Don Airey - Keyed Up (2014)

Label: Music Theories

1. 3 in the Morning (4:16)
  2. Beat the Retreat (5:55)
  3. Blue Rondo a la Turk (5:15)
  4. Solomons Song (5:38)
  5. Claire D'Loon (5:13)
  6. Flight of Inspiration (4:35)
  7. Inside the Godbox (0:37)
  8. Difficult To Cure (2013) (5:45)
  9. Mini-Suite (A. Lament / Jig B. Restless Spirit c.What Went Wrong ) (7:04)
  10. Adagio (5:24)
  11. Grace (4:19)
avatar van gigage
In de Mini Suite horen we Graham Bonnet openen en naast stukjes Colloseum ook Gary Moore nog terug (2010) Ook speelt Moore op Adagio(2009) De rest is opgenomen in 2013.

Difficult to Cure is een remake van de Rainbow track uit 1980. Dit keer nog meer bombast wat Beethoven tot een heuse Powermetal componist promoveert, uh, of degradeert.

avatar van B.Robertson
Goede zaak dat Graham Bonnet de Mini-Suite zingt, want de zanger die Don Airey hier voor de overige gezongen tracks heeft aangesteld heeft nou niet bepaald een mooie stem. Gelukkig is bijna de helft van het songmateriaal instrumentaal en speelt Airey weergaloos op dit album; het is echt genieten van wat hij hier presteert. Denk dat ik die zang maar voor lief neem ten gunste van de toetsen en dat de bijdrage van Gary Moore net even de doorslag geeft om Keyed Up hoger te waarderen. Aardige remake van Difficult to Cure.

avatar van spinout
Hoewel Gary Moore uiteraard een geweldenaar op de gitaar was, prefereer ik toch Robbie Kriegers versie van Adagio van het Jim Morrison/the Doors album American Prayer. Daar spat de emotie vanaf. Toch weet ik dit album goed te waarderen, mede door de goede vocalen van beide zangers.