Grand Magus - Triumph and Power (2014)

Zweden
Rock / Metal
Label: Nuclear Blast

1. On Hooves of Gold (5:24)
  2. Steel Versus Steel (5:19)
  3. Fight (4:06)
  4. Triumph and Power (4:52)
  5. Dominator (4:20)
  6. Arv (1:57)
  7. Holmgång (3:38)
  8. The Naked and the Dead (3:02)
  9. Ymer (2:54)
  10. The Hammer Will Bite (6:54)
  11. Blackmoon * (3:45)
avatar van eightynine
YouTube - GRAND MAGUS - Triumph And Power (LYRIC VIDEO)

Eerste nummer is al te beluisteren, al word ik daar niet heel gelukkig van.

avatar van james_cameron
Aparte band dit. Het geluid en de teksten zitten regelmatig tegen de Manowar-kitsch aan, maar alles blijft net aan de kant van de goede smaak hangen. Op zich al een hele prestatie. De ietwat rauwe produktie en het stevige gitaarwerk helpen hier in ieder geval flink bij. Met de dik aangezette heroïsche teksten over Thor en allerlei andere stoere mannen uit het hoge Noorden heb ik niet zoveel, maar toch is dit stiekem wel weer een lekker albumpje geworden. Een echte guilty pleasure dus weer.

avatar van RuudC
Weer teleurstellend. Live doen ze het nog goed, maar dit is de tweede zwakke plaat op rij. Ik vrees er een beetje voor wat Grand Magus betreft. Zonde!

avatar van namsaap
Dit is mijn eerste kennismaking met Grand Magus. Ik kende JB alleen van zijn bijdrage aan de laatste Ayreon.

De muziek is bij tijden behoorlijk kitsch en de clichés vliegen je om de oren maar de manier waarop het wordt gebracht maakt toch dat ik het prima kan verteren. Heerlijke ongecompliceerde stoere-mannen-metal! Maar dan zonder de pretenties van een band als Manowar. Ik doe nog een rondje

*edit* op de LP staat trouwens nog een bonusnummer dat hier niet is vermeld: 'Blackmoon'

Mssr Renard
Dit is toch wel weer een stuk beter dan The Hunt. Ik vind de hoes ook wel leuk gedaan.
Het heeft iets weg van een houtsnede, wat het retrogevoel vergroot. JB's stem is wel ieler geworden. Daar waar hij bij Spiritual Beggars wel echt een krachtige brulstem opzette, lukt het hem bij Grand Magus niet echt meer. Maar dat zal wel te maken hebben met jarenlang brullen, dat houdt geen mens vol.

Alhoewel zijn collega-zanger van Spiritual Beggars (Spice) in zijn thrashbands wel nog stevig van leer trekt.

Terug naar Grand Magus: knap dat ze een powertrio zijn vind ik. Ik ken niet veel powertrio's in dit genre. Dit is de tweede plaat met oud-collega Ludwig Witt (Spiritual Beggars) op drums en daardoor toch ook nog steeds een rockplaat ipv een metalplaat. Maar het is okay.