Spawn - The Album (1997)

Electronic / Metal
Label: Immortal

1. The Crystal Method en Filter - (Can't You) Trip Like I Do (4:28)
  2. Marilyn Manson en Sneaker Pimps - Long Hard Road Out of Hell (4:21)
  3. Orbital en Kirk Hammett - Satan (3:45)
  4. The Dust Brothers en Korn - Kick the P.A. (3:21)
  5. Butthole Surfers en Moby - Tiny Rubberband (4:12)
  6. Metallica en DJ Spooky - For Whom the Bells Tolls (4:39)
  7. Stabbing Westward en Wink - Torn Apart (4:53)
  8. 808 State en Mansun - Skin Up Pin Up (5:27)
  9. The Prodigy en Tom Morello - One Man Army (4:14)
  10. Vitro en Silverchair - Spawn (4:28)
  11. Goldie en Henry Rollins - T-4 Strain (5:19)
  12. DJ Greyboy en Incubus - Familiar (3:22)
  13. Atari Teenage Riot en Slayer - No Remorse (I Wanna Die) (4:16)
  14. Soul Coughing en Roni Size - A Plane Scraped It's Belly on a Sooty Yellow Moon (5:26)
  15. Apollo Four Forty en Morphine - This Is Not a Dream [U.K. Mix] * (5:15)
avatar van vin13
Weer eens wat anders, niet alle nummes/combi's zijn evengoed gelukt maar lef is het wel. De film is ook 1 van de beter verfilmde Marvel Comics.

De film heb ik naar aanleiding van het album gekocht (op video, met licht-in-het-donker letters), maar die vind ik zelf maar matig. Het album is echter heerlijk. De samenwerkingen op dit album leveren wisselend resultaat op. Mijn favorieten zijn
DJ Greyboy - Familiar, Filter + The Crystal Method - (Can't You) Trip Like I Do en de Sneaker Pimps met Marylin Manson.

De Butthole Surfers en Moby leveren met Tiny Rubberband een minder geslaagd nummer op, maar het is inderdaad een album waarop veel nieuws geprobeerd wordt.

Ik vind van dit album vooral 808 State & Mansun - Skin Up Pin Up erg geslaagd. Kun je ook heerlijk op sporten.

Erg goed nummer inderdaad.

Net als de nummers van Marilyn Manson & Sneaker Pimps en Filter & The Crystal Method.

Kingsnake
Herrie en slechte tot waanzinnig slechte crossover herrie/dance.

Geen enkel nummer op deze plaat is ook maar enigzins leuk, creatief of de moeite waard.
Dat terwijl veel van de artiesten bij mij het redelijk tot goed doen (Goldie, Orb, Slayer, Roni Size).

Ik vind dit echt troep.
Dan vind ik Judgement Night een beter geslaagd experiment.

Kingsnake
De comics heb ik trouwens nagenoeg allemaal (ben 5 jaar gestopt, omdat het verhaal nergens meer op sloeg), maar de verfilimíng én de tekenfilm zijn ook nog eens waardeloos.

McFarlane had beter moeten weten.

Wat wel een goede plaat is, die gebaseerd is op dit karakter, is The Dark Saga van Iced Earth (me een betere cover ook nog).

avatar van trebremmit
Ik vind dit juist wel goed gedaan, er staan een aantal zeer goede nummers op zoals die van Filter, Marylin manson en The dust brothers. Een geslaagde combinatie van rock en electronica.

Kingsnake
Dan zijn we het een keer niet eens

Nee, dit is niet aan mij besteed.

avatar van Shelter
judgement night inderdaad veeeeeel beter. Dit is een zelfde experiment maar komt niet uit de verf.

Pastichio Rocker
Ik heb een veel vettere hoes. Is dit soms een limited edition ofzo?

avatar van Shelter
ik vind deze hoes eerlijk gezegd mooier, komt wat mysterieuzer over.

avatar van Psycholamp
Pastichio Rocker schreef:
Ik heb een veel vettere hoes. Is dit soms een limited edition ofzo?

Er is ook nog een hoesje met Spawn in een kerstmanpak. Net zoals bij veel comics hebben ze dat hier met een cd gedaan: zelfde inhoud andere cover.
Er staan wel een paar aardige tracks op. Slayer met Atari teenage riot vind ik echt lachen, wat een goede takkeherrie is dat! Er zijn ook veel nummers die ik standaard skip, combinaties die minder geslaagd zijn. Sommige combinaties geven ook niet echt een verrassend geluid, zoals dat nummer van The Prodigy of van Goldie, die hadden ook prima op een regulier album gepast.

Pastichio Rocker
Die van The Prodigy bestond al als b-kantje, genaamd No Man Army. One Man Army is hetzelfde nummer, maar dan met wat extra vocal samples.

avatar van bertrammeijer
Een goeie film met heerlijke muziek, maar ik vind het nummer satan
echt drie keer niks. Geef mij maar MM

avatar van Flipman
vin13 schreef:
Marvel?! Image Comics! En zo goed vind ik de film niet.

Ozric Spacefolk
De film is echt heel erg slecht.

Ik volgde de comic vanaf het begin. Op een gegeven moment niet meer, omdat de verhaallijn echt nergens meer heen ging.

Leuke spinoff was: Curse of the Spawn en Spawn: The Dark Ages.

Deze plaat is ook niet zo onwijs goed. Een soundtrack met crossover-artiesten is al wel vaker gedaan; Judgement Night (HipHop + rock/metal), Blade (Metal/Rock + Dance) en nu dus weer.
Echt nergens werkt het echt en de gekozen artiesten vind ik opzich al eigenlijk niets aan.

De Heavy Metal band Iced Earth heeft ook eens (onofficieel) een hele plaat gewijd aan Spawn: Iced Earth - The Dark Saga (1996)

avatar van trebremmit
Er is nog een versie met vijftien nummers, en dat vijftiende nummer is Apollo Four Forty & Morphine - This Is Not A Dream (U.K. Mix), inmiddels heb ik een correctie ingestuurd.
Kende het niet, dus maar even opgezocht op youtube, tof nummer wel!

avatar van Pitchman
0,5
1x beluisterd maar nooit meer. Ging zo de prullenbak in. Kocht hem voor 1 euro. Dus dat kon ik me permitteren. Bagger!