Erock schreef:
Mocht alvast zo gelukkig zijn dit nieuwe album te horen. Werkelijk een fantastische opvolger van het geweldige "Beyond man and time". Ook nu weer een conceptalbum met uiteindelijk als thema: de totale geestelijke bevrijding van de menselijke geest. Wanted is vooral een aanklacht tegen alles wat religieus wordt opgedrongen, verboden en verplicht. Dit alles weer verpakt in een boeiend verhaal.
Wat opvalt is dat de muziek dit maal steviger is. Een aantal tracks doet denken aan "Sugar for the ape" van het album: Trying to kiss the sun. Harde riffs met melodieuze stukken afgewisseld. Er zit een behoorlijk tempo in het album. Zoals het een echt RPWL album betaamd: bij menige song wordt je even op het "verkeerde been" gezet. Je denkt dat het een bepaalde kant op gaat maar dan zit je er net naast, de song ontwikkeld zich dan toch weer anders dan dat je dacht. Dat maakt het zeer verassend en dat je steeds opnieuw wilt luisteren. Dat maakt het ook dat de muziek van RPWL niet voor een heel erg groot publiek toegankelijk is. Sommige nummers van eerdere albums hebben dat wel (Roses, Unchain the earth). Op Wanted is dat de laatste track: New Dawn. Zeer "persoonlijk" en indringend gezongen door Yogi, die dit album vocaal wederom gegroeid is (hide and seek) en uiteraard het prachtige gitaarspel van Kalle Wallner.
Veel indruk maakt het nummer: Disbelief. Een song met harde en "smerige" (heb ik geen beter woord voor, als je het hoort snap je wat ik bedoel) gitaarriffs en een stuwend bluesachtig ritme, en met een prachtige melodieus stuk er tussen in.
Verder zijn er weer dingetjes te horen die voor RPWL volkomen nieuw zijn. Bepaalde geluiden, ritmes. De opening van het album is verrassend! Al met al toch een echt RPWL album. Uiteraard ontbreekt de "verplichte" moogsolo niet, heerlijk! De invloed (kleur, zoals hij het zelf noemt) van bassist Werner Taus is vooral in de zangpartijen goed te horen. Sinds zijn komst is dat een duidelijk meerwaarde voor de muziek van RPWL, is mijn persoonlijke mening.
Daarnaast goed baswerk van Werner en strakke drums van Marc Turiaux. Marcus Jehle is een zeer behendige keyboarder die vakwerk aflevert. Het prettige van RPWL is dat ze ondanks het vele talent niet spelen zo van: kijk ons eens even goed zijn! De kracht van RPWL ligt in het feit dat ze een gevoel willen doorgeven, je aan het denken zetten, en dat in muziek omzetten. Het is de combinatie van alles wat ze in zich hebben. Dat maakt het persoonlijk en sympathiek. Het spreekt aan al heeft het voor sommige wat meer tijd nodig.
Zo......en nu maar wachten tot 14 maart.
IK zeg... mooi gesproken, sluit me helemaal bij je aan.