Frank Zappa - Road Tapes, Venue #2 (2013)

Alternatieve titel: Finlandia Hall, Helsinki Finland, 23, 24 August 1973

Label: Vaulternative

1. Introcious (5:18)
  2. The Eric Dolphy Memorial Barbecue (1:08)
  3. Kung Fu (1:11)
  4. Penguin in Bondage (4:07)
  5. Exercise #4 (1:58)
  6. Dog Breath (1:36)
  7. The Dog Breath Variations (1:30)
  8. Uncle Meat (2:27)
  9. RDNZL (6:17)
  10. Montana (7:03)
  11. Your Teeth and Your Shoulders and Sometimes Your Foot Goes Like This..... / Pojama Prelude (10:14)
  12. Dupree's Paradise (15:55)
  13. All Skate / Dun-Dun-Dun (The Finnish Hit Single) (14:10)
  14. Village of the Sun (5:40)
  15. Echidna's Arf (Of You) (4:22)
  16. Don't You Ever Wash That Thing? (9:56)
  17. Big Swifty (12:58)
  18. Farther O'Blivion (22:54)
  19. Brown Shoes Don't Make It (7:33)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Stalin schreef:
De Snor zelf heeft ooit gezegd dat hij zich niet kon voorstellen dat iemand zat te wachten op de opnames van een complete show.

Dit omdat er volgens hem geen enkele show over de gehele linie zo sterk was, dat het een release zou rechtvaardigen...

Ja, dat heb ik ook wel eens gelezen. Staat dat niet op de inlay's van YCDTOSA? Daar staat volgens mij ook in waarom hij Helsinki wel in zijn geheel heeft uitgebracht.

Maartenn schreef:

Bij Helsinki heeft De Snor ook gesmokkeld, want... Kulttuuritalo, Helsinki, Finland
September 22-23, 1974

Maar eens besteld bij kameraad Dave GandS

Don't forget to register to vote: top2000

En binnen!!

freakey schreef:
En binnen!!

Frustrerend dit...

Stadsverrader Maartenn heeft voor ons beiden op 10 november zowel Road Tapes 2 als Roxy By Proxy besteld bij Zappa.com

Helaas moeten wij wachten tot Roxy By Proxy uitkomt alvorens het hele zwikkie verstuurd gaat worden.

Uiteraard via de officiele kanalen nog steeds geen enkele vorm van nieuws omtrent dit alles

avatar van aarrtentonny
Wat is deze CD toch laat binnen bij iedereen. Ik Heb hem al bijna twee weken in bezit. Gewoon besteld bij Platomania voor 29,99 Euro. En dag later had ik hem binnen!

Intussen is de "Soundtrack" van de "A Token Of His Extreme" DVD ook op CD verschenen. Best wel eigenaardig dat er inmiddels twee andere titels zijn verschenen en Roxy By Proxy op zich laat wachten.

avatar van Tony
Zijn ze zeker nog steeds 'distributeurs' aan het zoeken om het risico van de uitgifte van die Roxy by Proxy CD te kunnen 'delen' met de fans. Belachelijk gedoe, zeker voor een release waar zovelen met smart op zitten te wachten.

Intussen is deze Road Tapes #2 een heel fijne liveplaat, pindakaas dan toch. Helaas enkele iets te lange instrumentals waarin te weinig gebeurt, maar de veelgeroemde geluidskwaliteit en enkele unieke keuzes in de setlist maken veel goed. Dit is gewoon een topper in het toch al overweldigend fantastische live-oeuvre van Zappa. Heel fijne release.

avatar van Stalin
Laatste nieuws omtrent Roxy By Proxy...

ps: Your next email from us concerns Roxy By Proxy ship date for January 2014. And Thank You!

Stalin schreef:
Laatste nieuws omtrent Roxy By Proxy...

Link

Ik zag het ook ja, volgende keer bij GandS bestellen, voor die paar euro's meer...

freakey schreef:

Ik heb tot niet zo lang geleden trouw bij kameraad Dave van G and S besteld en ga dat denk ik gewoon weer doen.

Via de familie zelf is het grotendeels een en al ellende, uitgestelde release-data en een volstrekt gebrek aan informatie...

De informatie de je wel krijgt, is zo cryptisch dat je een Enigma apparaat nodig hebt om er chocola van te maken !

avatar van Tony

Don't forget to register to vote: top2000

plaats 750 = stuk lager dan vorig jaar. Jammer, volgende keer beter!
een van de weinige keren dat je Frank op een publieke zenders, anders dan radio 4 kunt laten horen.
Zet in je agenda voor november 2014: stemmen op Frank

avatar van Stalin
Interessant artikel over De Snor in Finland.

Finland and Elsewhere

avatar van Stalin
Heb mijn gedownloade Road Tapes 2 maar weer eens opgezet, aangezien de fysieke variant nog steeds niet is aangekomen.
Op 10 november besteld en nog steeds niets !!!

Stadsverrader Maartenn is zelfs naar de VS gevlogen om bij Gail verhaal te halen en desnoods zelf de cd's maar op te halen...

edit: Zie net dat er weer een nieuwe release is.

Het gaat om opnames uit de zomer van 1975, met een variant van de Mothers die nooit live gespeeld hebben.
This fine lineup brings with it stuff you’ve never heard before.
Visit and revisit Phyniox. Illinois Enema Bandit.
Take Your Clothes Off When You Dance & Any Downers.

Stalin schreef:
Op 10 november besteld en nog steeds niets !!!

edit: Zie net dat er weer een nieuwe release is.

Volgende keer toch maar GandS kiezen, deed ik ook, kost iets meer maar dan heb je ook wat...

avatar van Stalin
Frank Zappa - Stockholm 1973 08 21 (full concert)
Youtube

avatar van zoppo
Ik kreeg deze samen met Roxy by Proxy binnen en huilde van geluk

avatar van Stalin
Frank Zappa - 1973/05/XX (Updated Source)

Youtube

FZ, Jean Luc Ponty, Tom Fowler, Ralph Humphrey, Ruth Underwood, Ian Underwood, George Duke, Bruce Fowler, Sal Marquez

avatar van Stalin
Now playing on Zappa Radio: Norwegian Jim from Road Tapes Venue #3, Wembley Arena, London, England, 19 April 1988

Link

Uiteraard niks te vinden online omtrent Road Tapes 3, maar ik hoop dat het waar is.
Setlist

avatar van zoppo
Dat zou mooi zijn! Een paar maanden te laat, maar daar klagen we niet over.
En 5 blazers in de band

Hoezo Norwegian Jim??
Die zie ik niet op de setlist staan. Tis mooi als een #3 uitkomt, maar het is mij nu even niet duidelijk waar deze informatie vandaan komt.

Hoezo Norwegian Jim??

Norwegian Jim is onderdeel van de Beatles Medley.
Zappa's versie van Norwegian Wood met aangepaste tekst over Jimmy Swaggart zijn escapades in 1988.
Idiot Bastard Son is over het algemeen een goed ingelichte en betrouwbare bron.
Maar ik ben inderdaad wel benieuwd waar dit ineens vandaan komt, als het al waar is.
Het is natuurlijk wel 1 april vandaag

Vraag me tevens af of die Beatles Medley wel uitgebracht mag worden met het oog op de rechten.
Geloof dat de rechten lagen bij Sony/ATV, nadat Michael Jackson deze opkocht.
Maar McCartney krijgt ze zo te lezen weer terug vanaf 2018...
But under the US Copyright Act, Sir Paul will be able to claim the titles and earn royalties and licensing money in five years time. The Act means songs written prior to 1978 turn into the property of the songwriter after 56 years, meaning the 71-year-old star will regain the majority of his hits by 2026.

Road Tapes 3

????✌?