Frank Boeijen Groep - 1 (1981)

Alternatieve titel: Frank Boeijen Groep

Label: Killroy

1. Blok aan Mijn Been (3:08)
  2. Vrijdagavond (3:53)
  3. Transport Uit Bangkok (3:42)
  4. Dit Is de Nacht (3:52)
  5. Ze Vroeg of Ik Meeging (4:39)
  6. Ik Haat Jou (4:12)
  7. Eén Keer (4:01)
  8. Donker Leven (2:45)
  9. Zoek de Verschillen (4:46)
  10. De Prijs (Van Jan Arends) (3:02)
  11. 's Nachts Wanneer Ik Waak (3:56)
  12. Verjaardagsfeest (2:44)
  13. Doe Wat de Dokter Zegt (3:10)
avatar van sq
sq
Gekocht destijds vooral voor 'vrijdagavond', dat ik nog steeds wel een beetje mooi vind

flebbie
Onze Frank is hier duidelijk nog op zoek naar een eigen stijl. Toch staan hier zeker wel interessante dingen op. Zoals Transport Uit Bangkok (Frank goes reggae), De Prijs (Frank die uit het raam wil springen), s'Nachts Wanneer Ik Waak (Frank die een kogel door zijn slaap wil jagen), Donker Leven (Frank aan het gerstenat tot in de kleine uurtjes). Ondanks de donkere teksten klinkt alles nog heel fris en soms zelfs wat naief. Ik kan deze plaat iedereen aanraden die kan genieten van Nederlandstalige muziek met een beetje diepgang.

avatar van Aion
Frank wil niet uit het raam springen, Flebbie, maar de dichter Jan Arends (en heeft het volgens mij ook gedaan) .

flebbie
Correct.

Elvis Presley
Verrassend goed!

Wat een heerlijke cd!
Ik kende eigenlijk bar weinig van Frank Boeijen en ben wel opgegroeid met een bandje van Doe Maar dat van grijs naar wit is afgedraaid, maar dat ik deze plaat in mijn leven heb moeten missen. Ongelooflijk wat een gemis. Maar goed, dan heb ik hem maar 30 jaar later ontdekt.
Lekkere, vrolijke en strakke nummers. Echt een genot.

het begin van de FBG goed album flotte teksten en vrolijke nummers leuk!

ichiman38
goed debuut album leuke liedjes het betere werk komt nog

ichiman38 schreef:
goed debuut album leuke liedjes het betere werk komt nog
dit is niet het debuut album van Frank dat is Boeijen en Pennings

avatar van Rogyros
Dus wel het debuut van Frank Boeijen Groep...

Rogyros schreef:
Dus wel het debuut van Frank Boeijen Groep...
dat weer wel

avatar van RichardCorjanus
Leuke eerste plaat van de Fbg.
Vlotte nummers Met verjaardagfeest als kleine hit.
Leuk album *3.5

avatar van Twinpeaks
Leuke debuutplaat van de FBG al is het allemaal nog een beetje zoeken naar de juiste vorm.Dat heeft ook wel zijn charme en het is grappig om te zien dat het op het eind van het album al ergens op begint te lijken.Alsof ze vanaf track 1 aan zijn gaan opnemen en het ook in die volgorde op de plaat hebben gezet.De Prijs (van Jan Arends) , s Nachts Wanneer Ik Waak en Verjaardagsfeest zijn duidelijk de beste nummers hier.3 sterren

avatar van frolunda
Een nog steeds opvallend fris klinkende Nederlandstalige plaat die me een stuk beter kan bekoren dan zijn latere,weemoedige werk.Herbergt met verjaardagsfeest één van de leukste Nederlandse singles ooit.

avatar van lennon
Zeer degelijk debuut van FBG. Er is werkelijk geen een album van FBG of FB die ik echt heel erg slecht vindt.

Dit is natuurlijk nog een heel andere stijl als het heden, maar dit is echt ook zeer goed te pruimen. Lekkere popnummers, en lekker getekend door de tand des tijds qua geluid, maar dat maakt het alleen maar leuker!

3,5 ster!

avatar van Dibbel
Goede eerste LP van de Frank Boeijen Groep, die ik destijds meteen al een klasse hoger inschatte dan bijvoorbeeld Doe Maar en Toontje Lager.
In die tijd ook een paar keer live gezien.
Op deze plaat fijn baswerk en de melancholieke stem van Frank in pakkende liedjes. Hier en daar wat reggae-invloeden, maar dat deed iedereen tussen '78 en '83.
Klinkt zeer zeker niet gedateerd!
Beste nummers: Transport Uit Bangkok (Gouden Roos), Verjaardagsfeest (nog steeds leuk), Vrijdagavond, Donker Leven en Zoek De Verschillen.
Nederlandstalige poprock op zijn best.
En Frank Boeijen Groep zou steeds beter worden.

Op vinyl in nieuwstaat, op Killroy (maar niet oranje).

Nee hier pakte Killroy uit door zelfs het label aan te passen aan de hoes.
Heel sterke nummers zijn voor mij Zoek de verschillen, een keer, Vrijdagavond en Donker leven