J Dilla - Donuts (2006)

6. Stop (1:39)
  7. People (1:24)
  8. The Diff'rence (1:52)
  9. Mash (1:31)
  10. Time: The Donut of the Heart (1:38)
  11. Glazed (1:21)
  12. Airworks (1:43)
  13. Lightworks (1:55)
  14. Stepson of the Clapper (1:03)
  15. The Twister (Huh, What) (1:16)
  16. One Eleven (1:11)
  17. Two Can Win (1:47)
  18. Don't Cry (1:59)
  19. Anti-American Graffiti (1:53)
  20. Geek Down (1:19)
  26. The Factory (1:23)
  27. U-Love (1:00)
  28. Hi. (1:16)
  29. Bye. (1:27)
  30. Last Donut of the Night (1:39)
  31. Welcome to the Show (1:12)
avatar van Plakband
Z'n laatste album... RIP J Dilla...
Ben benieuwd naar deze shit.

Plakband schreef:
Z'n laatste album... RIP J Dilla...

damn, wanneer is dit gebeurd?

avatar van BoordAppel
Weinig over te vinden op t net. Op de Stones Throw website staat enkel een plaatje van hem met RIP J Dilla 1974-2006. Dit is er bij zijn bio nog te lezen:

Despite contributing two tracks to Common's career-resurrecting "Be" this year, it's been a quiet time for Dilla. So where has he been? A cover story in URB (Mar 2004) made public his recent, sudden struggle with illness, and recently rumors began circulating again about health emergencies and hospitalization. Asked about this in XXL (June 2005), Dilla himself partially confirmed these stories. “The rumors were like, ‘Jay Dee is dead’ and all that, but I was just in the hospital. I was in ICU, with all types of tubes. It was crazy.”

Blijkbaar was hij al ziek dus.

avatar van Plakband
Ja, hij trad ook op met een rolstoel het afgelopen jaar.
Fock dit, echt jammer...

avatar van T.O.
Jeetje

avatar van BoordAppel
De ophemeling die je her en der op het net tegenkomt is zwaar overdreven, het over de doden niets dan goed principe wordt in ieder geval nageleeft.

Maar het is wel een goed album. Vooral erg soulvol zoals we het van Jay Dee gewend zijn. Vooral allemaal korte tracks ook met een shitload aan samples erin. Af en toe herken ik er een. Knap gemaakt dus en een mooie zwanenzang.

One for Ghost is trouwens hetzelfde als Whip You with a Strap die op Fishscale staat van Ghostface. Daar een van de mindere nummers op het album maar hier past ie echt goed ertussen. Duurt ook niet zo lang dus kans om je te vervelen is er niet.

avatar van Dielie
de man zijn talenten worden hier nog maar eens bewezen, heerlijke en korte instrumentale hiphopnummers

doet een mens glimlachen

zeer jammer dat hij overleden is

avatar van Dielie
alleen al voor "The Diff'rence" de moeite waard!

en de rest natuurlijk ook

waah, "Anti-American Graffiti" is ook zwaaar, damn heavy beat

avatar van Kos
Kos
Veel te overhyped. Leuk voor dj's wellicht, maar als album doet Madvillain dit 10 keer beter.

(Zal je zien dat al die deuntjes over een paar maanden tóch in m'n kop blijven hangen ) .

Zijn nieuwe album The Shining zwerft ook al rond op het net.

avatar van Osiris Apis
Geweldig album, soulvolle beats, lekker korte nummers.

4.0*, omdat het een instrumentaal album is.

Kos schreef:

Ik snap wel wat je bedoelt, door zijn dood kreeg dit album meer aandacht. Maar het was wel een kwaliteitsproducer.

Ik snap niet waarom je dit album vergelijkt met Madvillainy, wat geen instrumentaal album is.

avatar van Kos
Kos
Niet helemaal, maar er staan wel veel van die korte tracks op, waarvan er ook een aantal instrumentaal zijn.

Misschien is een vergelijking met (als je het dan toch over soulvolle beats hebt) Pete Rock's Petestrumentals beter. Al zijn dat meer echte tracks, dit komt meer op me over als een verzameling korte flarden die DJ's in sessies kunnen gebruiken.

Relax
Omg deze man heeft zo'n heerlijke productie gemaakt, Common - Be (de intro nummer dus).
Damnnn heeft hij meer van zulke beats gemaakt ?

Rip

avatar van BoordAppel
Weet je zeker dat die van Dilla is en niet van Kanye? Discogs zegt dat ze beide Be hebben geproduceerd maar op Allmusic wordt J Dilla niet genoemd.

Relax
ik zou het niet weten, maar volgens mij als ze het samen hebben gedaan heeft Kanye alleen de Samples van beats er tussen gedaan (die piano die je hoort in het 3de stukje zonder drums nog)
En je hoort eerst geexperimenteer met de gitaar en ineens komt er toon en dan komt er een flute, die fluit is dus niet gemaakt door Kanye, dat geloof ik niet

avatar van tritri
deze cd 2 keer thuis geluisterd... wel oké
mee de auto in genomen op een lekkere zonnige middag.. deze cd knalt uit me speakers vanaf nu! voer voor je hoedenplank, die Bass! nummer 8 t'm 12 ik rewind die tracks aan 1 stuk door

Relax
Jammer dat hij geen Rap Featurings erop zou zetten dan zou het album wel 2 uur geduurd hebben, R.I.P

Pauper
Monsta Kody schreef:

damn, wanneer is dit gebeurd?

1 dag voordat jij dit poste, 2 dagen voor mijn verjaardag. Echt een zonde, er zijn nog weinig producers te vinden die zo'n uitgebreid aarsenaal aan samples en toffe geluiden kon vinden als deze man. Dit album is ook een heel fijn album dat heerlijk wegluisterd, hulde! 4,5*

Pelvin
deze plaat luister ik steeds vaker, echt geweldige instrumentals. erg jammer dat hij dood is, want hij had veel goede dingen kunnen doen voor de muziek.
4*, nooit gedacht dat een cd met enkel instrumentals zo vaak zou luisteren.

avatar van FunkyMonk
Voor mij 1 van de sterkste LP's van 2006. Ik ben normaal niet zo voor instrumentale albums, maar deze durf ik toch nog vaak opzetten! Allesbehalve vervelend; een dikke 4*

avatar van tritri
allmusic fucked de boel ook
Discogs is aight
Ohhla loopt wat achter
musicmeter staat in de kinderschoenen
hiphop in nl is groeiende
een parel groeit niet snel
waar komt de term groeibriljant vandaan?
what the fuck!

avatar van thomzi50
Erg vermakelijk album, maar toch net wat overrated, misschien door zijn dood. Het kan ook dat ik in alle instrumentaties meer ga horen als ik het vaker hoor, voorlopig, na 2 luisterbeurten, 3.5*

avatar van WeSSeL..
People, ook gebruikt voor de remix van Throwback van Usher. Maar zoek nog steeds het orgineel, iemand die me zou kunnen helpen?

Pauper
Osiris Apis schreef:

Dank u

avatar van WeSSeL..
Osiris Apis schreef:

Die site is trouwens erg goed. Je kan vele samples vinden en gelijk luisteren.

Jaa die bedoelde ik, dank je.

Improvision
Redelijk goed album, met ups en downs. Sommige nummers zijn uitstekend en wel 5 sterren waard maar anderen klinken eerder irritant. Ook vind ik dat alarm in sommige nummers nogal vervelend.

avatar van Osiris Apis
Ja dat alarm is best vervelend. 1x vind ik niet zo erg, maar een paar keer wel. Ik dacht eerst dat het alleen bij de promo versie hoorde. Maar op cd hoor je hem ook.