RanestRane - A Space Odyssey: Part One (2013)

Alternatieve titel: Monolith

Italiƫ
Label: Ma.Ra.Cash

1. Semi (18:08)

met Steve Hogarth

2. Fluttuero (3:50)
  3. Stazione Orbitante Uno (7:46)
  4. Materna Luna (7:34)
  5. Clavius (3:44)
  6. Il Monouto di Tycho (9:07)

met Steve Hogarth en Steve Rothery

avatar van vigil
Fantastisch Italiaans symfonisch album! Voor mij 1 van de grootste verrassingen van 2013. Prachtige sfeervolle symfonische rockopera. Verwacht door dat laatste niet 1 of ander over de top progmetal gebeuren want dat is het zeker niet. Voor mij kwam de ontdekking natuurlijk doordat enkele Marillion leden mee doen. Er komen drie delen, ik kijk nu al naar het volgende deel uit al zal ik nog wel even zoet zijn met dit eerste album. Het is zo'n mooi geproduceerd en gelaagd album.

avatar van vigil
Afgelopen donderdag een fantastisch optreden gezien van deze band. Het hele album achter elkaar, echt genieten. Ik heb die avond de (blijkbaar) extreem verse live in Rome cd/dvd gekocht met daarop ook het hele album (maar dan in Rome...). Die moet ik binnenkort maar eens toevoegen mar die is nog zo vers dat er nog geen hoes is te vinden op 't net.Als bonustrack staat er een nummer op wat op het 2de deel komt van Space Odyssey trilogy en dat bevalt alvast een hele hoop goeds. Het is een instrumentaal stuk van iets meer dan zesenhalve minuut.