Andrea Bocelli - Amore (2006)

Italië
Label: Universal

1. Amapola (3:45)
  2. Besame Mucho (4:03)
  3. Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves) (4:51)
  4. Mi Manchi (3:37)

met Kenny G

5. Somos Novios (It's Impossible) (4:24)

met Christina Aguilera

6. Solamente Una Vez (3:31)
  7. Jurame (3:26)
  8. Pero Te Extraño (4:08)
  9. Canzoni Stonate (5:20)

met Stevie Wonder

10. L'Appuntamento (4:11)
  11. Cuando Me Enamoro (3:58)
  12. Can't Help Falling in Love [Live] (3:28)
  13. Because We Believe (4:41)

met Marco Borsato

14. Ama Credi E Vai (Because We Believe) (4:41)
avatar van musicfriek
Een duet met Christina Aguilera?? Andrea, Andrea toch... Twee versies van Because We Believe, de Italiaanse zal ik ongetwijfeld beter vinden. Verder wel erg benieuwd naar het duet met Stevie Wonder.

avatar van bloempje24
Het duet met Borsato en de hoes voorspellen niet veel goeds. Ik denk altijd: man maak gewoon popmuziek in plaats van die vreselijke crossover muziek. Wanneer je te kort komt voor klassiek blijf er dan ver buiten, maar haal er niet enkel de scherpe randjes vanaf in een "beaty jasje"! Wanneer ik een keertje zin heb me te ergeren zal ik deze eens downloaden voor de map "hilarisch" op mijn computer.

avatar van T.O.
Dit is zo vreselijk commercieel allemaal

avatar van musicfriek
Andrea Bocelli gewoon popmuziek maken?? Lijkt me sterk, daar heeft hij absoluut geen stem voor. Ik vind hem wel degelijk in het klassieke genre passen, alleen hij doet het wat commercieler. Als het goed gedaan is, dan vind ik er niks mis mee. Ben het dus ook niet geheel met je eens, bloempje. Maar hier hebben we het al eens over gehad bij Sarah Brightman... (Nou ja, jij en Aero meer dan..)

Ronnuz
Ben vooral benieuwd naar dat liedje met Stevie.

avatar van Ali Chemicali
Ik vind het een prima album. Hij moet zeker geen popmuziek gaan maken. Hij si idd niet te scharen onder klassiek, maar dat hoeft ook helemaal niet. Hij heeft z'n eigen muziek, z'n eigen sound. En hij zingt nou eenmaal vaak duetten. Met Marco vidn ik neit zo geweldig, maar het kan er mee door. Met Christina vind ik een heel goed en mooi liedje. Ik (17) heb dit gekocht en me moeder is er helemaal verzot op. Commercieel of niet een goede plaat 3,5*

avatar van Ali Chemicali
Ik heb mij stem tog met 1 hele verlaagd want ik heb hem nu wel gehoord. Ik kan hem nog net niet kotsen, alleen het nummer Les Feuilles Mortes vind ik nog goed. 2,5*

avatar van bloempje24
Je hebt toch bedacht zie ik!

avatar van DikkeDarm
Gauw vergeten deze Andrea niet te veel naar goedkope artiesten gaan grijpen, populair ben je toch wel.3 sterren voor je stem uiteraard de rest vergeet ik maar snel.

Normaal ben ik wel goed te spreken over Andrea Bocelli's cd's, maar deze kan me toch niet echt bekoren. Bocelli heeft een prachtige stem, maar wanneer hij zich gaat wagen aan crossover en glad geproduceerde popsongs zoals het duet met Marco Borsato vind ik dat erg jammer. De liedjes missen een beetje de bezieling zoals te vinden is op bijvoorbeeld zijn album Romanza, waarop veel liedjes staan die speciaal voor Bocelli en de cd zijn geschreven en dus geen covers zijn zoals grotendeels op dit album staan. Desondanks staan er toch enkele mooie liedjes tussen, met L'Appuntamento als hoogtepuntje, prachtig gedaan.