor me kocht ^_^)
In Deze Stad een cover? Net mijn favoriet! Dan moet ik het origineel toch zeker eens zien te bemachtigen.

Misschien nog eens luisteren, dan kan het nog wel 4.5 worden ofzo.

avatar van Johanv4434
Heerlijke plaat. Oud & versleten is werkelijk grappig en Sara vind ik een prachtig, zij het droef, nummer. Onbegrijpelijk dat je van Yevgueni maar amper iets op de radio hoort...

avatar van jovad
ja, in deze stad is één van de weinige covers, die beter klinken als het origineel

avatar van Devoo
Zalige CD, toffe nummers, toffe teksten. Echt geweldig. Ik ben helemaal verslaafd aan deze CD! Vooral de nummers Als Ze Lacht, In Deze Stad, Alsof Er Niets Gebeurde vind ik geniaal.

De volle mep! 5*

avatar van Zandkuiken
Ik kan de positieve commentaren hier alleen maar beamen: deze debuutplaat is een uiterst charmant schijfje waarop een aantal prachtige songs staan. Hoewel de nummers tijdens het middenstuk mijns inziens wat al te veel op elkaar gaan lijken, beschikt deze band over voldoende panache om uw luisterend oor te veroveren. De stem van zanger Klaas Delrue roept bij mij soms beelden op van kleinkunst die ik vooral geweldig wil vermijden, en toch zijn die vocalen ook meteen de grote troef van Yevgueni. Op de één of andere reden hou ik er erg van...
Favorieten zijn het oppervrolijke Als Ze Lacht (hoe innemend kan een liedje zijn!), Oud En Versleten (ludiek!), de bloedmooie cover In Deze Stad (ook met hun adaptatie van I See A Darkness zaten ze er niet naast) en het prachtige, erg herkenbare Robbie.
Leuke teksten, leuk album!

mathieudc
c-moon schreef:

gerre schreef:

hans25 schreef:
Mooie, vaak eenvoudige muziek
en ijzersterke teksten... Waauw!

Johanv4434 schreef:
Sara vind ik een prachtig, zij het droef, nummer.

Gisteren voor een weggeefprijs gekocht op basis van de eerste twee nummers met nog een hele resem andere albums, maar deze heb ik ondertussen net voor de tweede keer beluisterd. Het zijn zo goed als allemaal zeer mooie nummers, maar voorlopig kunnen 'In Deze Stad', 'Sara' en 'Mama Ik Wil Papa' mij nog het meest van al bekoren.

Ja, alles is eigenlijk inderdaad gezegd geweest, de reacties hier op MusicMeter zijn dan ook unaniem positief: klasse!

avatar van peterb
Ook van mij de volle mep! Vorige zomer was deze cd niet uit de cd-speler te krijgen! Geweldig aanstekelijke en mooie nummers, prachtige teksten gemaakt door sympathieke mensen. Hoorde laatst Robbie II op de Nederlandse radio, hopelijk helpt dat de reis naar het noorden van het land te ondernemen, zodat ik ze eens de buurt kan zien.

avatar van LucM
Zeer sterk debuut van Yevgueni en één van de beste Nederlandstalige albums rond die periode, sommige nummers werden ook vaak gedraaid op de Vlaamse radiozenders. Sublieme teksten gekoppeld aan aanstekelijke melodieën, vooral "Als Ze Lacht", "Oud en Versleten" en "Mama Ik Wil Papa".

avatar van musicboy
Ik zag ze gisteren in Roeselare (De Spil), Suzannes 'In Liverpool' vind ik wel beter dan 'In deze stad'.

avatar van Jottem
Ik kom normaal gezien niet echt ver als ik een opsomming moet geven van goede, lekkere Nederlandstalige muziek. Echt veel verder dan de vroege Acda en de Munnik kom ik niet.
Maar voortaan staat Yevgueni zeker in dat lijstje.
Zo aanstekelijk, zo'n ontzettend goede teksten...die blijven in je kop zitten en je wilt het album nog een keer draaien.
4*, met zeker groeipotentie.

avatar van dazzler
Als je nog meer Nederlandstalige muziek van dit niveau wil ontdeken
tip ik alvast op Vlaamse artiesten als Buurman, Mira en Eva De Roovere.

Telkens beginnen met hun debuut ... gewoon steengoed.

avatar van ZERO
Prachtige cd, voor mij zonder twijfel één van de beste Nederlandstalige cd's ooit. Samen met Boudewijn de Groot, Gorki en Bart Peeters steken ze er voor mij in die categorie bovenuit. Eigenlijk is elk nummer op dit album goed!

Voorlopig twijfel ik even tussen 4 en 4,5, maar we beginnen voorzichtig: 4*

Favorieten: Als ze lacht, Oud en versleten, Sara