She Wants Revenge - She Wants Revenge (2006)

Electronic / Rock
Label: Flawless

1. Red Flags and Long Nights (5:11)
  2. These Things (5:15)
  3. I Don't Wanna Fall in Love (3:39)
  4. Out of Control (3:39)
  5. Monologue (4:56)
  6. Broken Promises for Broken Hearts (3:19)
  7. Sister (5:18)
  8. Disconnect (2:29)
  9. Us (4:24)
  10. Someone Must Get Hurt (4:49)
  11. Tear You Apart (4:47)
  12. She Loves Me, She Loves Me Not (5:21)
  13. Killing Time (7:47)
  14. Spend the Night * (4:22)
  15. Black Liner Run * (4:52)
  16. Tear You Apart [Chris Holmes vs. Bystanders Remix] * (6:40)
avatar van snarf349
volgens mij hoorde ik tear you apart in de nieuwe flim met jim carry - 23 -

zeker geen slechte plaat.

avatar van Glurp
Dit had ik niet verwacht toen in de hoes voor het eerst zag:
Front
Back
...Dat de front cover een foto van voren is, en de back cover een foto van achteren. Of hoes ik niet verrast te zijn aangezien dit gothic-muziek is? Ik vind het wel grappig!

avatar van VanDeGriend
Apart. Had gedacht dat dit een hele leuke maar desondanks tijdelijke plaat zou zijn. Is niet waar. Deze plaat blijft gewoon geweldig om op te zetten. Niks nieuws onder zon maar uitsluitend heerlijke numers, hier en daar opgeleukt met best grappige teksten. Halfje omhoog toch voor deze retro topper.

avatar van Castle
na maanden weer is in de speler getrapt en: heerlijk!

avatar van reptile71
Best een aardig plaatje vind ik dit. Ze zetten een aardige sound neer in elk geval: electronische drums, vet basje en een lekker gitaargeluid. Jammer dat het stemgeluid, zoals al eerder gezegd, op Interpol lijkt, wat ik nogal eentonig vind.
Het doet me ook wat aan The Faint denken, maar dan in een wat relaxtere uitvoering.

perfume
Ik vind dit ook wel leuk. Lekkere muziek met een heerlijk ritme. Beetje zwoel zelfs, past goed bij dit weer!

avatar van reptile71
Er staan hier ook nog tracks 13 t/m 65 op, allemaal 3 seconde stilte en dan nog een track 66 wat weer een nummer is.

avatar van Omsk
Kid A(cid) schreef:
Nah, Love Will Tear Us Apart en dan nog de Joy Division vergelijking. Ik vond het gewoon opvallend.

Out of Control = She's lost Control
These Things = These Days

Maar toch, deze band doet iets wat Joy Division in de verte niet kon: deze muziek sexy maken. Daarbij is de sound erg prettig, en is Tear You Apart een wereldsingle.

avatar van Castle
Leuk er veel vergelijk met Joy Division gemaakt wordt, maar ik hoor in de muziek en zang meer the Human League terug dan Ian Curtis en consorten.

avatar van mstb
't Kan mij ook wel bekoren deze plaat.
Bij mij ook reptile 66 tracks 13 /65 van 4 seconden en laatste nog niets van een minuut of 7

Al een geluk dat er bij cd vriend nog opstaat dat het wave was anders had ik hem nooit gekocht, die hoes doet me absoluut niet denken aan dergelijke muziek die She Wants revenge maakt.

avatar van Dielie
Justin Warfield, frontman van She Wants Revenge, heeft oa ook deze (meestal fantastische) platen gemaakt,

ter info en voor de liefhebbers

avatar van reptile71
Waaronder 2 albums die onder hip-hop vallen...

avatar van LennartDG
Tear You Apart, maar vooral Red Flags and Long Nights. Wat een nummers! De plaat haalt niet overal dit niveau, maar is nooit echt ondermaats ook. She Loves Me, She Loves Me Not verveelt me wel wat, maar daarnaast is dit een heel geslaagde plaat.

avatar van Daan0
She Wants Revenge

Een duo, vertellend over hun Dark Wave stijl moet toch interessant zijn. Er werd mij vertelt, dat dit een beetje de nieuwe Joy Division moet zijn. Hoewel het er wel iets van weg heeft en ik ze in een adem durf te noemen met JD, vind ik het toch iets heel anders (Hoewel 'Tear You Apart' toch in de buurt komt). Ik zou zelf eerder gaan voor de vergelijking met Interpol, al heeft deze wel plaat wel meer dansbare beats dan interpol ooit zal hebben.

Wat moet je denken van de titel 'She wants revenge'? Nou eigenlijk niets, hoewel het over relaties gaat, zie ik niet in waarom ze nou wraak wil. Soms is het zelfs andersom, ze wil lliefde geen wraak.

Luisterend naar dit album kom je toch echt tot de conclusie, dat het wel een beetje gejat is. De titels vielen mij ook meteen op, het is onmogelijk dat deze mannen niet geinspireerd zijn door JD. Al zijn de onderwerpen van de nummers toch echt heel anders, als je bijvoorbeeld een titel ziet 'Out of control' en je weet dat Ian het heeft gezongen, dan weet je eigenlijk al waar het overgaat, hier gaat het over je verliezen in de muziek, verassend. Al met al is dit album toch ontzettend goed! Beter gejat dan slecht verzonnen.

De Paul Banks stem, de beats en de overige elektronische toevoegingen, maken dit album toch zeer goed, een album die ik graag wat vaker op zet. Het enige waar ze aan mogen werken is een dat de nummers een beetje te gemakkelijk in elkaar zitten, nooit echt verassend en de teksten zijn iets te makkelijk, het lijkt alsof de schrijver in een avond alle teksten heeft geschreven voor de nummers, totaal geen inspirerende teksten, heb zelden een tekst gezien waar ik over na moest denken, er is geen plek voor eigen interpretatie in deze band.

JanBetonde2e
New Order goes Interpol, maar ik vind het geweldig

avatar van XeeGen
Ik blijf Tear you apart overal horen, eerst in Fringe nu weer in The Number 23. Is echt een heel goed nummer maar klinkt wel 100% Interpol. Ik zal deze toch maar eens checken binnenkort

Dikkop
Door het volledig kapot draaien van het totale oeuvre van Interpol (favoriete groep) zit ik nu met een gat. She Wants Revenge is dus voor mij een zeer leuke ontdekking. Justin Warfields monotone kwaad klinkende vocals vallen zeer goed in smaak! Vooral Monologue en Tear You Apart klinken geweldig. Ik vind het zeer moeilijk om stil te zitten als deze plaat opligt.

Meneer Bungel
Ween - c and c (front)
ween - c and c (back)

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Heerlijk album om mee te bleren, of op te bewegen.
Zit prima in elkaar dit schijfje.

vanson
Prima debuutalbum, met grote flarden jaren 80, een snufje Joy Division, iets groter snufje Human League, wat Interpol, maar toch een eigen geluid dat niet verveelt.

avatar van Bardt1980
Bijzonder fijn plaatje dit. Ondanks zijn kille donkere roots richting JD, Interpol (en zelfs een vleugje Marilyn Manson hoor ik er in terug) doet deze plaat het bijzonder goed tijdens dit warme weer!

De hoes geeft wel een vertekend beeld moet ik zeggen. Zou eerder passen bij een band als The Irrepressibles. Of ben ik nu aan het generaliseren?

avatar van Sunderland
Bardt1980 schreef:
Dan heb je de achterkant van de hoes nog niet gezien.

Edit!

avatar van Bardt1980
Sunderland schreef:
Dan heb je de achterkant van de hoes nog niet gezien.

Edit!

Ahaaa Ik neem mijn woorden terug. Al doet deze me weer denken aan die shirts van dat beertje van DJ Paul Elstak uit de jaren 90 waar iedereen ineens mee liep

avatar van Sunderland
Dan zie ik toch liever deze!

avatar van coldwarkids
Het wordt tijd dat dit album een vinyl reissue krijgt. These Things en Tear You Apart zijn inmiddels indie/new wave klassiekers.

avatar van coldwarkids
Donkere new wave/electronic rock. Blijft af en toe lekker om een paar nummers van te draaien. Koen St, wat voor jou?

avatar van coldwarkids
Na 18 jaar eindelijk een herpersing van het vinyl. Classic album in dit genre.

Tear You Apart was toen al duidelijk een JD 2.0
Blijft het beste nummer op het album.

avatar van malheur
Ik vind alle 3 albums cool, lijkt me echt een vette act om live te zien maar ze zijn er allang mee gekapt toch? Deze is een 4 sowieso.

malheur schreef:

Ja al voor een lange tijd inderdaad.

avatar van malheur
Nog eens geluisterd en de 4 blijft staan, wel zit er veel verschil tussen de 5-6 toptracks en alles daar omheen dat als opmaatjes daartoe overkomt. Verder heten ze ‘She wants Revenge’ maar de zanger zelf lijkt me een van de meer hardnekkige stalkers, ex’en waar je mee te maken kan krijgen hahaha.