T. Rex - Bolan's Zip Gun (1975)

Label: EMI

1. Light of Love (3:15)
  2. Solid Baby (2:36)
  3. Precious Star (2:50)
  4. Token of My Love (3:39)
  5. Space Boss (2:47)
  6. Think Zinc (3:21)
  7. Till Dawn (2:59)
  8. Girl in the Thunderbolt Suit (2:19)
  9. I Really Love You Babe (3:31)
  10. Golden Belt (2:40)
  11. Zip Gun Boogie (3:19)
  12. Do You Wanna Dance? * (2:15)
  13. Dock of the Bay * (2:20)
Deze plaat slaat bij fans en critici nog steeds niet aan.
Het klopt dat Zip gun Boogie niet zo'n geweldige single was maar 30 jaar naar dato en een paar grijze haren later is een herwaardering van deze strakke midden jaren 70 pop rock plaat.

De mix van soul, rock en roll en zelfs nog wat dubbelzinnige glamrock verdient toch nog wel een opgetrokken wenkbrauw denk ik zo.

De light of love heeft deze Bolan plaat nog niet gevonden.

tangmaster
De minste van T. Rex trouwens de eerste zonder producer Toni Visconti en dat is te merken. Toch is het een aardig album om naar te luisteren.
Simpele Glam rock.

avatar van MarcBolan
Zip Gun is niet echt een van mijn favorieten. Met glamrock heeft dit weinig te maken mijns inziens. Zelfs de platen uit zijn piekperiode hebben daar weinig mee te maken. Met de singles sprak Marc een jong publiek van meisjes aan en met de lps toch een wat serieuzer publiek. Heel veel singles uit die tijd verschenen niet op de platen, en de singles hadden bijna altijd 2 B-kanten, die vaak beter waren dan de hits. Marc wilde de fans in elk geval waar voor hun geld geven.