Al Green - Let's Stay Together (1972)

Soul
Label: Hi

1. Let's Stay Together (3:18)
  2. La-La for You (3:31)
  3. So You're Leaving (2:57)
  4. What Is This Feeling? (3:42)
  5. Old Time Lovin' (3:19)
  6. I've Never Found a Girl (3:41)
  7. How Can You Mend a Broken Heart? (6:22)
  8. Judy (3:47)
  9. It Ain't No Fun to Me (3:23)
  10. Eli's Game * (4:55)
  11. Listen * (2:28)
  12. Talk to Me * (2:10)
  13. Tomorrow's Dream * (2:21)
Uit de film Pulp Fiction: Lets stay together, echt lekker nummer..

avatar van Osiris Apis
'I''ve Never Found A Girl' vind ik ook een erg goed nummer.
Aantal nummers vind ik ook te rustig en de nummers lijken veel op elkaar. Dat komt denk ik door de blazers die soms erg aanwezig zijn.
Maar Al Green vind ik een goede zanger.

3.5* voor nu.

avatar van Reijersen
Die stem, die stem, die stem. Och och, die stem. Al Green is één van de meeste gevoelige vocalisten ooit. Wat een prachtige breekbare stem heeft deze man toch. Dit album is helemaal top, van top tot teen van hoge kwaliteit en een waar luistergenot.

avatar van 5713Finest
Ik kan hier echt uren naar luisteren.
Vooral Let's Stay Together natuurlijk, daar kan ik echt geen verveling in krijgen, echt top. Wat ik ook top aan de levende legende Al Green vindt is dat hij nog steeds goede albums uitbrengt! dat vindt ik echt een hele grote meevaller in tegenstelling van andere soul-zangers. Ik geef dit gewoon een dikke 5 omdat ik hier al jaren lang elke dag weer van geniet.

RedLightCityBoy
Ergens is dit toch mijn Al Green favoriet.
Natuurlijk door de titelsong, maar het hele album heeft zo'n super lekkere soul vibe. Alleen maar classics, geen een mindere.
Dit is met Songs In The Key of lifr mijn favo soul plaat.

avatar van Pruimpit
Goed is het zeker, maar persoonlijk hoor ik liever 'Al Green is Blues' of 'Al Green Gets Next To You', want die hebben toch iets meer een rauw randje.

RedLightCityBoy
Ik vindt dat hier zijn stem toch iets beter uitkomt.
Je hoort mooi de zuiverheid, met dat soulrandje.
Bij de andere ook, maar op de 1 of andere manier toch net ietsjes anders.

avatar van joyce19791
Wat een geweldige stem heeft deze man!

avatar van mayhemblik
Een stem om jaloers op te zijn, en ook nog eens muziek die bijna te mooi is om waar te zijn maakt samen (maar?) 4****

avatar van mayhemblik
[quote="joyce19791
Ben de laatste tijd veel naar oude soul aan het luisteren en deze Al Green zal zeker ook nog heeeeel vaak gedraaid worden! [/quote]

Beste Joyce,

Mag ik jou de volgende boxen aanraden: Dave Godin's Deep soul treasures en Deep soul treasures.
Als je het bij deze platen droog kan houden zou ik maar eens checken of je wel menselijk bent.
En ik raadt het natuurlijk iedereen aan, nee nou eens een keer niet alleen jij Joyce

Vriendelijke groeten Hassum.

vondeich
Weet mij helaas niet zo te pakken als andere soulalbums. Desondanks wel een 3*

avatar van thelion
Fenomenaal Album van een Fenomenale zanger.

Dit album is mede zo geweldig door de producer er van Willie Mitchell heet de beste man. Willie Mitchell is de man die de Hi sound heeft vorm gegeven en geperfectioneerd dus een vol geluid met veel en nadrukkelijk aanwezig zijnde orgels, blazers- en strijkersarrangementen. Om de een of andere reden komen deze arrangementen het best / mooist tot hun recht in combinatie met de veelzijdige stem van Al Green je kan gerust zeggen dat de stem van Al Green ook een instrument is hij kan met gemak van hees laag gegrom naar pijnlijk hoge falset overgaan.
Daarbij neemt dit album voor die tijd opmerkelijke musikale risico's zo stijgt en daalt de melodie van het titelnumer onvoorspelbaar en is het nummer La-La-For You een verkenning in een disonante mineurtoonsoort. En natuurlijk de riligieuse /spirituele invloeden op dit album. Riligieuse boodschappen waren des tijds ook niet echt gebruikelijk zeker niet voor een bestseller albums, het was ook niet ongebruikelijk want oa. Marvin Gaye's werk uit die pereode staat er ook bol van.

Dit album behoort tot de betere Soul albums van begin jaren 70 en samen met het werk van oa. Marvin Gaye, Stevie Wonder, Isaac Hayes en Curtis Mayfield heeft Soul en Funk weten door te breken naar het grote publiek en was het niet alleen meer de muziek van de negroide bevolking van de VS.die verhaalde over hun problemen van de nog steeds voorturende discriminatie en stigmatisering van de bevolkingsgroepen hoop op een beter leven, maar juist eye openeres vormden voor de overige bevolking. En het "zwarte geluid" een plaats gaven in de toen heersende 'Witte" major muziek industrie.

avatar van royals
Al zijn albums zijn eigenlijk van constante kwaliteit. Over het algemeen vindt ik Call Me en Gets Next To You iets beter dan zijn meer geprezen I'm Still In Love With You en Let's Stay Together albums. Maar op deze staan twee van zijn allerbeste nummers: het titelnummer en How Can You Mend A Broken Heart. Hij maakte zijn beste werk in tijden van z'n break-up en die albums zijn ook daarop geïnspireerd. Ik vindt zijn zangstijl en instrumenten echt gevarieerd alleen enige minpuntje voor mij is dat hij bijna altijd dezelfde (back)beat gebruikt. Die zware beat. Iemand hetzelfde gevoel?

avatar van Silky & Smooth
Al Green heeft een fijne stem, die vooral heerlijk klinkt op Let's Stay Together. Verder is deze plaat gewoon lekker om aan te horen.

avatar van Jordipordie
Seksmuziek! lol

avatar van bennerd
Oei oei, wat een track is dat titelnummer Prachtig.

avatar van Nr.4
Fantastische plaat! Titeltrack, What is this feeling en die bee gees cover zijn m'n favoriet. Viel me op hoe relatief weinig er op whosampled staat bij dit album.