The Lucy Show - Mania (1986)

Label: Big Time

1. Land and the Life (2:21)
  2. View from the Outside (3:37)
  3. Sojourn's End (3:51)
  4. Sad September (3:45)
  5. A Million Things (3:10)
  6. Sun and Moon (3:50)
  7. Shame (2:48)
  8. Melody (3:25)
  9. Part of Me Now (4:05)
  10. New Message (4:54)
  11. Jam in E * (2:38)
  12. Invitation * (2:41)
  13. Civil Servant * (3:05)
  14. Sun and Moon [Live] * (3:27)
  15. View from the Outside [Live] * (3:34)
  16. New Message [Demo] * (3:06)
  17. A Million Things [Original Mix] * (6:03)
avatar van Alicia
Nee, deze muziek is veel meer waard dan 2.5*.
Ik ga ook achter deze heren aan, dus u hoort nog van mij!

avatar van freddze
Aha, mariajo is hier ook beland, zie ik

Ik zou met ...Undone beginnen als ik jou was, want die is naar 't schijnt beter dan deze Mania. TLS is een wel hééél onbekende postpunk-band die echt mooie wave nummers à la Opposition in hun repertoire staan hebben. Ik denk dat je dit allemaal heel erg zal kunnen apprecieëren !

avatar van Alicia
Jazeker....echter (tot op heden) kan ik nergens wat vinden van deze band...zelfs niet op Slsk. Dus kan ik helaas nog niets beoordelen, al zou ik dat graag willen, want ik denk wel dat dit weer zo'n onontdekt pareltje is uit de jaren 80! Ga nu even je link checken!

Alles wat je wilt weten over deze in Nederland door de media genegeerde band staat op de site van Words on Music.
Dit interessante label (let ook op hun andere artiesten!) brengt in fasen de muziek van The Lucy Show opnieuw uit op CD. Dit album is volgens mij hun minste. Financiële problemen van hun platenlabel A&M en een geforceerde commerciële doorbraak pakten niet zo goed uit. Maar goed, smaken verschillen. Ik ben benieuwd wanneer hun eerste album ...Undone op CD verschijnt. En vooral de EP's en singles die hiervoor verschenen zijn erg de moeite waard. Volgend jaar wordt eerst een verzamel CD uitgebracht.

avatar van Alicia
Dit is geweldig Petur...bedankt voor deze informatie. Ik kan wat de muziek op dit album betreft, natuurlijk nog geen echt oordeel vormen tot dat ik alles heb kunnen beluisteren. Maar de enkele noten die ik beluisterd heb, klonken in elk geval interessant genoeg om ook achter deze band aan te gaan.

avatar van Alicia
"Land and the Life" en "Melody", te beluisteren op de site Words on Music zijn heerlijke up tempo melodietjes en doen mij een beetje denken aan het vrolijke en ongekunstelde geluid uit de sixties in een postpunk jasje.
En als het eerste album "Undone" nog beter is....

perfume
Petur schreef:

Dat is goed nieuws. Ik heb dit album op cd en Undone nog op elpee. Ik vind Undone ook beter dan deze maar toch staan hier ook leuke nummers op zoals: A view from the outside, Land and the life, New message, Sad September, Melody, Part of me now en natuurlijk de live tracks en video van A million Thngs.
Een zeer ondergewaardeerde band zeg dat wel! Ik vind ze heel dichtbij The Comsat Angels komen zowel wat de muziek als de songteksten betreft. Ik zie uit naar die compilatie van volgend jaar en ik hoop dat ze Undone ook nog eens op cd uitbrengen.

avatar van johan de witt
Mooie ontdekking dit! De band speelde in 1985 samen met R.E.M. en waar de een wereldberoemd werd is de ander bijna vergeten. Onterecht want dit is een erg fijn album. En dan schijnt de moeilijk te vinden voorganger nog beter te zijn.
Soms nog wave-y, soms pure pop, het mooist vind ik ze in breekbare liedjes als Sad September en Part of Me Now.

avatar van Chameleon Day
Dit zegt mij vagelijk nog wat....maar wat? Ik ga eens luisteren. Wellicht dat er een AH Erlebnis volgt (en dan doel ik niet op de kruidenier waar ik deze middag nog een beleving moet ondergaan).

Jean-Maurice
johan de witt schreef:
En dan schijnt de moeilijk te vinden voorganger nog beter te zijn.

Undone is meer ingetogen wave en lijkt muzikaal wel wat op The Sound en The Comsat Angels. Als je het album nog niet hebt zeer aan te bevelen.

Vinyl opgepikt voor een prikkie in Aken. Kruising tussen Gene Love Jezebel, Cult, The Alarm, Waterboys, Big Country maar dan wat minder. Heb ze ooit nog gezien in ik dacht Patronaat. Niet onaardig maar wat vlak.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
geplaatst:
Niks mis mee, vrolijke plaat prima zanger, alleen voor mij iets te poppy met tijd en wijlen