Move D - Fabric 74 (2014)

Duitsland

13. Move D - Luvbyrds
  14. Willow - Feel Me
  15. Smallpeople - Unke
Poa
Unke, wat een heerlijke track. Het Smallville kamp bewijst zich weer.

Verder een typische Move D mix waarbij de focus op de tracks ligt in plaats van kwantiteit of mixtechnieken. Nét niet zo goed als ik verwacht/gehoopt had, maar misschien komt dat nog.

avatar van Mjuman
Het begint -sorry - een beetje lounge-style voor hippige 30/40-plussers, maar al snel wordt 't vlotter. Duits was idd niet mijn eerste gedachte, wel een goede vibe - meer dance-achtig.

avatar van I-do-not-exist
Prima mix met bijna allemaal onbekende namen voor mij. De show wordt gestolen door M.ono.

Mjuman schreef:
Het begint -sorry - een beetje lounge-style voor hippige 30/40-plussers

Laten we het maar op soulful/deep house houden, iets wat ook niet zozeer voor hip 30+ is maar een stuk universeler. Grootse euvel aan deze mix vind ik haar beperkte houdbaarheid, sowieso is Move D iemand die live beter uit de verf komt dan op cd.

D-Vine schreef:

Ik geloof daj 'em niet helemaal snapt. Ik vind het begin juist erg matig - de referentie slaat bijv ook op de 'beruchte' break 'n bossa serie waarin goede Brazzajazz tot hap-slik-weg-muziek wordt verloungd en ook dat vind bij mensen voor wie allemaal niet te heftig, strak etc moet zijn; Amerikaanse deep house (a la Arthur Baker), wat anderen dan weer 'mellow' noemen had ik er wel in herkend - in vond deze F74 als zodanig wel aardig na de laatste paar fabric's die ik echt matig vond, itt tot de FabricLives (muv dan weer de laatste vrij matige, Pangea).

Op die fiets, nee ik had hier ook iets meer verwacht. Zeker voor iemand met het statuur van Moufang.

avatar van Mjuman
Ik moet wel zeggen dat ik het met alle subgenres niet altijd even makkelijk vind dingen te benoemen; micro-house, minimal, tech-house, goia, dub-techno. Eerlijk gezegd weet ik wel wat ik goed vind; meestal al bij de eerste keer beluisteren en dat varieert (Gui Boratto, Booka Shade, Shed). Veel Ostgut Ton dingen zijn minimaler (dat spreekt mij wel aan), maar tegelijk ook heftiger; veel US-werk gaat meer richting 'oudere' dance zoals Masters at Work; Omar S vind ik dan wel fijn.

Bij sommige kan ik wel namen plakken, maar iemand als Trentemoller beweegt zich soepel over meerdere genres heen.

avatar van Mjuman
Op dit topic Het grote Fabric/FabricLive topic nu in de aandacht.