Berry - Rauw & Witteman (2014)

Label: Eastgarden

11. Heibel (2:46)

met Spinal

12. Opkrassen (3:52)

met JR de Regelneger en PSL Persoonlijk

13. In M’n Lane [Remix] (7:04)

met MP

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb deze tape al een paar dagen en dit is echt een prachtig werk geworden van Berry. Er zit een mooie opbouw in: van wat rustigere tracks (voor zijn doen) naar steeds harder werk. Heerlijke brag en boast-raps, veel variatie qua flow, en eindelijk gewoon weer een rapper die geen blad voor de mond neemt.

avatar van Silky & Smooth
Ja? Eentje die zegt waar het op staat?

avatar van Deranged
Hij maakt van zijn hart geen moordkuil.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja iedereen is vriend van iedereen binnen de Nederlandse hiphopscene, dat is toch geen geheim meer? Weinig rappers die nog een ander durven aanspreken op gedrag en daarom krijgen we enkel nog lieve producten van artiesten die met elkaar samenwerken en elkaar overtreffen met liefde.

Wat zegt ie dan

?

avatar van Silky & Smooth
Moet je luisteren. Ik ga 'em opzetten dankzij Robs lobby.

avatar van Silky & Smooth
Nederlandse hip-hop is bij voorbaat al niet echt mijn straatje en dit donkere steegje van Berry is helemaal niet aan mij besteed. Berry zal ongetwijfeld een harde boy zijn en hij neemt inderdaad geen blad voor de mond, maar het rauwe imago wat hij neer wil zetten komt bij niet echt aan. Helemaal niet als Spinal even laat horen hoe een hardcore rapper kan klinken.

Rauw&Witteman is niet eens zozeer een slechte plaat. Berry is inderdaad redelijk gevarieerd qua stijl en flow. Zijn raps op Moe vind ik bijvoorbeeld erg hard (alleen jammer van het tergende refreintje) en ook de samenwerking met JR de Regelneger en PSL vind ik erg geslaagd. De featuring van MP is daarentegen weer kansloos. Ook de beats zijn grotendeels lekker en gek genoeg heb ik het gevoeld dat ik dit met een passende Engelse rapper beter had gevonden.

avatar van Deranged
Mijn indruk is zo gek nog niet eigenlijk. Hij heeft best een goede sound en ook hoor ik hier en daar een aantal tekst dingetjes die zeker potentie hebben.

Ga zo door, Berry.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat refrein op Moe vind ik juist geweldig.

avatar van Deranged
Ik vind het ook echt een harde tape eigenlijk. Mag deze gozer wel.

En normaal helemaal niet zo van de Nederlandse hiphop eigenlijk, dus dit is bijna een primeur zelfs.

Luisterde laatst bijvoorbeeld wat van het hier alom geliefde Eigen Wereld en dat kon mij helemaal niet zo smaken, dit valt beter hier.

Deze gozer heeft de juiste attitude. Ik hou wel van deze stijl.

avatar van Rhythm & Poetry
En hij is ongekend vriendelijk. Maar ik ben dan ook bevriend met de halve hiphopscene.

Maar MAS was al eerder liefhebber van Berry. Dat moet ik die Marokkaan nageven.

avatar van Deranged
Die indruk kreeg ik er ook van. Rauwe gast maar goede bedoelingen.

En dat zijn de beste.

Vandaar dat ik gevoelsmatig wel kan sympathiseren met dit geheel.

avatar van Rhythm & Poetry
Je bent een topkogel Deranged.

avatar van Deranged
Nu bezig onder de naam Berry Oost. Onlangs nog iets uitgebracht wat op Spotify staat maar niet op deze site.

Is mij altijd bijgebleven als de hardste Nederlandstalige rapper die ik heb gehoord. Geen andere die ik hoorde die de spirit van hiphop zo wist te vangen.

We zijn er nog, we zijn er nog, gekomen van de bodem en we zijn er nog, maar geen reden om te klagen dus we kijken tof, wil je baas spelen garandeer ik dat het lijden wordt

Is wat gasten als Conway nu ook allemaal zeggen dus ik vind het nice.

Berry - Dat Andere (Prod. By VPM) (Download) - YouTube