Interessante groep, Paul Revere & the Raiders, wel met een wat wisselvallig oeuvre waarvan ik vooral de opnames uit de beginjaren (zoals hun hit uit 1960 Like Long Hair) niet zo interessant vind.
Deze cd heb ik ooit in huis gehaald vanwege het zinderende Hungry waarvan vooral het mooie koortje me opviel toen ik het in 1966 (?) op de radio hoorde waar het gedraaid werd door Joost den Draaijer op Radio Veronica, in een programma waar hij de nieuwste Amerikaanse hits draaide (als ik het me allemaal goed herinner, want volgens Douwe Draaisma, wiens laatste boek ik aan het lezen ben, gebeurt het dikwijls dat ons geheugen ons verleden reconstrueert - maar dit geheel terzijde natuurlijk).
Het eerste nummer op dit album (Louie Louie) kun je gerust overslaan, dat stamt uit een tijd dat ze hun vorm nog niet hadden gevonden. Het tweede nummer klinkt gelijk al een stuk beter, en wat daarna volgt is voor de meeste liefhebbers van de betere sixtiesrock zeker aantrekkelijk. Vooral The Great Airpline Strike mag er wezen vind ik, en ook Just Like Me en Ups and Downs zijn het waard om gehoord te worden. Op de cd-versie staan vier bonusnummers die óók de moeite waard zijn, vooral Him Or Me - What's It Gonna Be is prachtig. Wellicht zijn er nóg betere verzamelaars van deze groep verkrijgbaar, maar voorlopig is deze voor mij zeer bevredigend.