Modern Baseball - You're Gonna Miss It All (2014)

Punk / Rock
Label: Run for Cover

1. Fine, Great (2:28)
  2. Broken Cash Machine (1:49)
  3. Rock Bottom (2:12)
  4. Apartment (2:47)
  5. The Old Gospel Choir (2:33)
  6. Notes (2:15)
  7. Charlie Black (2:09)
  8. Timmy Bowers (2:05)
  9. Going to Bed Now (3:05)
  10. Your Graduation (2:43)
  11. Two Good Things (2:48)
  12. Pothole (2:36)
avatar van bennerd
Onlangs een paar tracks van het album Sports geluisterd, maar daar kon ik niet zo veel mee. Dit album bevalt me vreemd genoeg een stuk beter. Het is wel wennen aan de kinderlijke poppunk-stem (wat het te 'kleverig' maakt), maar de eerste luisterbeurt maakte wel een goede indruk. Eens zien wat het geeft na wat meer rondjes.

avatar van coldwarkids
Een volwassener sound! Sports vind ik qua productie en sound beter. Qua nummers is dit wel bijzonder goed. Het was ook raar opkijken dat Pitchfork dit hoog beoordeeld. You Blew It! (ook een bijzonder goede emoband) krijgt ook een hoge score. Allebei nu al 1 van de goede releases van 2014 van dit genre.

avatar van eightynine
Een nummertje op zn tijd is wel te doen wat betreft het emo(punk/rock) genre, maar een heel album zorgt voor een opgetrokken zak. Als het dan toch emo moet, dan graag in de hardcore variant a la La Dispute zb.

Ik ben dus nog niet verder dan nummer drie gekomen.

Linus Van Pelt
Het is de andere kant van emo, de pop-punk die bands als Sunny Day Real Estate en Sicko!(in meerder maten hier bij softball) de wereld in slingerende. La dispute is meer post-hardcore met een beetje screamo erin maar ach over hokjes komen we toch nooit uit.

Wat er over blijft is een typisch maar ook geweldige pop-punk plaatje met geweldige catchy lyrics, hoog tempo gitaar werk en ja die stem ik vind het wel wat hebben.

avatar van Rain King
Moeilijk verslavend plaatje is dit!