Anti-Lilly & Phoniks - Stories from the Brass Section (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Intro (0:43)
  2. Blue in Green (3:20)
  3. Respiration (3:32)

met Scolla

4. 14 Til (4:27)
  5. Pay Homage Interlude (2:27)
  6. Rothko (2:53)
  7. Blue Dream [Phoniks Remix] (4:07)

met Devin Miles

8. Smoke Interlude (0:44)
  9. Everyman (3:21)
  10. Decension (3:52)
  11. Big Payback (4:16)

met Awon

12. Young G [Phoniks Remix] (2:29)
Rene1979
Wat een ontzettend dope album!!

avatar van Silky & Smooth
Een paar jaar geleden heb ik voor korte periode vrijwel alle mainstreammuziek verbannen en was ik het underground-underground (ja, heel diep) wereldje van hip-hop ingedoken. Na een tijd kwam ik erachter dat binnen de undergroundscene ook veel hip-hop op elkaar lijkt en dat luchtige mainstreammuziek toch wel zeer vermakelijk kan zijn. Toen heb ik besloten dat de ene stroming beter vinden dan de andere belachelijk is en ben ik gewoon weer lekker alles gaan luisteren. Nadeel daarvan is dat de focus niet meer op één specifiek gebied ligt en dat platen als deze geruisloos aan mij voorbij gaan.

Gelukkig is daar Rene die mij er op attendeert dat dit een album een luisterbeurt verdiend en daar heeft hij gelijk in. Stories from the Brass Section is een sfeervol zomers album met jazzy boombap-producties van Phoniks en kalme, maar sterke conscious raps van Anti-Lilly. Ik ben fan.

avatar van Harderwiek
Erg lekker album, wat een sfeer. Ben alleen geen fan van die verwijzingen naar classics, dit doet Anti-Lilly iets teveel waardoor niet altijd origineel klinkt.

avatar van Ernie
Helemaal niet slecht. Heerlijke volle Jazzy boom bap beats en een consistente rustige MC die er goed bij past.

avatar van -SprayIt-
Uitermate chille plaat! Hij leent wel heel veel her en der.

avatar van JayM
-SprayIt- schreef:
Hij leent wel heel veel her en der.
Phoniks is idd wel van de sample driven producties en 14 Til is natuurlijk gewoon een herbewerking, maar ik stoor me er nergens aan. Sterker nog, vind het een heerlijke track geworden net als de rest van het album. Één van de fijnste albums van het jaar.